Snart har vi militärpoliser på gatan


Nu ska regeringen snabba på beslut för att möjliggöra att militär kan ta på sig polisiära arbetsuppgifter. Detta för att ”förebygga” terrordåd enligt statssekreterare Lars Danielsson..

Hur militär skulle kunnat förhindrat terrordåden i USA eller England framgår inte förstås, och de har inte kunnat förhindra terrordåd i Irak.

I takt med terrordåden så försämras våra möjligheter till personlig integritet, polisen ska få möjlighet till ”hemlig husrannsakan”

hos folk i förebyggande syfte. Och telefonavlyssning ska kunna ske slumpmässigt, brottsmisstanke är ej nödvändig.

Dessutom föreslog utredarna att det skulle kunna ske utan domstolsbeslut. Att man redan har långt gångna planer på buggning vet vi och att all data och telefontrafik ska sparas minst ett år.

USA har fått sin Patriot Act och nu är vår svenska regering i full färd med att avskaffa svenskarnas rättighet till ett fredat privatliv.

Snart är vi väl tvugna att bära med oss en legitimationshandling när vi går till kiosken, ett ID-kort med biometrisk information och ett RFID-chip..

Allt i namn av terrorhot som inte finns annat än i sinnevärlden, bara för att USA ska bli glada..


8 svar till “Snart har vi militärpoliser på gatan”

 1. Välkommen till George Bushs värld! Kom bara ihåg att vara försiktig med vilka böcker du lånar på bibblan, eftersom regeringen säkert också kommer att få tillgång till lånelistorna. Bäst att bara låna biblar från och med nu, ja plus biografier över Bush och Blair förståss. :-)

 2. Klart att DN valsar med när deras husgud Lars Leijonborg kommer ut med sina fantasier om en framtida svensk polisstat.

  Terroristerna har vunnit för längesen; den frihet våra folkvalda säger att ondingarna hatar finns inte kvar längre. Politikerna har förstört den i populismens namn.

 3. ”Är ´Kriget mot terrorismen´ och det slag
  som pågår i Irak i själva verket ett krig
  riktat mot oss alla, även mot oss som är
  krigets mediala vittnen?

  Det yttersta resultatet av kriget kommer
  att vara en förändring av vår politiska
  ordning”.

  Slavoj Ziztek

  Ur boken Irak, att låna en kittel.
  (Ur Flamman s 12)

 4. Jag förstår varför det kan finnas ett behov av militären. Om terroister är beväpnade med vapen av militär kaliber så är det självklart att våran polis ej har vapen nog att sätta mot. Frågan är ju då om de ska få så starka vapen eller om militären ska få komma in. Vad som är bäst vet jag inte men det finns ett behov att fylla med en lösning och regeringen väljer den enkla.

  De andra sakerna du skriver om är jag mer tveksam till. Att polisen på eget initiativ ska få göra husrannsakan etc tycker inte jag är helt okej. Dte är bra så som vi har det idag. Kanske lite mer hjälpmedel till polisen men varje ny åtgärd ska noga tänkas igenom. Vi har gått om tid på oss – det är inget behov av den panik som terroisterna så gärna vill skapa!

 5. (löst taget ur minnet) ”Vi slåss på bagdads gator för att terroristerna inte skall slåss på våra gator.”

  två terrorist-attacker senare på europeeisk mark så ser vi hur det gick med den idén.

  terrorist-attacker av den här storlek sker varje dag i irak. vi skall inte glömma bort det. det fanns inga terrorister i irak innan invasionen.

 6. Jovisst, ”kriget mot terrorismen” ger våra makthavare alla möjligheter att utan protester från folken, skaffa sig allt effektivare kontroll över oss alla.
  Att säga att vi måste försvara våra öppna samhällen genom mer kontrollmöjligheter är rena hånet.
  Terroristerna åstadkommer precis det de inte borde vilja åstadkomma. Dels förskaffar de sig hela Västvärldens avsky, dels spelar de Västvärldens makthavare i händerna genom att ge dessa argument för att inskränka människors frihet även här.

 7. Allt det här som bl.a. Leijonborg nu vill genomföra i Sverige. Har ju redan genomförts i USA och England. Har det hjälpt? .. NEJ.