Ska vi ta livet av oss på nätet?


Ja frågan är ju inte helt obefogad. Idag kan man läsa i SvD om en grupp människor i Japan som tydligen hade kommit i kontakt med varandra via Internet och beslutat sig för att ta livet av sig i grupp. Den artikeln finns ännu inte på deras webbsida.

Men det gör den här: ”För att samla sin grupp använde Krien en internethemsida för människor med självmordstankar. Han organiserade ett möte i den lilla staden Klamath Fall. Där skulle de 32 självmordskandidaterna träffas den 14 februari, på Alla hjärtans dag, och gemensamt ta sina liv.”

Klicka för att läsa artikeln!

Själv tycker jag att detta är lite märkligt. Att enskilda människor ibland tycker att livet är så svårt att de inte orkar fortsätta att leva är något som känns främmande för de flesta. Att man sedan beslutar att göra det som ett grupparbete blir ännu mer konstigt.

Fast om vi frågar Per Nuder så kommer han säkert att tillhandahålla rep, i varje fall för oss över 50+ Ett smidigt sätt att bli av med det s.k. ”köttberget” skulle han tycka.

Och visst tillhör vi 50+ en klar riskgrupp.

Vi har alla sett Per Ahlmark i halmhatt, så att vi fortfarande är vid liv är kanske ett under.

Ni hajjar va..?


4 svar till “Ska vi ta livet av oss på nätet?”

  1. Ibland närmar verkligheten sig dikten:
    Arto Paasilinna har skrivit boken Kollektivt Självmord, som handlar om ett antal finnar som träffas genom en tidningsannons och som ska ta livet av sig i grupp. Det slutar dock med att de får tillbaka livslusten.

    Har vi tur kan det även gå så i verkligheten.

  2. Den har jag läst. De drar söderöver i en buss hela gänget va? Har för mig att det var en himla kul bok.

    Ja spamrisken.. AhlMAD é fin, tycker jag med.. :)