Stegö Chilò, Borelius och Billström polisanmälda av bloggare


Efter en massa ostrukturerat prat på en presskonferens idag där Cecilia Stegö Chilò vägrade svara på orsaken till att hon inte betalat TV-avgift så polisanmälde jag henne och de statsrådskollegor som erkänt brott.

Tobias Billström sade rent ut att det var ett politiskt ställningstagande och enligt nättidningen Resumé var det samma sak för Stegö. För att vi ska få reda på hur det egentligen förhåller sig med dessas svart anställda barnflickor och deras ovilja att betala den lagstadgade TV-avgiften så e-postade jag till Åklagarämbetet och Polismyndigheten i Stockholm för att de ska få utreda saken.

Jag skulle inte ha gjort det om det inte rörde sig om statsråd, varav Cecilia Stegö Chilò ska vara kulturminister och ha det direkta ansvaret för Public Service Radio/TV. Dessutom har dessa tre moderater vid ett flertal tillfällen sagt att de ska ta krafttag mot kriminaliteten. Det är således rimligt att man börjar med att utreda dessa egen brottslighet.


Borelius (m), Billström (m) och Stegö Chilò (m)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Cecilia Stegö Chilò, Maria Borelius, Tobias Billström, Moderaterna, Regeringen, Statsråd, Barnflickor, Svartarbete, TV-licens, Politik[/tags]


17 svar till “Stegö Chilò, Borelius och Billström polisanmälda av bloggare”

 1. Du är tydligen inte ensam. AB skriver: Privatpersoner har anmält ministrarna för brott mot lagen om tv-avgift.

 2. Jag såg i AB att du gjort det.
  Bra.
  Fast just Borelius torde varit onödigt, hon har ju bara varit i Sverige sex veckor efter att tidigare bott i England. Anmälan mot Borelius kommer säkert inte att leda någonstans. Däremot borde de andra resultera i böter, i bästa fall!

 3. Men Jinge, det är ju kanon. Nu har vi en regering som anser att man inte behöver följa lagar som man inte gillar – i varje fall om man inte är minister, eller tror att man aldrig kommer att bli det. Det är varken du eller jag och troligen kommer ingen av oss att bli det heller. Vi behöver därmed inte bry oss om några lagar i framtiden – kan göra precis som vi eventuellt vill göra.

  Jag behöver några miljoner, sådär en 40 st.

 4. Hoppas statsråden vågar stå upp för att dom har gjort detta för att de tycker att t ex tv-licensen är omoralisk och att de vill avskaffa denna. Till skillnad från vänsterpolitiker som försöker komma undan skatter som de själva propagerar för så är det därmed i alla fall inte dubbelmoral.

 5. Huga huga vilket gäng. Men angående deras bortförklaringar att de har missat avgiften från raditjänst.. Kan ingen kolla upp, eller be ngn journalist att kolla med radiotjänst hur många brev/påminnelser som gått ut till berörda ministrar. Tror att det skulle vara ganska intressant läsning och se….Tror att deras bortförklaring skulle falla ganska platt…

 6. Nicke, har man inte anmält TV-innehav så får man ingen räkning på licensavgift och av vad jag har fattat så har varken Billström eller CSC anmält TV-innehav. Borelius flyttade väl till Sverige i augusti och anmälde nyss TV-innehav, lite sent kanske men ngn räkning har hon ju inte fått.

 7. Nej men Stegö har enligt radion har pejlats två gånger av kontrollanter och uppmanats betala vilket hon ignorerat.

 8. Nej ingen räkning, men så fort man flyttar, eller köper en ny tv, så får man ett brev på posten från radiotjänst, där de vill att man anmäler tvinnehav, förutsatt att man inte har gjort det tidigare. Fråga mig, jag vet. Betalar dock avgiften nu.
  *ler*
  Så nog lär det finnas loggar på hur många sådana brev som utgått till berörda personer misstänker jag….

 9. Källa?

  —————–

  Morsan…som lyssnar på p1 hela dan.
  Hon är ännu inte så gaggig att hon skulle hitta på ett helt förlopp av det slaget.
  Ska kolla om hon minns exakt.

 10. Ok har frågat oraklet och hon säger att hon hörde det i en nyhets sändning där man intervjade nån hos radiotjänst i Kiruna som ju har hand om spionerandet och insamlingen av pengar.

 11. Varför inte gå hela vägen ut? Kolla alla i Riksdagen de senaste 10 åren, på så sätt vet vi vilka vi kan ha som ministrar eller inte.