SVERIGE UT UR EU!Detta flygblad inför EU-valet har jag fått av Ulf Bjerén, Karlskrona. Det får användas av den som vill använda det. Se även gästblogginlägget 10 maj ”Riksdagen debatterar EU” av Ulf Karlström

Texten:
”De pratar om hur viktigt det är att rösta i EU-valet.
EU-frågetecken imagesCAS1TWS5

De säger: ”Vi måste vara med.” Men vilka är ”vi”?

Hela EU-projektet är en konstruktion av överklassen för överklassen. Det är lagstadgad kapitalistisk nyliberal politik, som syftar till att pressa tillbaka hela Europas arbetarklass för att öka profiten för de redan rika.

De säger att det är en ”demokratisk plikt” att rösta.

Men hur kan det vara det? EU är ju ingen demokrati, inget folkstyre, utan är konstruerat så att folkligt inflytande inte kan göra sig gällande.

”EU-parlamentet” är heller inget parlament i vedertagen mening, d.v.s. ingen högsta lagstiftande makt. Det är en fasad för att EU ska se demokratiskt ut.

I EU kan vi inte ställa beslutsfattarna till svars och inte ändra politikens färdriktning som är lagstadgad högerpolitik.

Att rösta innebär att vi ger legitimitet, godkännande åt överklassens odemokratiska EU-projekt. Det är därför de tycker att det är så viktigt att vi röstar, att vi deltar i bluffvalet till skenparlamentet.

Det ska vi inte göra utan istället kräva ny folkomröstning om EU för att Sverige ska lämna EU. Att bojkotta valet är att bojkotta EU.

EU imperialismen imagesCAG76REP

BEKÄMPA EU:s IMPERIALISM!
EU spelade en skamlig roll för att utlösa de krig som ledde till styckningen av Jugoslavien. Redan då visade det sig att EU är ett stormaktsprojekt och inget fredsprojekt.

Nu spelar EU tillsammans med USA ett högt spel i Ukraina. Det folkvalda styret i Ukraina sa nej tack till ett associationsavtal med EU som skulle förvärra utplundringen av det ukrainska folket. Det ”nejet” kunde inte stormakten EU acceptera utan underblåste det våldsamma störtandet av det folkvalda styret som ersattes av en junta av fascister och halvfascister.

Dessa terroriserar idag folket i Ukraina och gör allt för att provocera fram inbördeskrig och rentav ett storkrig mot Ryssland. De understöds av en tsunami av krigspropaganda och förvrängningar i massmedia.

EU-etablissemanget med ”Carl XII Bildt” i spetsen söker dra in Sverige i denna stormaktskonflikt. Det är en farlig politik. Sverige måste distansera sig från EU:s och Natos krigspolitik och återupprätta alliansfrihet, neutralitet och fredspolitik.

BOJKOTTA EU-VALET!
Ett flygblad från EU-motståndare i Karlskrona.”


intressant.se, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,, , ,, ,

DN Debatt 13/5 DN Debatt 7 majDagens Arena DN Debatt 30/4 Counterpunch 23/4 Huffington Post Nej till EU Göteborgsposten C Malmström 3/2Sv>D 3/2 Bilderblogg 3/2DN 4/2 DN 15/7 DN1Gay och Powell förklara sig DN 15/7 SvD 27/2DN 28/2 DN hästkött DN Uppdrag granskning 27/2Bilderblogg AnnarkiaSvenssonbloggen 28/2 Annarkia SvT SvD 5/2 Cochrane – om hälsoundersökningar BilderbloggCochrane Dagens Medicin 12/12Cochrane-rapporten SvT Uppdrag Granskning 12/12 Expressen 12/12 Ab 12/12 Bilderblogg DN 12/12 Svd 12/12 AB 12/12 DN 20/9
SvD 20/9 Aftonbladet 20/9 Expressen 20/9SvT 20/9DN 7/9 SvD 7/9 Aftonbladet Expressen 7/9
SvT 7/9
Sveriges Radio 7/9 DN 6/9 , Occupy Wall Street 4/9 ,SvD 6/9 , Expressen 6/9 , Aftonbladet 6/9 , SvT 6/9 , Sveriges Radio 6/9 , DN 2/9 , Aftonbladet 2/9 , SvD 2/9 ,
Observer BBC undersökning 2009 Läkartidningens arkiv

  7 comments for “SVERIGE UT UR EU!

 1. 23 maj, 2014 at 20:37

  Så du menar att EU försvinner om man tittar åt andra hållet?

  Bojkotter kan fungera av ekonomiska skäl – typ Sydafrika som förlorade handelsintäkter. Men att bojkotta parlamentsval visar bara den egna sidans svaghet. Om man är stark utkämpar man parlamentsval och får in representanter som kan föra ens talan.

  • Lars
   23 maj, 2014 at 22:30

   Det förutsätter att det finns någon som representerar mina krav vilket det inte finns några som gör.Så varför skall jag då rösta?

  • 25 maj, 2014 at 06:52

   Jag har full förståelse för denna synpunkt. Nej till EU-förbundets linje är att sitta på två stolar: Rösta på en EU-motståndare eller bojkotta valet. Ulf Karlström diskuterade detta i ett blogginlägg här 10 maj.

 2. Lars
  23 maj, 2014 at 20:58

  Det märkliga är att vi omprövar allt mellan himmel och jord efter en viss tid.Men man vägrar att ompröva medlemskapet i EU trots att alla val under denna tid har varit rekordlågt pga.det stora missnöjet.

 3. stig lönnqvist
  23 maj, 2014 at 21:44

  Vad är det som blivit bättre sen vi gick med i kolhoosen. Mej veterligen så har det varit neddragningar, nedmontering av välfärden under alla år i EU. Vad har blivit bättre?? Gick vi inte med så skulle jobben flytta utomlands, vad har hänt med Volvo, Skania, Saab Absolut vodka, Astra Zeneca, listan kan göras lång. Det sägs att Sverige är export beroende, varför är vår handelsbalans med EU på minus, vi importerar mera än vi exporterar. + exporten går till länder utanför EU

 4. Gösta Berling
  24 maj, 2014 at 21:05

  Jag röstade nej till medlemskap och skulle göra det igen. Men självfallet röstar jag ändå i parlamentsvalet, att inte rösta är samma sak som att ge frikort åt EU-anhängarna. Makthavarna i EU räknar mandat, inte antalet röstande.

  • 25 maj, 2014 at 07:02

   Som jag svarade Jan Wiklund ovan har jag full förståelse för denna synpunkt. Nej till EU-förbundets linje är att sitta på två stolar: Rösta på en EU-motståndare eller bojkotta valet. Förre medlemmen i styrelsen för detta förbund Ulf Karlström diskuterade detta i ett blogginlägg här 10 maj.

Comments are closed.