Sportfånarnas julafton, Vasaloppet


Det är idag agnarna skiljs från vetet, något som tydligt illustreras på bilden här till höger. Själv lyssnar jag alltid på radions sändning från Vasaloppet, i ryggläge på soffan.

Sport ska nämligen avnjutas på det sättet. Dessutom finns det fler finesser med att göra så. Jag får mig normalt en rejäl tupplur som varar ända fram till Oxberg. Sedan hinner jag avnjuta frukost nummer två innan det börjar bli spännande. Att ligga under en filt i soffan och lyssna till alla stavtag och brustna drömmar är en perfekt start på den första söndagen i mars varje år. Dessutom lär dramatiken låta vänta på sig idag, SMHI talar om lätt snöfall så fånarna som ska bevisa att de fortfarande är virila som unga oxar får det jobbigt.

Fast jag medger att det är en hyfsad prestation att ta sig fram nio mil med ett par brädor på fötterna och staka med långa pinnar. Jag har dessutom själv fuskat i sporten en gång i tiden. Som junior deltog jag nämligen i DM en gång för juniorer, 5 kilometer. Jag kan avslöja att det inte gick något vidare. Å andra sidan tycker jag nog att stockholmare ska akta sig noga för att inbilla sig att de kan åka skidor. De kan de inte, sydgränsen för den förmågan går nog längs den norra svealandsgränsen. Det har knappast hänt, annat än möjligen undantagsvis, att duktiga skidåkare växt upp söder därom.

Om någon händelsevis skulle visa upp lite talang så exporteras vederbörande direkt till

Åsarna och något där beläget skidgymnasium. Men var förvissade om att dialekterna som talas där inte är småländska, skånska eller stockholmska.

Och läser du detta mellan 08.00 och 10.00 ska du veta att undertecknad sover som bäst under filten i soffan… SvD1 DN1 AB Dagbladet

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Vasaloppet, Skidor, Sportfånar, Motion, Bakhalt, Felvallat, Skavsår, Andnöd, Blåbärssoppa, Ekströms, Tupplur, Sportpublik[/tags]


5 svar till “Sportfånarnas julafton, Vasaloppet”

 1. Nu var det dessutom en NORSK som vann, och en NOSKT som tvåa. Ur led är tiden!

 2. Nåja, lite längre söderut än Svealandsgränsen får man nog leta. Dalarna har ju faktiskt bjudit på några av våra absolut största stjärnor någonsin.

 3. Icke dalmasar från svealand..
  Torgny Mogren – västmanland
  Bröderna Blomqvist – Lidingö

  Sen brukar götar vara väl representerade i vasaloppet av skidare från Hakarpspojkarna och Eksjö om jag inte missminner mig… En skåning från härlöv är också väl med (topp 300 i år).

 4. He he… ”Alla som är intresserade av idrott är inte idioter, men alla idioter är intresserade av sport”

  Martin Kellerman via hunden Rocky