Sinnesundersök mördaren Fossmos nya fru!


Vad kan det vara för mekanism som gör att en trebarnsmor gifter sig med Helge Fossmo? En man som mördat minst en fru, troligen två.


Dessutom berättar Aftonbladet
att hon redan har tre barn. Min spontana reaktion blir att socialtjänsten genast bör utreda om dessa kan vara kvar i hemmet. För det verkar vara ett mycket rimligt antagande att kvinnan ifråga har något slags problem av allvarlig art. Hon har, enligt Fossmo, fått kontakt med honom via brevväxling och väljer efter ett tag – att gifta sig med honom, en av landets mest ökända mördare, och troligen seriemördare.

Hur har hennes tre barn det hemma?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Helge Fossmo, Knutbysekten, Seriemördare, Kumlabunkern, Äktenskap[/tags]

Källa: Aftonbladet


33 svar till “Sinnesundersök mördaren Fossmos nya fru!”

 1. Fossmo kan inte räknas som massmördare då han endast dödade en åt gången däremot så skulle han nog kunna klassas som en Seriemördare

 2. Det är inte ovanligt att svåra brottslingar och psykopater är intressanta för en del kvinnor.
  Att psykopater har och får möjligheten att brevväxla med utomstående ger dem ett redskap till fortsatta manipulationer av skörare människor. Är det rimligt att de ska ha den möjligheten?

  Man kan ju också fråga sig varför en del kvinnor söker sig gång på gång till relationer där de blir misshandlade. Samma förhållande uppträder även när det gäller alkoholism.

 3. Jag tycker verkligen att socialtjänsten ska titta på hur den där kvinnans barn har det! Man kan ju inte ens påstå att deras mamma är riktigt klok! Normalfuntade kvinnor omgås ju inte ens med röriga grannar för sina barns skull. Den här idioten släpar hem en seriemördare. Fy fan!

 4. Dessa kvinnor lider nog av både det ena och andra, främst av usel självbild.
  Fossmo är en typisk psykopat och som många av dem otroligt charmiga och trovärdiga. Psykopaten vet exakt vilka stötar han ska lägga in.
  Det är djupt tragiskt. I synnerhet när de är barn inblandade.
  Skulle tro att de sociala myndigheterna är medvetna om det hela…
  Fastän det vet man ju förstås inte säkert. Vi har ju det som hände i Vetlanda i färskt minne…
  Sitter han inne på livstid, eller är det ett tidsbestämt straff?
  Risken finns att han charmar sig ut…

 5. Ja, jag tycker faktist det.
  Tjejer som söker upp mördare för en relation kommer bara leta kriminella på krogen eller nåt, är väll bättre ur säkerhetsynpunkt att dom parar ihop sig med nån som sitter inlåst. :)

  Dessutom tycker jag att även en dömd mördare ska få skicka en grattis-kort till mor på mors dag etc.

  Att psykopater har och får möjligheten att brevväxla med utomstående ger dem ett redskap till fortsatta manipulationer av skörare människor. Är det rimligt att de ska ha den möjligheten?

 6. Kvinnor dras till farliga män. Våra farligaste brottslingar har fullt upp att sortera ut alla beundrarbreven. Kvinnor står på kö för att gifta sig med dem.

  Sjukt! men så är det…

 7. Helge Fossmo dömdes till livstid medan Sara Svensson fick sin dom fastställd till rättspsykiatrisk vård för mord samt mordförsök.
  Med nuvarande rättspsykiatrisk vård så är nog Fossmos livstids dom mer betryggande för allmänheten, det är svårare att få tidsbestämt straff än att bli friskförklarad.

 8. Jesper det är skillnad mellan anhörig, såsom mor, far, bror, syster, barn och utomstående.
  Hans nya fru var utomstående innan brevväxlingen.

 9. Christer,

  Om jag klår upp en man, skulle då männen stå i kö för mig också? Varför har du inte sagt det förrän nu?

  Då är det bara att leta upp någon stackare och börja knåda…

  Herre Gud, det här är ju sanslöst…

 10. Visst är det sanslöst Rawia och varför är det är så kräver nog en del undersökningar.

  En av de mer lovande friidrottstjejerna hjälpte en ganska våldsam och farlig man för en bra tid sedan att rymma. Vad jag vet kom tjejen från ett normalt hem och uppväxtförhållande.
  Nu är hennes karriär slut på alla sätt och vis.

  Det du ironiserar över förekommer också, fast fenomenet är inte så känt bland allmänheten, det är ju lite skämmigt att få stryk av sin dam.
  Men du kanske skulle testa på din sällskap, sambo eller man, men jag är inte så säker på att du lär känna männen bättre av det skälet. Snarare skulle du få ytterligare en hemlighet att dölja.

 11. Rawia: Jag krökade med en kvinna som suttit på Hinseberg efter att ha slagit sin sambo med hammare. Jag kan ju inte påstå att min attraktion för kvinnan ifråga var så stor. Jag var mest rädd för hennes saliv eftersom hon troligen var sprutnarkoman.

  Men Juha Valjakalja är nog många kvinnors våta dröm…

 12. Rawia, vanligtvis döljer folk familjevåldet.
  Både utövaren och offret.

 13. Vilken äventyrare Christer!

  Vilken hemsk historia! Och det där med Juha är faktiskt mer än vad jag kan begripa! Men du som är psykolog måste veta bättre! För visst är du det?

 14. Nej jag är inte psykolog men brukade festa ganska hårt tidigare. Numera är jag nykterist och har gett upp det där med att rädda kvinnor från farliga män. Många av dessa kvinnor är inte helt ofarliga själva heller? Till slut ledsnar man och tänker bara:

  ”Låt dem slå ihjäl varandra”

  Krasst, ruttet och osolidariskt. Men man orkar helt enkelt inte bry sig till slut.

