Spola divan Zlatan Ibrahimovic


Det är knappast någon större nyhet att Zlatan är lite knepig, snarare något som vi haft all anledning att vänta oss.

DN: ”Zlatan Ibrahimovic kommer inte att spela EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island i oktober. Det står klart sedan förbundskapten Lars Lagerbäck samtalat med anfallsstjärnan på fredagen.”

Ibrahimovic, Mellberg och Wilhelmsson blev som bekant hemskickade efter att de gjort en nattlig utflykt från spelarhotellet i samband med en träningsmatch i Göteborg. Jag skrev redan då att det kunde bli problem med tanke på att Zlatan Ibrahimovic inte ger intryck av att vara en speciellt mogen person.

Jag fick förstås rätt och nu bekräftar han allas misstankar. Zlatan är en gudabenådad bolltrollare som kan lura upp den bästa försvarsspelare på läktaren genom oväntade dragningar och finter. Han har tyvärr en tendens att också göra sina konster lite för komplicerade och publikknipande, något som med stor sannolikhet beror på hans brist på självdistans parat med bristande lagkänsla.

Nu visar det sig även på andra sätt. Att Zlatan Ibrahimovic är en diva kan nog de flesta av hans supporters leva med. Det är givetvis lite kul med en kille som är kaxig så länge det inte går ut över andra än journalister, men när det nu drabbar landslaget så är i alla fall undertecknad inte speciellt förlåtande.

Den brist på mognad han uppvisar är så monumental att landslagsledningen helt borde stryka honom ur alla landslagsdiskussioner framöver. Man måste ha klart för sig att Ibrahimovic är idol för en massa knattar som drömmer om att bli fotbollsspelare. Han sänder definitivt fel signaler till dessa blivande spelare.

Låter man Zlatan hunsa med landslagsledningen så kommer morgondagens ungdomsspelare att ha tagit till sig inte bara kaxigheten utan även divalaterna. Med andra ord tycker jag att det är dags att spola honom inför framtida landslagsuppdrag till den dagen han uppnått den mognad som krävs. Jag tror att det kan röra sig om år…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Zlatan Ibrahimovic, Landslaget, Fotboll, EM-kvalet, Diva, Dribbel[/tags]


8 svar till “Spola divan Zlatan Ibrahimovic”

 1. Förstår att Zlatan reagerar som han gör då ledningen för landslaget egentligen redan skulle bytts ut.. LAgerbäck har lika mycket social kompetens som en tomat.

 2. IN MED GLENN & ZLATAN
  Zlatan är för många knattar ett föredöme och Jinge uttrycker effekterna av hans omogenhet.

  Convict påminner om att lagledningen behöver bytas ut; Glenn Strömberg skulle vara ett lyft för laget som inte inspireras tillräckligt av Lagerbäck/Andersson.

 3. ”Jinge:

  shhhhhhhhhhh…….I said SHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

  Jag trodde du sa att du inte tittade på fotboll? Sådana kommentarer accepterar vi, fotbollsälskare, av folk som faktiskt bryr sig om saken……:p

  Seriöst, Lgerbäck borde ha avgått precis efter VM. Han är inte någon tränar-begåvning precis, och att titta på hans svenska landslag är lika kul som att titta på Andorra.
  Zlatans beteende är under all kritik, men jag hade tagit emot det bättre om den hade kommit från någon som faktiskt kunde leda ett lag.

 4. Nää, jag tittar inte på fotboll. Men hade jag haft TV skulle jag säkert ha kollat matcher i VM. Det jag vände mig mot då var den hysteri som uppstod i media. Inte ens ett dubbelmord mitt i city hade kunnat tränga undan fotbollen på bästa nyhetsplats.

  Men man behöver bara se Zlatan EN gång för att inse att han är något alldeles speciellt. Men han anser sig för stor för blågult och då kan man lätt skippa honom.

 5. Zlatan e en jävla snorunge, om det är så att han är knattarnas idol, så bör han bära upp det förtoendet med heder, å inte tjura som en barnunge, å ställa upp för de minsta.

  Va fan har lagledarna med hans regel-överträdelser å göra?

  Deras uppgift är väl mer att verkställa att
  regler följs samt att alla har lika värde mm
  i gruppen…

  GötePöte

 6. Trevligt att han iaf är på väg in i landslaget igen. En riktigt bra spelare trots att hans humör inte alltid är på högsta nivå…