Schyman och Vänsterpartiets högersamarbete


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Vänsterpartiet har hamnat på dagordningen rejält så här två år före valet och opinionsundersökningar tyder på att man redan idag har backat över två procent i väljarsympatier.

Att Lars Werner lät sig bjudas på bastu och sprit på öststaters ambassader ligger förstås partiet i fatet. Att Ohly fortfarande gillar Kuba men känner sig pressad när han trängs in i hörnet att säga att det är en diktatur påverkar oxo.

Men mest tror jag Gudrun Schyman betyder. Hennes offentliga urinerande i en biograf, kombinerat med skattefiffel, talibaner och nu ”mansskatt” är givetvis dråpslag mot vänstern. Hon tycks helt sakna politiskt omdöme och verkar mer mån att bli omskriven än att framstå som en vederhäftig feministisk vänsterkvinna.

En högerskribent i en Stockholmstidning hävdade i en artikel att ”Schyman nu är den enda som kan rädda partiet”.. Ooohh.. :-) Det är vore verkligen hans våta dröm! :-) (v) skulle hamna direkt ur askan i elden..

Det vänsterpartiet behöver idag är att omedelbart kliva av samarbetet med (s) och (mp). Partiet är inte trovärdigt eftersom de medverkar i att föra en borgerlig politik. Och det är nog det enda som i praktiken kan rädda partiet undan från att splittras upp i ytterligare ett antal bokstavskombinationer!


10 svar till “Schyman och Vänsterpartiets högersamarbete”

 1. Att V bara backat två procent eller rättare sagt 1.8 procent efter det drev som varit är nog inget annat än en brakseger för Ohly. Efter att siffrorna presenterades skickade Ohly mig ett mail, _”Jag står vid mina åsikter, jag står rakt i stormen”. Så denna gånga har vi faktiskt sett hur ett drev misslykats, är det första gången??

 2. Självklart mitt. Till o med DN skrev att Ohly knappast ligger sömnlös efter dessa siffror. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=331543&previousRenderType=2
  Jag gör nog den bedömningen att drevet faktiskt misskyckats, vilket gör mig glad som aldrig gillat drev, kanske massmedia lär sig något. Det var beklämmande att se massmedias fiffel med siffror för att få till rubrker som att ”V har tappat en fjärdedel av sina väljare” läste man mer så stannade siffran vid 1.7 %, det är ju vad partier hela tiden åker upp o ner, detta måste betraktas som ett allvarligt bakslag för Josefsson o media.

 3. V kommer att tappa mer. De är inte trovärdiga. Säga vad man vill om Schyman, men nog var det mer stake i henne än i dagens pajas.

 4. Vaba!! stake Schyman?? Hon skattefuskade för 150.000, som förespråkare för ett högskatteparti! Hon skickade sin portfölj med taxi genom halva sverige på skattebetalarnas bekostnad, är det det du kallar stake? Ohly har hela det etablerade Sverige emot sig, hela massmediadrevet emot sig, han står fast vid sin beteckning, DET kallar jag stake! Och vill jag tillägga, jag är inte själv kommunist så jag talar inte i egen sak, däremot vill jag ge en eloge till Ohly för att han inte viker sig.

 5. Senaste siffrorna:
  http://www.expressen.se/index.jsp?a=195758
  Är det fortfarande en liten nedgång?

  Jag står fast vid att det var mer stake i Schyman än vad det någonsin kommer att bli i Ohly. Att se en människa tvingas backa varje gång han blir överbevisad om ord han sagt är rent patetiskt. Sen kan han kalla sig vad han vill!

 6. Nä, det är bättre att se Schyman avgå efter oegentlighet efter oegentlighet angående hennes skatter och annat ekonomiskt fiffel. Eller är det hennes uttalande om att svenska män är talibaner som renderar henne omnämnandet som ”en som har stake”, eller hennes förslg om mansskatt kanske. Det börjar närma sig psykisk sjukdom där tycker jag, ”allt ont kommer från män här i världen”.

 7. Ja nedgången ja, den är på 1.9 %, från 9% till 7.1%, det får väl var o en avgöra hur stort det raset är efter det massmediala drev som pågått ett bra tag nu, direkt efter drevet så publiceras en massa siffror på väljarsympatier. Min gissning är att det etablerade samhället hade hoppats på mycket större nedgångssiffror än dessa.

 8. Som sagt, V tappar mer och mer och Ohly skyller på andra! Patetiskt! 6,6% och slutet är inte nått ännu! Ohly sänker vänstern!

 9. Nja, tycker väl inte att Ohly sänker vänstern. Däremot så har vänsterpartiet hamnat på defensiven vilket under Schyman inte var fallet lika ofta. Men hellre stå på sig än följa strömmen åt höger. Varför ska jag jubla över ett stort vänsterparti om det blivit stort bara för att det blivit ett nytt sosseparti?