Skandal att ta med Andreas Isaksson men Henke bra!


Han har spelat en ligamatch sedan jul och det var i veckan, då släppte han in åtta mål, inget som låter som landslagsklass enligt min uppfattning.

Det är verkligen på tiden att jobba in en annan förstamålvakt i fotbollslandslaget. Säga vad man vill om Isaksson, men han kan knappast betraktas som en given målvakt efter att ha fått nöta bänken i ett halvår nu. Sommaren lär bli tämligen plågsam för dem som inte är idrottsintresserade. Själv kommer jag att titta på Sveriges matcher mot de intressanta lagen. Men något tittande på OS längre fram blir det inte för min del.

En sak som jag personligen funderar lite på är om Zlatan verkligen kommer att kunna spela. Det behövs inte mycket för att hans skada ska gå upp, och det kan också bli så att klubben nekar honom att delta. EM startar ju faktiskt redan om tre veckor. Att Lagerbäck ger grönt ljus betyder inte att Inter kommer att släppa honom ändå, klubbens läkare kan säga nej i sista stund och då blir det ingenting. Kan man tänka sig ett EM utan Zlatan? Nej, men med Henke med också blir mycket bra!

Andra om: , , , , ,

AB123 SvD12 DN1

[tags]Andreas Isaksson, EM, Fotboll, Laguttagning, Henke, Målvakt[/tags]


15 svar till “Skandal att ta med Andreas Isaksson men Henke bra!”

 1. Snälla, skandal att ta med isaksson? Du menar att vi ska sätta shaaban som förstamålvakt? Isaksson har presterat BRA i andralaget i Man City och det laget är nog ganska mycket över allsvensk nivå. Sen att han fick stå en skitmatch, där en av spelarna fick rött kort och sedan hela laget kolapsa gör ju inte saken bättre. Shaaban har knappast presterat för att nå EM-nivå, ser hellre Wiland som andremålvakt, och nej, jag gillar inte Elfsborg.

 2. Alla som stått mellan ett par stolpar vet att det viktigaste är självförtroende. Får man bara hoppa in i ett reservlag så ger det inte alls samma tryck som i en större turnerings slutspel. Isaksson är bra, men han blir alltmer orutinerad vid viktiga matcher. Man borde ha satsat på någon målis på uppgång i stället för en på nedgång.

 3. Henke är en jäkla hjälte. Att vara så bra vid den åldern är helt otroligt.
  Dessutom gillar jag hans personlighet. De andra storstjärnorna har mycket att lära av Henke.

 4. Saken är ju ändå att Isak är Sveriges bästa målvakt med mest rutin. Reservligan i England är bättre än Allsvenskan, alla kategorier. Likaså målvaktsträningen…

 5. Jag tycker att Isaksson helt klart ska stå i mål. Sen tycker jag att det är helt skandalöst att Henke får så jäkla många chanser i Landslaget, han tackar nej och sedan ändrar han sig och det är ju inte direkt första gången detta händer. Jag tycker Lagerbäck ska satsa på yngre talanger. Varför ska man nöta de gamla spelarna, vad händer när de lägger av sen? Då blir det världens generationsbyte och vi kommer total misslyckas!

 6. SvFF bryter konsekvent mot sina egna uppsatta regler genom att alltid välja Isaksson eftersom reglerna säger att spelare som tas ut till landslagstjänstgöring ska vara ordinarie i sitt klubblag.

  Med få undantag är landslagstruppen full av trötta gamla föredettingar som inte kommer att leverera.

  Skandalen som jag ser det är att sätta Marcus Berg i reserven!

 7. Inser inte varför sommaren kommer att vara plågsam för den som inte är idrottsintresserad, tvärtom det kommer att vara lugnt.
  Praktiserar man skip-stop när det gäller media och hoppar över (nästan*) allt som har med idrott att göra får finns det inte mycket kvar där, men man får desto mer tid över för sommaren.
  Och till största delen kommer även den att vara lugnare både i bebyggd och obebyggd natur, bortsett från en och annan tjurrusning av idrottsintresserade som brölande lämnar TVn lika runda under fötterna som i ansiktet. Eftersom motion är nyttigt får de då ha naturen för sig själva medan jag går in och diskar och städar för att åter gå ut och njuta av sommaren när ”idrottarna” återgått till soffan.

  *för mig är undantaget amerikansk fotboll som inte är betungande att följa i svenska media! (Att följa 49-ers & Notre Dame har dock inte varit roligt under senare år, men plågsamt vore att ta i).

 8. @el persson:

  Jag har inte lyckats begripa reglerna trots att jag kollat några gånger. Det ser iaf kul ut :)

 9. Problemet med landslaget är inte uttagningen av enstaka spelare utan Lagerbäcks nästan sjukligt statiska spelartrupp. Det behövs mycket mer konkurrens i truppen. Det är ett dåligt tecken när nästan alla spelare i landslaget har varit med så länge att dom i folkmun har fått små gulliga smeknamn…

  I de flesta turneringar, och speciellt EM, gäller det att lyckas pricka formen fysiskt och framförallt mentalt för att få harmoni och någon slags euforisk fotbollsstämning i laget. Då höjer alla spelare automatiskt sin lägsta nivå. Återstår att se om Lagerbäck lyckas med formtoppen. Tror det blir svårt med så många trötta, uttråkade spelare i truppen… Men jag har haft fel förut.

  EM är en turnering alla lag kan vinna (läs: Grekland) så heja Sverige!

 10. #8 Jinge – Amerikansk fotboll är faktiskt förvånansvärt roligt och grundreglerna är inte så svåra. :)
  Det är namnen på alla positioner som är jobbigast och som man bör veta ifall man ska kunna följa det ordentligt eftersom där är så fruktansvärt mycket taktik inblandat i den sporten – även om det bara ser ut som en massa muskelknuttar som slår på varandra.

 11. Nä, amerikansk fotboll är skittrist. Massa folk som står och tjatar med varandra i några minuter. Sen springer alla några meter innan de brottar ned varandra i en hög. Upprepa om och om igen.

 12. jag tycker allsvenskans bäste målvakt borde vara med, petter wastå! Och jaaa, jag är från Kalmar! :)