Sorry Högern – Rekordmånga i arbete idag!


Lyssnar man till budskapet som högeralliansen försöker trumma in så låter det som landet består av sjukpensionärer och arbetslösa.

Tråkigt nog för högern så avslöjar Dagens Industri / Dina Pengar hur det egentligen förhåller sig: Toppnotering: rekordmånga i arbete. Sysselsättningen ökar nu rejält. Antalet anställda har nått den högsta nivån på 2000-talet. Och det är småföretagen som gör jobbet. Antalet anställda på den svenska arbetsmarknaden ökade totalt med 2,1 procent eller 70 000 till ganska exakt fyra miljoner personer under andra kvartalet i år jämfört med motsvarande period i fjol. Det är den högsta nivån under 2000-talet, enligt Statistiska centralbyråns (SCB) siffror för sysselsättningen.”

Antagligen tycker Reinfeldt, Leijonborg, Olofsson och Hägglund att denna nyhet är som ett hugg i ryggen, ett hugg som dessutom utdelas av deras vänner i näringslivet. Reklambyrån Timbro lär avsätta betydande resurser för att förklara detta som ett resultat av t.ex. ”framtidstro”. Näringslivet känner sig så övertygade om en högerseger så att de redan nu anställer nytt folk i kubik…

Jag förstår att Timbro blir glada över tipset så ni kan sätta in skäligt arvode på mitt postgiro. Hör av er via mail så skickar jag numret.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, val2006, dina pengar, högeralliansen, arbetslösheten[/tags]


7 svar till “Sorry Högern – Rekordmånga i arbete idag!”

 1. Vad är det egentligen som talar för att högern kan skapa arbeten med bara ett politiskt beslut? Känns mest som att alliansen sitter i en gynsamm situation där de kan kritisera arbetslöshetssiffrorna bara för att de inte sitter i beronde ställning.

 2. Persson har rätt i det Lars. Fast jag skulle önska att man gav många av miljarderna som nu rullar in till offentliga sektorn och kommunikationer. 200 000 nya jobb säger (v) och det låter rimligt.

  Pimme! Högern LÅTSAS som att det är illa som fan! Varje arbetslös är iofs illa, men jämfört med andra länder i EU har vi betydligt fler förvärvsarbetande, om inte ens FLEST av alla i EU.

  Har vi dessutom den största andelen arbetande nu sedan år 2000 (SCB) så är det någon som ljuger. Och det är nog inte SCB..

 3. Om 20% av befolkningen inte går till arbetet en vardag, har inte Sverige problem då? Vakna. Vi behöver en ny politik och en ny regering.

 4. 20 % är fortfarande en katastrof för Sverige. Jag kan inte förstå att man kan använda uttryck som ”det går bra för Sverige” i ett sådant läge. Konjunkturen är glödhet och har förmodligen toppat nu och kommer dala under nästa år, eller året efter. Regeringen har tyvärr ingen politik för att skapa bättre förutsättningar för att många små företag ska växa upp och leverera nya jobb. De verkar hoppas att det ska lösa sig ändå. De har tappat greppet och kommer förlora i höst är min gissning.

 5. 20 % är fortfarande en katastrof för Sverige. Jag kan inte förstå att man kan använda uttryck som ”det går bra för Sverige” i ett sådant läge.

  20 % är den bästa siffran i Europa. Sverige leder just nu den ekonomiska utvecklingen i Europa. Vi har mest tillväxt. Vi har dessutom ett kraftigt överskott i statsfinanserna vilket givetvis innebär att vi nu bör satsa på den offentliga sektorn ordentligt.

  Regeringen har tyvärr ingen politik för att skapa bättre förutsättningar för att många små företag ska växa upp och leverera nya jobb. De verkar hoppas att det ska lösa sig ändå.

  Det är möjligt att regeringen krånglat till det för småföretagen, personligen tippar jag ändå på att det är de borgerliga regeringar vi haft som skapat mest oreda. Ser man till Reinfeldts pudlar och Mauds svammel tillsammans med Leijonborgs främligsfientlighet så blir jag extra rädd för en borgerlig regering.

  De vill ju faktiskt att sjuka ska ut och arbeta igen, åtminstone deltid. Precis som de inbillar sig att de sjuka skulle få något jobb samtidigt med en enorm arbetslöshet som högern gafflar om.. Men det är klart, det skulle ju bli spännande att se hur mycket skit de skulle hinna ställa till med på fyra år. Antagligen en hel del. . .

 6. Som alltid när det pratas om Svensk ekonomi, så kommer småföretagarna fram. Jag är en av dessa småföretagare, och jag måste säga att det är ett förbannat gnällande. Reglerna är inte svåra om man har grundläggande läs och skriv kunskaper.

  Kan saker och ting förbättras? Jepp, men en sänkt arbetsgivaravgift på några procent enheter, eller någon annan liten justering, jag inte ett jota på det stora hela. Därmed kunde jag inte undvika att se att Alliansen ville finansiera delar av borttagningen av statlig inkomstskatt, med att slopa grund avdraget för egenavgifter. För mig och min fru skulle det bli en extra kostnad på 18-tusen om året. Ingenting som vi kommer att svälta av, men dock mycket mer än de små marginella positiva förändringar som aviserats för att rädda en välmående ekonomi.

  M