Ska – J A G – betala Reinfeldts piga?


SvD: ”Moderaterna presenterade inga nya förslag i Visby. Mekanismerna som ska skapa jobb är alltså fortfarande skattesänkningar på arbetsinkomster, parat med sänkta ersättningar i sjukpenning och A-kassa.”

Ibland kan man ju undra lite över det moderata högerpartiets olika dimridåer. I Almedalen kommer de med de vanliga parollerna. Sänk A-kassa, Sjukförsäkring och Sjukpensioner..

Att dessa försäkringar ska tappas på de slantar vi redan betalt in är obegripligt.

Hade samma sak varit på förslag i privata försäkringar hade det direkt inneburit en polisanmälan.

Men Reinfeldt vill helt enkelt sno dessa pengar för att finansiera de besuttnas pigor och drängar.

I realiteten betyder det att de sämst ställda ska betala de rikas pigor. Det är en genuin högerpolitik, ta från de fattiga och ge till de rika.

Kan man verkligen vinna ett riksdagsval på något så uppenbart människofientligt?


Ett svar till “Ska – J A G – betala Reinfeldts piga?”

  1. Fast högern tänker sig nog få billigare trädgårdsmästare, chaufförer, betjänter och guvernanter också. Kan tänka mig att även sådana anses utgöra ”hushållsnära tjänster”.
    Och det är klart, om folk inte kan begära mer än tak över huvudet, två mål mat om dagen, samt lite begagnade dagstidningar att lägga i skorna under vintern, som lön, så kommer det nog att ”skapas” många fler arbetstillfällen. De borgerliga har ju rätt faktiskt.
    Efter mitt inlägg på motvallsbloggen (28/6), om pigsubventioner, har jag förstått att massor av människor skulle anställa folk om anställningsvillkoren bara vore tillräckligt förmånliga.