Svenska Dagbladet avslöjar att Lars Ohly är kommunist!


I dagens upplaga av SvD så tar Claes Arvidsson och bryter en viktig trend som gällt Svenska Dagbladet det senaste halvåret.

Han tar upp en åsikt om vänsterpartiet och håller inte bara på att producera mer eller mindre falska nyheter. Trenden har nämligen varit – att om en vänsterpartist blivit överkörd av en långtradare så har det inte talats om en olycka, utan man har beskrivit det som ett ”avhopp”.

Många är de äldre kommunal, landstings och rikspolitiker som ”hoppat av” trots att de egentligen inte orkar fortsätta med politiken av åldersskäl. Ett av exemplen är väl Ulla Hoffman som, såvitt jag minns, hävdade att hon nu när hon blir pensionär vill umgås lite med barnbarnen. Det kan ju inte vara kul för en farmor eller mormor att barnen undrar vad det är för tant som kommer och hälsar på..

Sedan ondgör sig Claes över vänsterns inställning till Venezuela. Han skriver: ”Politiska motståndare har åtalats på oklara grunder och människorättsaktivister har anklagats för att konspirera mot regimen. Polisvåld och tortyr tillhör vardagen.”

Han talar vidare om Vänsterpartiet som antiamerikanismens högborg.

Personligen måste jag säga att det känns väldigt bra att åtminstone något parti i Sveriges riksdag förmår uttrycka en åsikt om USA:s politik i världen. När det gäller USA kan man verkligen tala om politisk förföljelse, tortyr, fängslande på oklara grunder samt åsidosatta mänskliga rättigheter.

Men det är väl knappast att vänta att högertidningens ledarsida ska uppvisa någon anständig kritik av den amerikanska högern. Det längsta de har sträckt sig är väl till att någon gång ibland yttra någon hövisk skepsis, men absolut inte i sådana ordalag som skulle riskera att reta högerväljarna.

SvD: ”Redan det nuvarande samarbetet är för mycket, men Lars Ohly som minister… …Vänsterledaren Ohly är kommunist men säger det inte längre..”

Ett veritabelt scoop av SvD!

Tänk det ante mig, Ohly är nog fasiken fortfarande kommunist.. Puh, då kan jag andas ut igen..

Passande nog så är artikelns rubrik:

– Läsning för alla som tror att USA är värst..

[i] Claes Arvidssons artikel


2 svar till “Svenska Dagbladet avslöjar att Lars Ohly är kommunist!”

  1. Tack Jinge! Äntligen förstår jag också hur det hänger ihop! Om bara Ohly försäkrar att han inte är massmördare också! Men man är klentrogen förstås. Undrar om antikommunisterna verkligen kan lita på varandra? Massmördarna brukar ju inte alltid basunera ut sina planer. Detta eviga tjat om vad någon säger att han är eller inte är för att sedan ändå inte tro på försäkran, det kan få ju vem som helst att undra över den intellektuella ”nivån”. Om jag inte haft förmånen att prata med liberala människor som också tröttnat på svenska medias antiintellektuella mcCarthyism då började man nog snart förtvivla…Men nu vet man bättre!

  2. Andas inte hans artikel ett rätt stort mått av desperation över att sossarna ökar i opinionsundersökningarna? När det till och med går så långt att han måste skrämmas med en 80-årig gubbe. Det borde väl räcka med att skrämmas med en 60-årig bloggare i Handen i stället för en på en liten ö i Karibien…

    Se för övrigt min bloggning om 80-åringen:

    http://fotolasse.se/?p=259