Sverige – Washingtons vasallstat Nr. 1


Man kunde igår kväll på Aktuellt höra hur försvarsminister Peter Hultqvist var mycket tveksam med att slutgiltigt ratificera FN-konventionen om kärnvapen, som Sverige röstade för i FN i juni. Han betonade vikten att inte bara upprätthålla utan utvidga samarbetet med USA/Nato, vilket innebär att Sverige i praktiken överger sin alliansfrihet och också ökar risken för att Sverige deras in i storkrig. Detta är förfärligt, och statsministern har aldrig invänt mot det hela. Dyster i sinnet gick man till sängs och hade sedan svårt att sova.

Man kan lugnt säga att med Hultqvists uttalande så har ytterligare högst aktuella stöd framkommit för den bedömning som Siv O’Neall i Lyon gör i en bloggartikel som också publicerades första gången 1/9 – men AD 2016.
Jag finner nu goda skäl att återpublicera Sivs artikel.

Artikeln.
Denna artikel är skriven av Siv O’Neall i Lyon som berikat bloggen med flera artiklar. Hon har varit kolumnist i första hand för Axis of Logic, en progressiv anglofon site, i över 10 år. Siv har undervisat i franska i high schools i nio år i Westchester, NY, och i engelska i grandes écoles i 25 år i Paris och Lyon.

Artikeln.
Den svenska regeringen befinner sig sedan mycket länge i ett Läge som ser ut som en stämpel av Washington.
Hur hamnade de i ett så osjälvständigt läge som U.S. vasallstat? Det syns tämligen klart att vår utrikesminister, Margot Wallström, har sålt sitt omdöme och sitt inflytande i dagens oöverträffat kritiska läge till de högstbjudande, d.v.s. till det imperium som vill äga hela världen. Hon gör inte den minsta ansats för att dölja detta politiska ställningstagande. Neokonservatismen à la Dick Cheyney, Donald Rumsfeldt och Karl Rove har nu gjort sitt intåg i Skandinavien, i vårt eget land framför allt, som vi så stolt förklarat som neutralt sedan över ett hundra år tillbaka. Vi har dessutom inte deltagit i något krig i över tvåhundra år.

Hur hände denna enorma förändring i vårt ställningstagande till dagens världsläge? Till att börja med, för att förstå hur Sverige kunde hamna i ett så totalt osjälvständigt läge som mer eller mindre hotar världssituationens ostabila jämvikt, måste vi söka efter Carl Bildts olycksbådande inflytande. Hans mycket nära vänskap till Karl Rove i första hand är svaret till många frågor om varifrån denna fatala omsvängning kommer. En socialdemokratisk regering som handlar på ett minst lika ryssfientligt sätt som den tidigare moderata (hmm – läs höger) regeringen. Världsläget var inte så prekärt under Reinfeldt/Bildts mandat, men det har nu blivit uppenbart för alla hur USA-influerad den svenska regeringen är. Vår utrikesminister Margot Wallström säger uppenbarligen utan någon skamkänsla att hon inte kan tänka sig att tala med Putin.
Carl Bildt imagesCAFRCMUO
Merkels initiativ står i stark kontrast till Margot Wallströms totalt odiplomatiska för att inte säga enfaldiga yttrande.

”Putin, Merkel and Hollande to meet on sidelines of G20 in China
Russian President Vladimir Putin, German Chancellor Angela Merkel, and French President Francois Hollande have agreed to meet on the sidelines of the G20 summit in China, the Kremlin said.
The leaders discussed the prospects of the Minsk process, based on the synchronization of the political steps and security measures, the Kremlin press service reported on Tuesday. The sides discussed ”issues of Ukraine’s internal crisis, including prospects for the continuation of the Minsk process, based on the synchronization of the political steps and measures in the sphere of security,” the Kremlin said.
Putin,Merkel, Hollande Bilden togs 24/8 i år)
The Russian president, German chancellor and French president emphasized ”the importance of the provision of a permanent legislative framework for the special status of Donbass, the constitutional reform and amnesty, the organization of local elections.” All these questions ”should be coordinated in the Contact Group (on the Ukrainian crisis resolution) where Kiev has the possibility to conduct a direct dialogue with Donetsk and Lugansk”.”
(vestnikkavkaza.net)

