Slaskpressen..


Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).

Jag tycker att utvecklingen inom tidningsbranschen är skrämmande. Jag har retat mig länge på främst kvällstidningarna, och jag kommer säkert att få reta mig än mer framöver.

En bekant hävdade förut att läsarna vill ha dem på detta sätt. D.v.s. att de ska ägna stort utrymme åt Naken-Janne, Baren-Linda och liknande pseudokändisar. Trots att han varit tidningsman, och därmed borde veta vad han talar om, så tror jag honom inte.

Idag berättar t.ex. Aftonbladet att Britney fortfarande är singel och att Paolo Roberto gick upp 16 kilo på tre veckor. Jaha? Och? Expressen ljuger ihop en historia om att Mijailo Mijailovic ska dödas. Sedan kör de hårt med sex som vanligt. Suck!

Men läsarna är det faktiskt inte synd om. De kan välja om de vill sponsra slaskpressen ekonomiskt eller inte. Journalisterna är det däremot synd om. De hade väl knappast drömt om att skriva artiklar om fettsugning och sexallergi när de drömde om att bli murvlar. Nu tvingas de av ekonomiska skäl tillverka en produkt som allmänheten föraktar…

Läs gärna www.resume.se/artikel-art_id=8087.html


4 svar till “Slaskpressen..”

  1. Jag håller med!
    Jag börjar tröttna på det gamla dravlet om dumma journalister som lurar stackars oskyldiga läsare. Visst, det finns en del rötägg på kvällstidningarnas redaktioner. Men det finns även ett gäng kvällstidningsjournalister som inte alls gillar innehållet i tidningarna men vars enda andra val är a-kassan.

    I slutändand ligger makten hos läsaren. Tyvärr ofta samma läsare som i ena sekunden kommer ut från affären med en Expressen under armen och i nästa förfärar sig över hur dålig tidningen är. Well, köp den inte då.

  2. Vi har den journalistik vi förtjänar brukar jag säga. Tidningar vill sälja. De skriver det som synes sälja. Löp som syftar på sex, kändisar och dokusåpor triggar folk att köpa tidningarna. Samma sak med TV. Hur många som helst verkar kika på dokusåpor och då lär sådana produceras. Ge folket det de vill ha är synonymt med att vi tjänar pengar på det. Att journalisterna kanske inte hade det kallet när de valde yrket är ointressant för ägarna av tidningar och TV. Gilla läget eller stämpla.

    Annica – som längtar tillbaks till den tiden då både Expressen och Aftonbladet faktiskt var läsvärda och inte alls som nuförtiden.

  3. Påminner vad folk tycker om politiker. Nu gastar dom högt över hur dåliga socialdemokraterna är. Sedan när det blir val vinner dom konstigt nog ändå. Folk är som politiker. Säger A, menar B och skyller på C om allt går åt h*vete.

  4. Tja, Claes, det beror på att många röstar på sossarna som det minst dåliga alternativet. Man gillar inte soosarna speciellt mycket och kanske t.o.m. avskyr en del saker inom partiet, dock är det borgerliga blocket inget alternativ, de är ännu sämre. I det läget måste det vara tillåtet att klaga på sossarna o ändå rösta på dem.