Svensk Israelinformation och brott mot Genevenkonventionen


Idag avslöjar Dagens Eko hur Israels bosättare säljer hus och lägenheter i olagliga bosättningar på Västbanken.


Ekot:
”Om man går in på israeliska statens turistbyrås svenska hemsida och klickar på kartor, kommer man till en Israelkarta där man med pilar kan vandra över hela landet, inklusive Västbanken. Man kan förstora och förminska och utspridda över kartan ligger små blå tjocka pilar som man kan klicka på för att se på hus som är till salu.

Det är bosättarrörelsens egen byggfirma, Amana, som här gör reklam för sina objekt på den ockuperade Västbanken. En villa i bosättningen Kiryat Arba utanför Hebron för 502 665 shekel, ungefär 830 000 svenska kronor. Eller ett litet rosa hus i en bosättning i närheten av Jenin på Västbanken.

Israels bosättningar på Västbanken är olagliga enligt internationell rätt. Hårddraget innebär det att den israeliska staten genom sina turistbyråer i EU-länder medverkar till att uppmuntra brott mot Genèvekonventionen genom att länka sin hemsida till mäklarannonser för bostäder på ockuperad mark.”

En person som heter Samuel Danofsky på Svensk Israelinformation förklarade att alla israeler har rätt att handla med sin egendom oavsett om den finns på ena eller den andra sidan av den gröna linjen. För israeliska lagar gäller i hela Israel, fritt citerat.

Diskussionen i P1-morgon är mycket belysande för hur sionistlobbyn resonerar och jag rekommenderar i första hand dem som inte

redan tagit ställning i Mellanösternkonflikten att lyssna på den diskussionen som var i programmet. Den började klockan 07.21 och finns att lyssna på länken till P1-morgon.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Svensk Israelinformation, Samuel, Danofsky, Sionistlobbyn, Israel, Apartheidmuren, Bosättningar, Palestina, Genèvekonventionen, Mänskliga Rättigheter, Politik[/tags]


7 svar till “Svensk Israelinformation och brott mot Genevenkonventionen”

 1. ”En ganska konstig tanke eftersom det ju var de arabiska grannarna som startade kriget i uttalat syfte att utplåna den nya judiska staten och inte tvärtom.” skriver han.

  Tyvärr så är jag rätt säker på att han tror på vad han själv skriver. Cecelia Uddén pratade i morse (tror jag det var) om den historielöshet israelerna har. De flesta vet knappt var den gröna linjen finns eftersom den inte finns i skolböcker eller på andra kartor. Han TROR säkert att arabiska ”grannar” startade kriget, han förmår inte att inse att judarna fördrev palestinierna, mördade och anställde en etnisk rensning som fortgår än idag.

  Samtidigt är det lite belysande för Isreals problem. Matar man den egna befolkningen med lögner så kommer sanningen aldrig att förstås av människorna, man litar på dem som ljuger.

  I förlängningen betyder det bara att gossen troligen INTE är dum i hela huvudet, bara oerhört missledd.

 2. Du slår nog huvudet på spiken där Jinge. Heter det så förresten? Den där Samuel Danofsky är säkerligen inte dum i huvudet utan det handlar mer om att Israel förfalskar historien och den information dagens israeler får i skolorna. Man kanske kan diskutera varför men när man ser dessa unga israeliska extremister så kan man bara konstatera faktum. Det var någon annan diskussion här där en av israelerna berättade sanningar som inte var sannong. Det visar tydligt att ljugeriet i landet är otroligt utbrett. Och eftersom den judiska befolkningen i landet röstar utifrån den falska information de får så bevisas att det inte är någon demokrati. Det är en diktatur som bygger på lögnen. Slår spiken på hubudet?

 3. Samuel Danofsky:s ”svar” är en perfekt illustration på hur det brukar gå till när man försöker begå karaktärsmord, från Israelkramarnas håll.

  Idag råder det inte något större tvivel om vad som hände 1947-48 i mandatet Palestina, sedan kan man naturligtvis välja att blunda inför det, och blunda har staten Israel gjort i halvt sekel.

  Efter 1945 tvingades tyskarna till en grundlig rannsakan av sitt agerande mot den judiska befolkningen i Europé, och någon gång kommer även staten Israel konfronteras med sin historia och sitt agerande mot den arabiska befolkningen i Palestina. Detta är ofrånkomligt.

  Om svensk Israelinformation & Samuel Danofsky får bestämma så lär den dagen dröja.

 4. ”vilket då?”

  Det inlägget som han jämför svenska judar som stöder Israel med etniska tyskar som stödde nazisterna.