Sionistlobbyn avslöjas av engelska The Guardian


Nyss kom ett nytt larm på sionistlobbyns skapelse Internet-Megafonen. Nu handlade larmet om Englands största tidning The Guardian.


Det nya larmet om The Guardians artikel idag

Tidningen har haft fräckheten att skriva om sionistlobbyns verktyg för att se till att massmedia drabbas av läsarstormar när de tar upp något som är negativt för staten Israel, något som nämnda lobby givetvis måste reagera på. I artikeln skriver Guardian bland annat:

Guardian: “Following its invasion of Lebanon this summer, Israel was said to have largely lost the PR battle to Hizbullah, but armed with a major web offensive, it’s fighting back. Amir Gissin runs what he calls ’”Israel’s Explanation Department”. Which is why it is surprising to hear him admit that many Israelis think ”the whole problem is that we don’t explain ourselves correctly”.”

(Amir Gissin) declared there to be a ”war on the web” in which Israel had a new weapon, a piece of computer software called the ”internet megaphone”.

Jag har skrivit om detta förut och jag hoppas att många av er gått till http://giyus.org/ och laddat hem Internet-Megafonen så att ni kan följa sionistlobbyns agerande.

Konstigt att svenska medier inte tagit upp den här saken och berättat om den för sina läsare. Anser Englands största tidning att det är en huvudnyhet så borde den väl även duga åt svenska medier?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Mellanösternkonfliktem, Sionistlobbyn, Israel, Palestina, Gaza, Kassamraketer, Förenta Nationerna, Politik[/tags]


9 svar till “Sionistlobbyn avslöjas av engelska The Guardian”

 1. Svenska tidningar vågar väl inte skriva om det för att de vet att de blir påhoppade av israellobbyn. Fråga TT som tom fått en hatblogg mot sig.

 2. Det räcker väl med att du håller kollen på sionistlobbyn och deras upptåg? Annars vore det väl bra om även tidningarna här i Sverige tog upp saken.

 3. Jag har en känsla av att Bonnier-media inte kommer att ta upp saken i alla fall, eller var jag anti-semitisk nu?

  Hur ofta är den uppe och tutar den där propagandatratten? Ger den utslag på bloggar som tex. din?

 4. Nej Trev! Tratten poppar upp några gånger i veckan, ibland flera gånger om dagen. Men den tar knappt ngt minnesutrymme. Nej jag har ännu inte förekommit i Internetmegafonen. Mig håller de koll på genom den svenska grenen..

  Ja, och det faktum att du nämde det medieföretaget gör dig självklart till antisemit. Men lite skit får man tåla.. :)

 5. ”jag hoppas att många av er gått till http://giyus.org/ och laddat hem Internet-Megafonen så att ni kan följa sionistlobbyns agerande.”

  Vi ska följa och använda informationen som poppar upp för att sprida vårt budskap också.

  Får vi namn på politiker att kontakta – då gör vi det med budskapet att Israel är en apartheidstat som ska bojkottas på samma sätt som Sydafrika. Megafonen kan användas åt båda hållen! Så ladda ner och låt jobbet börja!!

 6. Guardian avslöjade även israeliska propagandainstitutet MEMRI:s felaktiga och lögnaktiga ”översättningar” av arabiskt material.

 7. Guardian, jo jag kommer också ihåg att The Guardian skrev om Memri. En av grundarna var någon sort höjdare i Israeliska armen eller något åt det hållet.

  Guardian, jag kan berätta att jag såg ett arabiskt debatt program om kvinnan i samhället för några år sedan. Åsikter var blandade, en hälsosam debatt med andra ord. När just detta togs upp på Memri så visades enbart de åsikter som ansåg mannen vara bättre än kvinnan i att hantera viktiga samhällsfrågor. Alla andra människors åsikter som debatterade emot var inte med.

  Det gav mig allt jag behövde veta om Memri, tydligt och klart är att hålla uppe ett förakt mot arabiska och muslimska världen.

  Vem som helst kan göra samma sak i Sverige, göra ett hopkok av de rasistiska, trångsynta och kriminella människor åsikter i Sverige och deras åskiter OM Sverige och sända det i Namibia är de då den sanna bilden av Sverige? Nej inte alls, men ingen kan kalla mig för lögnare för alla är Svenska i rapporten och har verkligen sagt allt som visas men jag döljer en viktig del och de är det Memri gör. Tyvärr så är det Memri många USA politiker använder sig av för att uppdatera sig om Mellan Östern.
  ; (

 8. Jag har laddat ner programmet och tipsat vänner och nära att göra detsamma, både i Sverige och utomlands. Det ska bli kul att se hur sionister organiserar sin propagandamaskin.

  Jag tycker vi, frihetskämpare om man vill idealisera det på det sättet (för att kämpa mot ockupation i Palestina är att kämpa för frihet), borde också organisera oss på något sätt. I USA, där sionismen har ett stadigt fäste, finns hundratals organisationer ver hela landet, med en enda uppgift, att granska media och motverka någon fri mediarapportering. Allt ska vara extremt pro-israeliskt, i amerikansk media, annars kommer det inte förbi ’mediefiltrena’.

  Kanske borde man här i Sverige skapa egna medborgerliga medieorganisationer som har i uppgift att granska mediemonopolet och medierapporteringen här hemma i Sverige. Inte i den måtta som genomförs i USA, då det faktiskt är tal om censur. Utan rent och skör mediegranskning.

  Ett exempel vore att ringa in och ställa frågor till nyhetstidningarna och dylikt, som skriver med felaktigheter eller om något skumt misstänks. När denna ’medborgerliga’ rörelse då växer sig allt större, och får större intflytande i medievärlden, kanske nyhetstidningarna och medierna rättar sig en aning efter det, istället för att som nu, fortsatt bli uppköpta av Bonnier AB och högervridas konstant. Inte ens Aftonbladet har stått emot trycket. Jag tyckte Aftonbladet var en aning bättre än andra Bonnier-ägda medier. Men nu är Aftonbladet inget mer än en porrtidning och tabloid.

  /Ryan

 9. Ryan, mycket bra förslag! Jag brukar vara som en hök själ och maila tidningar. Speciellt när det gäller Irak frågor, sunni, shia snacket var nämnligen inget man gick och pratade om i Irak när jag bodde där. Men med Svensk media så får man inte den bilden. Svensk media har jobbat på att förstärka något som tydligen bara kan förstöra för Irakier.