Sharon, bloggare och Timbro


Jag läste för ett par dagar sedan en blogg där det stod att Timbro nu rekryterat ett par skarpa hjärnor till sin “tankesmedja“.

Det gladde mig eftersom de tycks ha en rejäl brist på den varan sedan ett tag.

En av deras “tänkare” är en yngling som är långhårig som en hårdrockare. Trots det använder han en basker, antagligen för att verka chick.

En annan av deras tänkare har tänkt så mycket på judarna att han tycks ha konverterat till judendomen, i vart fall enligt en bok som jag läst. Han använder vare sig hår eller mössa så vitt jag vet.

Jag skrev ett mail till Timbro och frågade om de hade någon förteckning över sina tänkare och fick ett snabbt svar: – Kolla hemsidan!

Jag har kollat och kollat men jag hittar bara namnet på ett antal pellejönsar och clowner.

Vad gör jag för fel?


8 svar till “Sharon, bloggare och Timbro”

 1. Där har du fel. Timbro får inte bidrag från Svenskt Näringsliv längre. Sedan 2003 får man sina pengar från en stiftelse vid namn fritt näringsliv. Tankesmedjor har inte till uppgift att tjäna pengar. Uppgiften är att ta fram studier, skrifter, stödja forskning i en viss riktning. Ser man hur tankesmedjor arbetar världen över så är det på liknande sätt som Timbro.

  Vänstern har sin egna tankesmedja. Den betalas av Socialdemokraterna och LO och heter Agora eller Arena.. den är hyffsat ny om man jämnför med Timbro som funnits i 25 år.

 2. Den där långhåriga killen som du syftar på är säkert Johan Norberg och han har nog fler högskolepoäng än de flesta av oss, dig inräknat. Killen har envärldskänd bok under bältet, Nog kan han klassas som tänkare. ;)

  Men du kanske har en egen definition på tänkare.

 3. Tror du? Hur många högskolepoäng tror du att han har? Världskänd bok? Och jag som läser 350 böcker om året har aldrig hört talas om en sådan författare..? :-)

 4. En stiftelse som heter ”Fritt Näringsliv” :-)

  Ja det var ju en himmelsvid skillnad. Och varifrån får ”Fritt Näringsliv” sina pengar ?? :-)

 5. ”Tankesmedjor har inte till uppgift att tjäna pengar.”, hoppsan, det finns visst vissa områden där även Timbros personal och dess hangarounds ser fördelar med det socialistiska systemet.

  Personligen kan jag dock inte förstå den principiella felaktigheten med att tjäna pengar på ”tankesmedjeverksamhet”. Innebär Kenneths påstående ovan att han även anser att personalen på Timbro ska jobba gratis?

 6. Alltså Jinge och Bulten! Jag tycker ni är roliga, men kan ni inte lyfta diskussionen till lite drägliga nivåer… ?

 7. Anders! Vet du, det är inte lätt att växla tillbaka efter att man försökt uttrycka sig så att nyliberaler ska kunna hänga med. Kenneth förklarade ju inledningsvis att Svenskt Näringsliv inte bekostar reklambyrån Timbro. Det är Stiftelsen Fritt Näringsliv i stället skrev han. Och när jag frågade varifrån DERAS pengar kom så svarade han inte. I stället berättade han att den långhåriga (med basker) har mååånga fler akademiska poäng än t.ex. jag. Det är lite förvånande eftersom jag har fler än de flesta.. :-) Således frågade jag om det oxo, men inget svar. Sedan högg han till med att snubben är en världskänd författare. Jag själv, som normalt läser _över_ en bok om dagen har ju aldrig hört talas om en förfatare med det namnet.. Det ser således ut som om du vänder dig till fel personer med din önskan. Testa Kenneth… :-)