Försvarsminister Peter Hultqvist har yttrat sig i samma grad odiplomatiskt beträffande NATO – och därmed Ryssland, ett land som aldrig kränkt några internationella avtal. Se en karta över de U.S. militära baser som omringar Ryssland (längre ned), och det är omedelbart klart för vem som vill se utan U.S. propaganda-färgade glasögon vem som är den offensiva makten och vem som är defensiv. Vår försvarsminister uttryckte sig med den största oklarhet om kärnvapenfrågan. Det finns ingenting i avtalet, säger Hultqvist, som ”tvingar Sverige att placera kärnvapen på svensk mark”. 1
Nåja, vi tvingas alltså inte, men vad kommer regeringen att fatta för beslut utan något tvång – det är nu den stora frågan.
Hultqvist och McCain
Vad beträffar vår statsministern Stefan Löfvén, så har vi sett honom på tillräckligt många foton med Petro Porosjenko, Ukrainas president som kommit till makten genom en USA- orkestrerad kupp. Porosjenko, chokladkungen och mångmiljardären, en oligark som passar som handen i handsken för vad USA väntar sig av en ny marionett. Och nu ska det lånas miljoner till det kupp-regerade Ukraina, i stället för att använda dessa miljoner till våra inrikes behov, t.ex. för flyktinghjälp. Men vår regering gör allt för att behaga Washington.

”Sverige kommer att erbjuda Ukraina ett bilateralt lån på 860 miljoner kronor, som regeringen hoppas kunna betala ut om ett år. Samtidigt förnyas ett tidigare samarbetsavtal där Sverige ska betala ut 220 miljoner kronor i bistånd per år fram till 2020.” (svt – Nyheter)
lofven-poroshenko
Den 25 augusti hälsade Stefan Löfven Joe Biden välkommen till Stockholm på Arlanda, och det var ingen måtta på kråmandet inför USA:s vicepresident.2

Medan resten av Europa verkar tvivla mycket allvarligt på att något positivt kan komma från deras beroendeställning till USA, gräver sig den svenska regeringen allt djupare in i sin vasallposition. Stefan Löfvén var på toppmöte i mars med de andra nordiska statsministrarna.3 En massa blabla kom från det toppmötet, tal om demokrati, som om Washington har den minsta aning om vad det ordet innebär.

EU-länderna på kontinenten är mer och mer oroade över sin beroendeställning till USA och de Washington-orkestrerade sanktionerna mot Ryssland, som avsevärt skadar de olika ländernas ekonomi. De är nära att resa sig mot USA, i synnerhet beträffande dessa sanktioner. Men även i andra avseenden har Europa fått nog av att inte kunna bestämma sin egen politik utan ständigt se den europeiska kommissionen (EC) befalla vad som gäller – denna horribla kommission som tydligt går i Washingtons ledband. Angela Merkel (”EU’s dominant political force” – Financial Times) har med all makt stött EC, men några av hennes ministrar är i öppen opposition till hennes politiska program. Som nämnts ovan, har emellertid Angela Merkel insett att det är hög tid till förhandlingar rörande Ukraina, där stridigheterna mellan Kiev-ukrainare och separatisterna i öster blir mer och mer våldsamma. Ett verkligt inbördeskrig är på gång.4
Russia - US bases imagesCAIEQPUF
Så medan la raison d’être av EU och NATO är ifrågasatt av många av dess medlemmar, håller den svenska regeringen på att gräva sig in djupare än någonsin i sitt förhållande till USA, vilket innebär att de ger upp sin neutralitet och annan frihet att bestämma över sitt lands inrikes och utrikespolitik. Dock försäkras den svenska befolkningen att Sverige inte kommer att bli medlem i NATO och att regeringen alls inte har för avsikt att acceptera kärnvapen på svenskt territorium.
Skuggspelet är uppenbart. Vad som är förbluffande är att så många svenskar godtar dessa lögner.

