10 000-tals semlor bakas av ett enda konditori skriver SvD och DN påpekar att det är FET-
Bakar de egna?
Andra bloggar om: Semmeldags, Semla, Fettisdag |
10 000-tals semlor bakas av ett enda konditori skriver SvD och DN påpekar att det är FET-
Bakar de egna?
Andra bloggar om: Semmeldags, Semla, Fettisdag |
5 svar till “Semmeldags?”
”Haitveggar” ska ätas med varm mjölk. Det ska jag göra i dag!!!!!
MUMS
Inga semlor i det här utlandet…i så fall hellre turkiskt kaffe med en pytteliten baklava :-)
Oj, det var i dag! Och jag som fick för mig att det var nästa tisdag. Bor man i utlandet så tappar man lätt bort de traditionella svenska datumen. Däremot hade vi här en polsk ”fet-torsdag” då alla äter en massa munkar, med söta fyllningar. Inte lika gott som semla, tycker jag. Så jag tänkte försöka baka själv, semla är ju så gott!
Det var ett reportage på TV förra året tror jag från New York tror jag (USA var det), där ett svenskt café gjorde succé med sina semlor. De visste dock inte hur de skulle göra med själva tidsbegränsningen av semlorna…
Idag blir det semlor hos morsan och farsan framför Man United på TV6. Klassisk tradition var ett antal år tillbaka i tiden, då man bodde hemma och Tipsextra fanns. Då var det semlor till fotbollen. I stort sett varje lördag.
Oh nej. Jag bor utomlands, jag har helt tappat denna tradition. Och jag som alskar ju semlor. hur far man tag pa semlor i USA?