Sossar ger sig på Timbro


I SvD idag på Brännpunkt så levererar ett par socialdemokrater en skopa välförtjänt ovett över höger-alliansens Timbro.

Själv läste jag Motvallsbloggen där Kerstin Berminge tog upp NMI, Näringslivets Medieinstitut, som nu blir alltmer likt Dmitri Vassermans blogg, TT-kritik. De högerextrema bloggarna på NMI, Mikael Nussdorf, Billy McCormac och Michael Moynihan har knappast gjort sig kända för att vara vare sig balanserade, sakliga eller objektiva. Som exempel på den retorik som NMI, och därmed också Timbro, för så visar jag hur Mikael Nussdorf illustrerar en politisk meningsmotståndare i bilden här till höger. Det är skribenten Åsa Linderborg som avbildas på detta sätt av Timbromedarbetaren.

Mikael Nussdorf är, på tal om min förra postning, en av Internets och bloggosfärens värsta stalkers och min förvåning var total när det visade sig att han rekryterats av Timbro tillsammans med McCormac och Moynihan. Samtidigt så inser jag att Svenskt Näringsliv nu har fått brist på gapiga och skräniga nyliberaler sett utifrån hur de rekryterar.

Juholt och Kjörnsberg skrev så här i dagens SvD: ”Svenskt Näringsliv spelar sårad oskuld och menar sig veta alls inget om flertalet av välfärdsstaten och den svenska modellen. Vi vet att Svenskt Näringsliv frikostigt år 2003 gav Timbro ett stiftelsekapital på 300 miljoner. Vi vet också att Svenskt Näringslivs föregångare SAF, där Janerik Larsson också var aktiv från 1980- talet blev allt mera politiserat och inriktat på kampanjer till borgerlighetens fördel.

Mot bakgrund av detta ställde vi frågorna om Svenskt Näringslivs ekonomiska relation till högersmedjorna och allmänna relation till Högeralliansen. Vi vet att det finns väldigt många bra och resonabla företagare i Sverige och ledare inom Svenskt Näringslivs rnedlemsförbund. Problemen är dels den gapiga och vulgära nyliberala kultur som SAF skapade på åttiotalet, dels den elitistiska och giriga direktörskultur som numera satts som norm.”

Andra bloggar om: , , , , , , , ,


Nussdorfs smaklösa bild på Åsa Linderborg

En fråga som jag ställer mig är givetvis hur många hundra miljoner Svenskt Näringsliv pumpat in i Timbro i år. 300 miljoner 2003 var ju knappast ett engångsbelopp.

Idag är det ett par socialdemokrater som kritiserar Timbro. I samband med att Per Nuder gick sin publika budgetpromenad så blev han intervjuad av en reporter från Dagens Industri. Han reagerade kraftigt på reporterns fråga om en engelsk undersökning där Timbro medverkat och Timbro framstod i ett löjets skimmer. Förhoppningsvis är detta starten på att folk i allmänhet får upp ögonen för dessa ”tankesmedjor” och deras inte alltid så rumsrena agenda.

Att Näringslivets Medieinstitut nu sätter igång en kampanj som påminner om Vassermans TT-kritik får mig givetvis att oroa mig för vem som ska betala deras a-kassa efter valet.

De får väl hålla tummarna för att vänstern vinner, annars får de det kärvt..

[tags]politik, Nussdorf, Moynihan, McCormac, Timbro, högeralliansen, NMI, Näringslivets Medieinstitut, tankesmedja[/tags]


7 svar till “Sossar ger sig på Timbro”

 1. Om du nu tycker bilden är så smaklös, varför publicerar du den om och om igen? Det här var minst fjärde gången.

  Det är nog fler som har sett den här än på Alicios nerlagda blog. Vem är egentligen störst ”skurk” av er två?

 2. ”Om du nu tycker bilden är så smaklös, varför publicerar du den om och om igen? Det här var minst fjärde gången.

  En bild säger mer än tusen ord. Att Mikael Nussdorf är en person som har en sällsynt stor förmåga att förakta oliktänkande samt en rejäl brist på omdöme visar jag på eftersom Svenskt Näringsliv/Timbro gjort en så total miss i sin bedömning. Förakt för oliktänkande har säkerligen McCormac och Moynihan också men de saknar i alla fall inte omdöme på ett så handikappande sätt som Nussdorf.

  Hans syndaregister är tämligen omfattande. Han har visserligen bett mig om ursäkt för alla lögner han spritt om mig, och de hotelsebrev han sänt, men nu har vissa av dessa ljugerier fortsatt att spridas av andra nyliberaler trots att de vet att det är påhitt av Nussdorf. Gör då Timbro ett så magnifikt magplask att de ANSTÄLLER honom så kan jag inte låta bli att påvisa det..

  Läs gärna Åsas artikel i Aftonbladet!

  Att du som nyliberal rusar upp på barrikaderna för att försvara honom är ju gulligt men knappast speciellt vettigt..

 3. Gillade Alicios
  blogg iom att den var välskriven och tydlig, även om jag inte alltid höll med om vad han skrev. Men detta som pågår nu, både här på Jinges blogg och Krigskrönikan liknar mer stalking än vad ni beskyller Alicio för! Och jo jag har läst mailen från dig Jinge och från Alicio. Krigskrönikans mail komenterar jag inte inte, läs hans blogg istället så förstår nog de flesta;)

  Glad Valborg på dig Jinge!

 4. Du har inte sett hans mail där han hotade mig av en speciell anledning. Jag publicerade dem inte på bloggen, inte ett enda av dem..