Vilken fördel kan Sverige få av denna förnedrande underkastelse till Washington? Tror de verkligen att ett medlemskap (även utan direkt stämpel) i NATO och knäfallande inför Washington möjligtvis skulle kunna betyda militärt skydd från USA? Om nu Ryssland skulle invadera Gotland, som den orimliga anklagelsen lyder till majoriteten av propaganda-skadade svenskar skulle då US/NATO komma springande som brandsoldater och släcka elden? Varför går inte svenskarna till de välunderrättade källorna som finns i stället för att tro på massmediernas skrämselreportage om ryskt överflygande och ryska ubåtar. Alla dessa skrämskott har dementerats grundligt. Vad beträffar Donald Cook-incidenten i Östersjön i april skriver The Daily Mail – ”You started it! Russia claims its fighter jets only buzzed US Navy warship because it was ‘in proximity’ of nearby Baltic base.”
”Russia has dismissed criticism that its jets ’aggressively’ buzzed a US warship in the Baltic Sea and said its pilots had observed all the required safety measures.
The Russian defense ministry today said its Su-24 planes were conducting test flights and claimed the USS Donald Cook was in ’operational proximity of the Russian navy’s Baltic fleet base’ as the reason for the flypast. The ministry said its aircraft observed the ship and then ’turned away in observance of all safety measures’ ”.

Löfven, Obama
Fortsatta sanktioner är direkt beroende av vad den slutgiltiga bedömningen av kuppen i Ukraina och den slutliga europeiska bedöningen av folkomröstnigen på Krim. Resultatet av detta referendum i en autonom region var överväldigande för en övergång till den nation som de tillhör etniskt sett. Den svenska regeringen är blind och döv för alla bevis på att Porosjenko blev installerad i en kupp orkestrerad av Washington, 5 blind och döv för det faktum att Krimbefolkningen hade ett referendum där de gav ett överväldigande stöd för Ryssland och definitivt emot den kupp-installerade Porosjenko-regeringen.

Noter.
1 Tolkningsutrymmet är stort och det är svårt att förutse vilken effekt avtalet kommer att ha. Värdlandsavtalet nämner inte kärnvapenfrågan, det varken förbjuder eller tvingar Sverige att placera kärnvapen på svensk mark. Däremot föreskriver avtalet att samarbetet är i linje med Natos doktrin där kärnvapen är en viktig del. Därmed finns det ingenting som hindrar Sverige från att godkänna att Nato placerar eller transporterar kärnvapen på svenskt territorium. (svenskafreds.se – ännu en orwellianism)
2 USAs vicepresident Joe Biden skickade tydliga signaler mot Ryssland under sitt besök i Sverige. – Ingen ska kunna missförstå, varken herr Putin eller någon annan, att detta är okränkbart territorium. Punkt. Punkt. Punkt, sa han. Dessutom sågade (???) han idén om den nya gasledningen i Östersjön, ”Nord Stream 2″ – ett besked som lär reta upp den ryske presidenten. (Joe Biden: Sverige är ett föredöme)
3 ”Prime Minister to attend Leaders Summit with President Obama ”The summit in Washington is important for relations between the Nordic region and the United States. For Sweden, it is a good opportunity to develop and deepen our already broad cooperation with the US,” says Prime Minister Stefan Löfven. Current international issues and global challenges will be discussed at the summit. The aim is to deepen US-Nordic cooperation in areas concerning European security, transatlantic trade, and the promotion of democratic values.” (May, 2016)
4 Russia is not a threat to Europe; on the contrary, Washington is attempting to provoke Moscow into fighting a ’civil war’ with Ukraine – German Playwright Warns US is Provoking ’Civil War’ Between Ukraine, Russia.
5 Soros Admits Responsibility for Soros/Obama/Nuland/Kerry Coup in Kiev and Mass Murder in Ukraine

i Andra om: , , Värdlandsavtalet, , , ,, , , ,


13 svar till “Sverige – Washingtons vasallstat Nr. 1”

 1. Ryssland – ett hot?
  General Petr Pavel, chairman of NATO’s military committee, dropped another bombshell.
  Pavel told a Brussels press conference flat out that Russia was not at a threat to the West.
  Thus now both Germany’s foreign minister, Frank-Walter Steinmeier and an active NATO general – Petr Pavel – in charge of the military committee, are revealing that what Western officials repeat every day is indeed a lie.
  https://consortiumnews.com/2016/06/27/europeans-contest-us-anti-russian-hype/

 2. Ryssland – ett hot?

  General Petr Pavel, chairman of NATO’s military committee, dropped another bombshell. Pavel told a Brussels press conference flat out that Russia was not at a threat to the West.
  ”Pavel told a Brussels press conference flat out that Russia was not at a threat to the West.
  “It is not the aim of NATO to create a military barrier against broad-scale Russian aggression, because such aggression is not on the agenda and no intelligence assessment suggests such a thing,” he said.

