Second Sweden kan förstöra företags renommé

Nu rapporterar IDG om att en varning är utfärdad för virtuella världar. Själv har jag avinstallerat Second Life, mest på grund av min besvikelse på den svenska delen, Second Sweden.

IDG: ”Nu manar analysföretaget Gartner till försiktighet när det gäller att presentera sitt företag den typen av miljöer. Den som är oförsiktig riskerar allt från produktiviteten till ryktet…

…Gartners varning gäller framför allt vad företaget kallar för “okontrollerade” världar, som Linden Labs Second Life…”

Jag skrev om Second Sweden senast i fredags och konstaterade då att det var ett fiasko när svenska skattebetalare betalade för en ”ambassad” i den virtuella världen. När det gäller Second Sweden så lyckas de inte attrahera några användare alls trots en relativt snygg fasad. Att nu media börjar skriva att företagen riskerar att förlora sitt renommé på grund av deltagande i denna låtsasvärld kommer väl antagligen innebära dödsstöten för verksamheten.

Om inte annat så måste väl företagare bli väldigt oroliga för faran för intrång, datavirus och annat. I fredags skrev jag: ” Det är förstås tragiskt för dem som investerat både pengar och arbete i simmen, men den ger faktiskt precis noll i utbyte, vare sig mer eller mindre. Förmodligen är chattar som IRC och alla andra som finns enormt mycket roligare.”


Det är alltid helt folktomt i Second Sweden…

Det finns mycket som tyder på att intresset idag inte är tiondelen av vad det var för ett halvår sedan. Det finns inget som tyder på att det kommer att öka.

Källor: IDG Fredagens bloggning

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Second Sweden, Second Life, Hype, Chatt, Sim, Avatar, Kommers[/tags]