 15. Christer,

  Det är varken krasst eller ruttet! Vuxna människor gör sina val själva. Det går inte att städa alla andras skit i all evighet!

  Bra gjort! Starkt!

 16. Kanske är det människans mest primitiva drifter som här kommer i dagen. Den starkaste och våldsammaste får förtur när honan kan välja och hon gör då ett omedvetet val för artens fortlevnad?

 17. It’s anything strange with community! Not only sadistic sect members!

  Nonchalance invades Swedish people, I’m afraid…

  I shame both on sect-dominaZional effects and it’s consequences i.e. premier profile. Look at ReinSect Alliance, for instance premier can not be ”pissvakt i Kibbutz”, but he sitting on the top of thus defected community!

  As Swedish citizen, I shame on both FOSSMO&and all kind allianced products of system.. Yes, both are the rutten products of system; nothing else!

  They should not be any kind representetive figures of Sweden! But, who cares… (opposition goes permanent ’semester’ at Bali brothels of Golf courts on Tenerriffe-!!!-)…

 18. Är inte psykopati någon slags anakronism, något människan behövde förr för att kunna överleva när vi strövade omkring och jagade och mötte fientliga stammar?

  Fossmo har två giftemål bakom sig, bägge fruarna är döda.
  Men ingen frågade sig hur det stod till med deras psykiska hälsa, ingen socialtant kom på besök…
  Han ser rätt ofarlig ut, är närapå ful men kvinnor dras oemotståndligt till honom.
  Här är det inte ytan som gäller utan insidan…
  Och vilken insida!

  Den nya frun är i stort behov av terapi. Nu! Genast!

 19. Det är ständigt lika förbluffande för mig att skitstövlar får friarbrev o att ala fina snälla goa killar/gubbar kan gå ensamma genom livet.
  Att grovt krimilella får en mängd rena friarbrev är ett välkänt fenomen o inte bara i Sverige.
  Vi har Åmselemödaren som firat 7 (!) bröllop bakom murarna om jag inte missat ett

  Svartenbrant o Clark O var några mycket upvaktade killar o det funkade när de satt inne.
  När de kom ut o började spöa skiten ur sina nya fruar brukade det bli skillsmässa.

  Helge F är dessutom så fysikst motbjudande att mördarsniglarna i trädgården är riktigt kramgoa vid jämförelsen.

  Sunny

 20. Hur är det med Lasermannen? Har några dregglat över honom också?

  Uppriktigt nyfiken!

 21. Rawia// Ja. Han har nyligen förlovat sig med en 25 -årig kvinna som förälskade sig i honom efter dokumentären på SVT där han intervjuades.

  Hon vill dock inte bli intervjuad.

 22. Uffe,

  Det är faktiskt förbryllande! Jag har ingenting emot att alla människor ska uppleva kärlek och vara älskade!
  Trots det obegripliga i detta, finns det kanske en viss visdom i detta! Men uppriktigt sagt är det något som överstiger mitt förstånd!
  Jag menar att lägga sitt liv i händerna på en person som förbrukat sitt förtroende kapital så totalt…

 23. ”Kvinnor dras till farliga män.” Tänkte att du kanske skrev fel, Christer, men en mening senare kommer det: ”Kvinnor står på kö för att gifta sig med dem”. Inte ”vissa kvinnor”, inte! Nu börjar du komma farligt nära en generalisering. Speciellt när du senare skriver att snälla pojkar inte får kyssa vackra flickor. Det hjälper föga att du gör en smiley efter. Ironin går inte fram. Det verkar som du verkligen tror det! Vilken skymf mot kvinnor i allmänhet. Stackare!

 24. Christer skämtade här, tror jag!
  Så uppfattade jag det i alla fall!

 25. galaxa: Jag sökte citatet på google och de var andra som hade gjort samma koppling. Det var meningen som ett ironiskt skämt. Men visst är det som du säger.

  Jag är inte så förtjust i damer…

 26. Christer, Jäklar, jag hade en fortsättning på skämtet, men det här är ju mycket bättre, ”Jag är inte förtjust i damer…” Det var fan det roligaste jag läst på hela dagen!

  Galaxa, jag hoppas verkligen att du förstår att man inte menar alla kvinnor! Vore förfärligt annars!

 27. Det omdiskuterade uttrycket ”Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor” är mycket gammalt och det vill säga någonting.
  Ett annat är; Vid salt vatten ser man inga törstiga.
  Ordstäven har ett budskap som inte idag alltid är så uppenbar.

 28. Hej då allihop! Nu måste jag tillbaka till den gråa vardagen igen! Det var trevligt och givande! Och tack du också Jinge! Gör säkert ett och annat nedslag här då och då!

 29. Alla kändisar får mycket uppvaktning, och det vet ju alla journalister! Kändisskapet skvätter dessutom av sig till just dessa kvinnor, och däri finns chansen för dem att bli sedda, av många!

  Jag vet inte om ni känner till patientgruppen ”psykopater” men det är mästare på att manipulera andra människor ditt de vill: det vill säga de är bättre än oss övriga på det – mycket bättre! Begreppet psykopati finns väl dokumenterat i diagnosmanualen ver 5, och inte så många lever upp till de kriterierna i vårt avlånga land, som många tycks tro! Problemet är att de är mycket mer lika oss än vad vi vill/kan klara av att erkänna! Är man o andra sidan villig att göra just detta, så kan man också avslöja dem, medans tid är!