Spionsåpan vandrar vidare


Dagen efter att tingsrättens dom avkunnats fortsätter tidningarna att fyllas med kommentarer i än den ena och än den andra riktningen.

Svenska Dagbladet sammanfattar lite av alla tidningskommentarer under en underrubrik som lyder, SvD: ”Uppförstorat pojkstreck eller ett upprörande lågvattenmärke?”

Per E Samuelsson, Johan Jakobssons advokat, anser uppenbarligen att han har fått utomordentligt bra betalt av eftersom han fortsätter debatten även efter att han fått sin klient friad. Nu är han arg på Marita Ulvskog. DN: ”Socialdemokraternas polisanmälan ger mig ett intryck av att vara falsk som ett trekronorsmynt!” Man kan ju undra, eller det gör jag inte egentligen, varför landets största morgontidning ger sådant utrymme åt en advokat som vunnit sitt mål? Har det något med partibeteckningen att göra kanske?

Själv kan jag inte låta bli att le åt eländet. De tre som dömdes har givetvis fått sitt rättmätiga straff, men tyvärr så finns det åtskilliga som borde ha dömts, varav vissa aldrig ens varit åtalade. Folkpartiet drog politisk nytta av detta eftersom de använde uppgifterna som kom fram, och ingen tror väl ett ögonblick på att de inte visste varifrån de kom eller hur de hade fått fram dessa.

Domen innebär en chans till nystart skriver Brors i DN. Själv hoppas jag på att väljarna ger dem den slutliga domen 2010. Sverige behöver ett liberalt parti, och ett sådant finns inte idag.

Källor: SvD DN DN2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Dataintrång, Spioneri, Folkpartiet, Mediekritik, Per E Samuelsson, Johan Jakobson, Domen, Val 2010, Högerregeringen, Politik[/tags]


7 svar till “Spionsåpan vandrar vidare”

 1. ”…..men tyvärr så finns det åtskilliga som borde ha dömts, varav vissa aldrig ens varit åtalade.”, skriver Jinge. Får man fråga vilka dessa personer är och hur Jinge kan besitta sådan kännedom om fallet?

  Kanske polisen i hemlighet velat hålla en del personer utanför utredningen? Bra konspirationsteori….!

  Och om vi nu är inne på sådana, kanske var det så att Marita U själv kom på idén att någon skulle läcka uppgifterna till någon duktig idiot för att sedan ha ett fint avslöjande just i tid för att avvärja ännu en ”statskupp”

 2. Hahahaha :-)

  Snacka om att negligera kriminalitet.

  Skulle du göra det om det var ditt bankkonto som var länsat oxo? :-)

 3. På DN Debatt skriver idag Jakobssons försvaradvokat, att ”S dolde sanningen bakom en manipulerad polisanmälan.”
  Han fortsätter:”Det är oacceptabelt att landets största parti, då i innehav av regeringsmakten, inte drar sig för att missbruka rättsväsendet i syfte att vinna inrikespolitiska fördelar.”
  Han lägger skulden på Marita Ulvskog för att hon lämnat in en ofullständig och vilseledande polisanmälan ”och därmed medvetet lura oss alla på rättsväsendets verkstadsgolv.”
  Han säger själv i artikeln att han är opolitisk, men slutfasen av yttrandet visar tydligt att han med största sannorlikhet är åtminstonde sympatisör med ”det nya arbetarpartiet.”
  ”rättsväsendets verkstadsgolv”, tänka sig…

 4. Domen i tingsrätten var politisk. Nämdemännen var två moderater och en vänsterpartist. Domaren saknade, av skäl som jag inte förstår, utslagsröst. Man kunde på förhand räkna ut med fötterna hur utslaget skulle bli.
  Vi får hoppas på Hovrätten, att den skipar rättvisa.

 5. Jinge drar en parallell till länsat bankkonto, men vad var det som man ”länsade”? Vad var det som socialdemokraterna ville hålla hemligt från alla inkl. väljarna? Det har jag aldrig riktigt förstått vidden av.

 6. Nej, Galaxa, du behöver inte vara så tydlig med att du inte förstår, för det är alltför många saker som du ”aldrig riktigt förstått vidden av”.