Svenska Spel suger, del II


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om Svenska Spel och deras Trisslotter där jag jämförde med Ladbrokes. Den som vill läsa det kan hitta det HÄR!

Eftersom Svenska Spel ger 49% tillbaka på Trisslotter jämfört med Ladbrokes 91% så misstänkte jag att förhållandet var likartat på Lotto.

Jag kollade på hemsidan men där hittade jag ingen information så jag skrev ett mail till dem och frågade om saken. Så här svarade de:

Svar (Benny) – Torsdag-10-14 14:05 PM

Hej!
På Lotto går 45% tillbaka till spelarna, resten går till statskassan. Sedan bestämmer staten hur dessa pengarna skall fördelas.

Lotto är, liksom Trisslotter och allt liknande ett rent TUR-spel. Jag har haft fasta rader på Lotto i många år på grund av att jag inte är intresserad av att hålla reda på vilka hästar som kutar fortast. M.a.o. är jag likadan som många andra. Lite lagom oengagerade men vill ändå inte avstå från spel helt och hållet, vilket givetvis vore det klokaste.

Men hade jag inte bestämt mig förut så har jag det nu! Det är givetvis bra att statskassan får in lite extraslantar, men varför in i glödheta ska de ha femtiofem procent? Det visade sig ju för någon vecka sedan att en person som vann på Triss ändå måste betala in en himla massa skatt ytterligare.

Tala om ett winwin-förhållande för staten… :-(

Från och med nu direkt så ska jag i stället överföra mina surt förvärvade slantar till Ladbrokes där jag får 91% tillbaka..


Ett svar till “Svenska Spel suger, del II”

  1. Det är lika dåligt här i usa, de här 33 stackarna vann 1.6 miljarder kronor i pennsylvania-lotteriet förra helgen och verkar få nöja sig med futtiga 20 miljoner var efter skatt ;)