SvD ägs av Shipstedts, det märks..


Nu har Svenska Dagbladet anammat kvällstidningarnas löpsedelspolicy..

Tyvärr bör jag nog tillägga eftersom tidningen i fråga är min morgontidning idag.

Men kommer de att fortsätta att göra löpsedlar på pseudonyheter så kommer mitt förtroende för dem att gå i botten i samma takt som det gjort med kvälls-tidningarna.

För vad är det för nyhet som de present-erar på sin löpsedel? Jo det är gammal skåpmat. När till och med undertecknad som är 58 ibland får en överförfriskad 50+ dam i knät på krogen utan att ha bett om det, ja då kan man nog lätt lista ut att betydligt yngre och tjusigare män kan få det.

Så var är nyheten SvD ??

Är upplagesiffrorna på väg nedåt så rekommenderar jag att ni ska ändra på annat i stället för att anpassa löpsedlarna åt skräpmediahållet..


8 svar till “SvD ägs av Shipstedts, det märks..”

 1. ”När till och med undertecknad som är 58 ibland får en överförfriskad 50+ dam i knät på krogen utan att ha bett om det”

  Skryt inte Jinge. För övrigt vore det, om ovanstående citat är sant, en nyhet väl värd att ha på SvD:s löpsedel. :-)

 2. Vi hade en häftig diskussion om detta på jobbet idag. Jag hävdade att det var typiskt SvD att göra en sådan serie. Som om det skulle minska att män sextrakasserar tjejer att en del tanter gör likadant när de är fulla.
  Så mycket var det med den frigörelsen. Det verkar nästan som om det vore fulare när tanter gör sånt än gubbar.
  Det är självklart lika illa.

 3. Inte minskar en sådan serie mäns sextrakasserande av kvinnor.
  Men det kanske ger lite perspektiv på fenomenet kollektiv skuldsättning.

  Vilka ”könsmaktsstrukturer” ligger bakom kvinnors taffsande? Fast det kanske fortfarande är männens fel på något sätt som jag ännu inte räknat ut?

 4. Tjenare Jinge!

  Brukar läsa din blog då och då med god behållning. Jag reagerade precis som du gjorde över löpet som du kommenterar ovan men jag tycker däremot inte att det är mycket till problem. Åtminstone har jag, 33 år ung, inte några större problem att värja mig från tanterna som trots allt ibland kommer fram och försöker krypa upp i knät på en om man tar ett glas på krogen. För det mesta tycker jag det är en rätt humoristisk situation och jag har en känsla av att i den omvända situationen känner damer i gemen det som mer jobbigt än vad jag gör det.

  De flesta grabbar jag känner råkar ut för det här men inte alls i samma omfattning som en ”fräsch brud” gör. Vi hade en lång diskussion om detta över fikat på jobbet och förhållandet mellan killar som kommer fram till ointresserade tjejer jämfört med vice versa verkar vara ca 10:1. Sådär uppskattningsvis och helt ovetenskapligt observerat på krogen.

  Förresten, tack för alla fina bilder du publicerar. Tycker mycket om att se dem. Vad för slags kamera/lins kör du med för det mesta? Jag har precis skaffat mig en Nikon D70 som jag precis börjat ta med mig runt lite mer.

 5. Tack. Jo jag har en fiin kamera. En D70.. :) Det är förstås lite olika, men djur brukar jag plåta med 300:an. De brukar inte vara så pigga på att låta mig gå nära..

  Vinjettbilden på Gamla Stan är tagen med Nikon 18-70 som följde med i paketet. Använder mycket sällan autofokus och auto bländare. Bestämmer mig för vilken bländare jag vill ha och låter tidsautomatiken ta hand om det. Blir det för lång slutartid så öppnar jag lite till.

  Nackdelen med 300:an i maxläge (motsvarar ju 450 mm) är att man måste ha MYCKET ljus om man ska få det skarpt. Idag plåtade jag hackspettsbilden som du kanske såg, 15-16 bilder och två skarpa..

  Har kikat på deras zoom 70-400 med stabilisator (gyro) men den kostar väl 20 papp sådär, så det tarvas en lottovinst först typ.. :)

 6. Hehe, jag har ”bara” 18-70 mm som följde med och har väl fått plåta lite fåglar i alla fall och några rådjur, men jag letar efter en 300 mm som inte gör för stort hål i plånkan samtidigt som man får en hyfsad glasbit. Någon rekommendation kanske?

 7. Nja, det är är svårt. Jag har en Sigma 70-300 och är rätt nöjd. Jag kikade på originalgluggen men gillade den inte. Kändes för plastig. Men sådant är alltid subjektivt. Förr släpade jag med mig 4-5 gluggar, men det gör jag inte om. Så en zoom är självklar. Sedan är det ju inte 400 Mpix på elementet så man lider inte av det tycker jag. Så Sigma om du inte gillar originalgluggen. Sigman har dessutom en ”halvmacro” så man kan använda den så oxo. Det gillar jag..