Stoppa biståndet till Pakistan!


År 2004 skänkte svenska skatte-betalare 400 miljoner kronor till Pakistan. Hur mycket pengar de fått efter det varierar uppgifterna om, men det handlar om stora summor.

Samtidigt som landet internationellt tigger om bistånd till filtar, tält, mat och sjukvårdsutrustning så har de en ytterst välutrustad armé. De håller sig med nukleär forskning på elitnivå och har egna kärnvapen. Nu har de enligt N24 dessutom köpt radarflygplan från Saab för 8,4 miljarder kronor.

100 000 människor dog i jordbävnings-katastrofen och tre miljoner människor blev hemlösa. Det är orsaken till vårt bistånd. Ska vi verkligen skänka biståndspengar om de har råd att köpa militärmateriel för åtta miljarder? Är det vår utrikespolitik under regeringen Persson?

Om Pakistan i stället använder dessa åtta miljarder till att rädda de som behöver sjukvård, tält och filtar så sparas liv.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, bistånd, jordbävning, pakistan, saab[/tags]


Ett svar till “Stoppa biståndet till Pakistan!”

  1. Frågan är ju om Pakistan hade satsat 400 miljoner kronor på humanitära ändamål och tagit pengarna från militära satsningar om vi inte skänkt det till dem. Jag är inte helt säker på det.