Sossar vill ha in Vänsterpartiet i regeringen


Men de är betydligt mer tveksamma till Miljöpartiet. Det beror sannolikt på Mp:s uttalade önskan att samregera med ett borgerligt parti.

DN: ”Gräsrötternas önskemål kan bli dilemma för Göran Persson. Göran Persson vill helst fortsätta regera ensam eller möjligen tillsammans med miljöpartiet efter en vänsterseger i valet. Men två av tre s-väljare vill bilda koalitionsregering med vänsterpartiet, visar en opinionsmätning gjord för DN. Det är hela 65 procent av de socialdemokratiska sympatisörerna som är för att partiet bildar regering tillsammans med vänsterpartiet efter höstens val.”

Detta har jag skrivit om förut flera gånger. De socialdemokratiska väljarna är kritiska mot den högervridning partiet har genomgått under Göran Persson. Man vill ha en återgång till arbetarrörelsens traditionella betongsocialdemokrati i stället för den USA-inspirerade politik som den nuvarande regeringen driver.

Om inte Göran Persson ser upp nu så kan förhoppningsvis Vänsterpartiet göra ett mycket bra valresultat. Många social-demokrater kan komma att taktikrösta, och det blir i så fall inte (mp) som får deras röster..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, betongsossar, högervridning, göran persson, vänsterpartiet, socialdemokraterna[/tags]


2 svar till “Sossar vill ha in Vänsterpartiet i regeringen”