Sharons Stroke påverkar Israels politik


Enligt uppgifterna i media så har Sharon drabbats av en ”lätt” stroke.

När en hjärnblödning drabbar en 77-årig man så att han faller ihop medvetslös och förs till sjukhus med ambulans så är prognosen långt ifrån god.

Fakta: Gemensamt för svåra fall av stroke är rörelsehandikapp, talstörningar, ansiktsförlamning och synfältsdefekter samt inte minst psykiska defekter med förändrad personlighet, känslomässig labilitet och efterhand eventuellt också mental avtrubbning (demens). (Nationalencyklopedin)

Man kan dessutom inte ens med bästa vilja i världen beskylla Sharon för att ha utstrålat hälsa innan denna komplikation.

Så oavsett hur hans hälsotillstånd utvecklas vidare så är mitt tips att han inte

kommer att vara i stånd att genomföra en valkampanj nu i vinter.

Vad det kommer att innebära för den israeliska politiken är svårt att sia om. Men visst ökar det både Arbetarepartiet och Likuds möjligheter..

[i] Aftonbladet om Sharon


11 svar till “Sharons Stroke påverkar Israels politik”

 1. Men Jinge visst är det väl så att vi sänder en tanke till hans familj?

  77 år och full fart i politiken visst är det något av en krutgubbe som förtjänar att få vila lite i lugn och ro?

  KAS

 2. Det var väl fantastiskt fint att Ariel Sharon kunde rusas till sjukhus och därmed kom under snabb medicinsk behandling, och inte förhindrades av några hundra vägspärrar bemannade med griniga palestinska soldater, som kanske hade låtit honom köa några timmar först…

 3. Det har de Amir. Men en palestinier i samma situation kan inte komma till sjukhus hur lätt som helst. En födande kvinna kan bli kvar i vägspärren..

 4. IsraelMegafonen Expressen har följande intressanta rubrik:
  ”Anfallet som hotar freden”
  Som om Ariel Sharon skulle ha någotning med ordet ”Fred” att göra!!

  Det finns få personer som är lika blodbesudlade som Sharon, att en israelerna vill ha en krigsförbrytare som PM, säger väl allt om ”demokratin” Israel

 5. Tokdjävlarna på expressen säger att freden är hotad. Sharon, den store mördaren. De är inte kloka men så är det ju bonniers.

 6. Det är väl inte pånågot sätt intressant, men jag tyckte, när jag såg denna rubrik på intressant.se, att det stod

  ”Sharon Stone påverkar Israels politik”

  Hurdå, tänkte jag?