Sionism = Rasism II


Igår berättade jag att Förenta Nationerna 1975 hade fastslagit i resolution 3379 att Sionism är en rasistisk ideologi.

Att Israel som nation dagligen bekräftar detta vet alla som läser tidningar, ser på TV eller lyssnar på radio. Alldeles nyss hävdade Mats Wiklund, ledarskribent på DN, i radions P1-morgon att Marocko inte är en demokrati för att de ockuperar Västsahara, och sade i andra andetaget att Israel är en demokrati som värnar de mänskliga rättigheterna…

Som några som kommenterade gårdagens postning mycket riktigt påpekat så togs den resolution jag talar om bort år 1991. Det skedde på initiativ av den dåvarande amerikanska presidenten
– George H W Bush.

Att Israel är ett land vars innevånare är extremt rasistiska blir alltmer känt för den breda allmänheten i Europa. Nu pratar EU/FN om att en kommande flyktingström från Libanon kan komma att uppgå till en miljon människor. Och det är ett av uttrycken för den rasism som finns inom Israel. Man vill, och har för avsikt, att flytta landets gränser och driva bort de ursprungsbefolkningar som finns kvar. Det gäller givetvis alla palestinier men även andra som t.ex. libaneserna.

Den ”demokrati” som vissa hävdar råder i Israel gäller definitivt inte landets dryga miljon palestinier eftersom lagarna är direkt anpassade för att diskriminera dessa på alla sätt. De ska helst fördrivas från Israel.

Avsikten är att i förlängningen att bygga ett ”Stor-Israel” och inspirationen har man fått från Europa under nittonhundratalet och USA idag. Att det var just George H W Bush som agerade, tillsammans med den inflytelserika judiska lobbyn i USA, för att få bort resolution 3379 var givetvis ingen tillfällighet, lika lite som det är en till-

fällighet att sonen blockerar alla resolutioner som kan gå Israel emot i FN:s säkerhetsråd idag.

Israel har generösa handelsavtal med EU. Dessa avtal stipulerar att Israel måste garantera och följa reglerna för de mänskliga rättigheterna. Israel gör trots detta ingenting för att uppfylla dessa regler.

Det är dags att säga upp dessa handelavtal. i

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]politik, sionism, rasism, israel, israellobbyn, mellanöstern, bush, eu, fn, resolution 3379[/tags]


9 svar till “Sionism = Rasism II”

 1. Kan någon hjälpa mig? Jag är helt dum i huvudet. Finns det medicin att få tag i?

 2. Filtrera bort den typen som kallar sig jonlin! Han sabbar på många bloggar!

 3. ”Att Israel är ett land vars innevånare är extremt rasistiska blir alltmer känt för den breda allmänheten i Europa.”

  Förvånar mig att en ansedd och välläst bloggare använder sig av såna svepande generalizeringar, vad ligger bakom detta, Jinge?

  ”Avsikten är att i förlängningen att bygga ett ”Stor-Israel” och inspirationen har man fått från Europa under nittonhundratalet och USA idag.”

  Det där är endast vilda fantasier, Jinge. Det finns inga belägg för ditt påstående.

 4. Det är vare sig stora eller svepande formuleringar. Det är rena fakta. Araberna är så illa sedda i Israel att enbart några få procent kan tänka sig en arabisk familj i samma trappuppgång. De är dessutom svårartat diskriminerade på alla plan som tänkas kan.

  Att Israel dessutom är expansionistiskt visas väl tydligt av alla olagliga bosättningar och murbyggade på palestinsk mark. Sök på ordet ”rasism” på min blogg så kommer du att finna mängder med länkar till olika källor.

  Israel jämförs idag med gamla tiders Sydafrika, Googla på Israel Racism / Zionism Racism osv…

  ”Förvånar mig att en ansedd och välläst bloggare använder sig av såna svepande generalizeringar, vad ligger bakom detta, Jinge?

  Min blogg är kanske välbesökt för att jag skriver vad jag tycker och tänker om saker och ting. Det har aldrig slagit dig?

 5. #6 Det är just därför jag läser din blogg Jinge, för att du säger vad du tycker. Det är ett svår uppgift att stå upp för vad som är rätt när inte ens media skildrar det som verkligen händer. Ibland har man inte fakta för allt man tycker och känner men man har en stark ”gutfeeling”. Och denna känsla är värt mycket i dessa tider när människor förblir tysta och enbart stirrar sig blinda på fakta. Att folk sedan inte är kritiska till ALL den information som ges är beklagligt för propagandan bara väller ut överallt.