Hämta hem Margareta Winberg Göran!


Sören Wibe: ”– Vi har beslutat om att försöka få till stånd en allmän medlemsomröstning inom partiet. Den fråga som vi tycker bör ställas är: bör socialdemokraterna rekommendera att förslaget till ny konstitution för EU ska avgöras i en allmän folkomröstning.”

Motigheterna kommer tätt nu för den man som kommer gå till historien som den som marginaliserade Socialdemokratiska Arbetarepartiet.

Partikongressen i höst kommer att avsätta honom, det är vad jag tror. Men en förutsättning är förstås att partiet kan skaka fram en trovärdig kandidat.

Det blir svårt.

Kan man inte få Margot Wallström så får man försöka att övertala Margareta Winberg att komma hem från Brasilien. Wanja Lundby-Wedin kan ju i.o.f.s. vara en kandidat, och att det måste vara en kvinna är min bergfasta övertygelse.

Dessutom vore det ju en bra taktik med tanke på Fi..

Läs Ekots artikel!


5 svar till “Hämta hem Margareta Winberg Göran!”

 1. Ja, med det här inlägget kände jag att du blev tillräckligt rabulistisk för att flyttas upp till nivån ”bloggar med mer politik”. :-)

  Några kommentarer:
  För det första så tycker jag det också är bekymmersamt med Wibes medlemsomröstningskampanj. Frågan de vill ställa är fel och inte särskilt lyckosam för partiet. Jag har bloggat mer om det här och lite här. Så visst är det problematiskt, men denna gång tycker jag det är helt fel att lägga bördan på Göran Persson.

  För det andra tycker jag att man kan tycka vad man vill om Margareta Winberg, men någon ungdom är hon ju inte. Jag ser gärna att man inom socialdemokratin bevarar traditionen att ha partiordföranden som sitter ett tag, gärna 10 år eller mer. Det tror jag knappast är aktuellt för Winberg och då blir hon ju bara en övergångslösning. Det skulle vara förlamande för partiet med en sådan lösning och då ser jag mycket hellre att Göran Persson sitter kvar.

 2. Låt oss rösta i sakfrågan
  Sören Wibe, socialdemokratisk riksdagsman och ledande figur i ”Socialdemokratiska EU-skeptiker”, har börjat en namninsamling inom partiet för att få ihop en medlemsomröstning om en folkomröstning om EU:s nya ”konstitution”. Om detta debatterades i …

 3. Nej jag tror oxo att (s) förlorar på en medlemsomröstning. Men å andra sidan så har knappast sosseriksdagsmännen sina väljare med sig i frågan om de tänker driva igenom beslutet i riksdagen.

  Sedan tycker inte jag heller att Winbergskan är den bäst skickade. Jag, som är en genuin vänstersympatisör, pekar ändå på den som faktiskt skulle kunna hjälpa sossarna bäst i den här situationen och det är givetvis Margot W.

  Inte för att jag skulle rösta på (s), men det är en tjej som jag tror är mycket kapabel. Så himla kapabel att hon säkerligen skulle bli en garant för fortsatt s-styre. Men vad det skulle innebära i EU-frågan törs jag inte tänka på.. :-)

 4. Du börjar gosa med Winberg?!? Läcker båten så ymnigt nu att vad/vem som helst är okej, bara det/den hjälpligt kan fås att påminna om ett litet halmstrå?

 5. Jepp. Så illa är det Magnus! Nej jag tycker att det vore synd om sossarna marginaliseras. Winbergskan är inte min favorit som du sett, men Persson är en katastrof. Så båten läcker som ett såll..