  Thus now both Germany’s foreign minister, Frank-Walter Steinmeier and an active NATO general – Petr Pavel – in charge of the military committee, are revealing that what Western officials repeat every day is indeed a lie.
  https://consortiumnews.com/2016/06/27/europeans-contest-us-anti-russian-hype/

 3. Med Sverige som föredöme avsågs vår generösa flyktingmottagning. Alternativt är Biden positiv till Nordstream 2, den kommer vi att godkänna, säkert som amen i kyrkan. Precis som vi godkände Nordstream 1. Hur kan någon människa tro att vi Löfven säger njet till nästa gasledning. Den sannolikheten är exakt noll procent.

  • Men hur i all världen ska Sverige kunna hindra Tyskland och Ryssland att bygga en gasledning utanför svenskt territorium? Den högljudda hysteriska högern är lika patetiskt skrattretande i sin egen hallucinatoriska värld.

 4. Varför i herrans namn ska vi säga nej till north stream 2? Är det återigen 1950 talet som sticker fram sitt fula svenska besservissertryne.

 5. Äntligen, den här artikeln och dess andemening har har jag väntat på länge, tyvärr för länge, nu, törs eller förstår inte, de hjärntvättade usa-kramarna, överväldiga fakta för att vända ny-imperialismen ryggen! Det enda klarsynta partiet i riksdagen- Vänsterpartiet, bör se åt vänster för att hitta samarbetspartners!

  • Ulf Jonasson — HJärtligt tack för ditt stöd. Vi alla som är övertygade om att vi ser världen utan propaganda färgade glasögon behöver allt stöd vi kan få. Det är en hård kamp att försöka få våra medmänniskor att se sanningen i stället för att blint tro på vad de läser i pressen och ser och hör pV TV. Jag har haft lite mycket att göra med andra progressive news items så det här svaret kommer lite sent. Hoppas du har klickat på att få mail när kommentarer kommer in.
   Jag glömde nämna i min artikel hur Löfvén svansviftade för McCain i slutet av förra året då han kom till Sverige enbart för att försäkra sej om svenskt ”samarbete” i frågan om militära baser, förmodligen med kärnvapenutrustning, eftersom det aldrig förnekats. Men o nej, inte är vi medlemmar av NATO. O nej aldrig det!

 6. MEN….det är väl fullkomligen solklart för alla som tänker själva att vi mentalt redan länge har haft människor på dagisnivå som våra politiska företrädare. De vill leka i den stora sandlådan. De är så imponerade av att få vara med de stora grabbarna i de ledande gänget. Det är pinsamt för att utrycka det milt. Man skäms.

  Förutom att de använder våra skattepengar till sin egen lekstuga genom att skicka soldater kors och tvärs runt om i världen så har de en sjuk politik där de låter byggbolag, banker och börsen hålla igång på bekostnad av hela landets kulturarv – och river och raserar äldre arkitektur till förmån för den så kallade ”ökade tillväxten” som de tjatar om dagligen. Ökad tillväxt i ett massproducerande samhälle, med inbyggda livslängder i allt är idag detsamma som ökad rovdrift på vår enda planet. Fullkomligen livsförstörande.

  Dessa galningar som med hjälp av det gamla partipolitiska systemets klättrarmöjligheter tagit sig upp på beslutsfattande positioner måste stoppas på något sätt. Men HUR? De beter sig som småungar, man får skämmas. Sverige var ett klokt och genomtänkt land för inte så länge sedan…nu har allting spårat ut med hjälp av partipolitikernas övergirighet. Hela systemet behöver bytas ut, annars kommer bara nya likadana egenvinningslystna girigbukar att ta vid. Vi behöver bara titta på Schweiz….och gör några få förändringar. Där är det folket som bestämmer, inte några uppkomlingar som hos oss.

  Gode gud hjälpe oss!

  • ”One of the saddest lessons of history is this: If we’ve been bamboozled long enough, we tend to reject any evidence of the bamboozle. The bamboozle has captured us. Once you give a charlatan power over you, you almost never get it back.”

   – Carl Sagan