Schyman lämnar Vänsterpartiet!


Vad var det jag sa!?

Nu lämnar Schyman vänsterpartiet för att starta sitt eget feministparti. Inom kort tillkännager väl Vägval Vänster att de går med i Folkpartiet, samtidigt som Junilistan bildar ett politiskt parti inför valet.

Expressen skriver: ”Vid fredagens möte med partiets verkställande utskott kom till slut beskedet från Schyman, men det var inte lämpligt att gå ut med uppgiften inför partiets extra möte om framtiden som hölls i helgen. Enligt Dagens Nyheter kommer Schyman fortsätta som politisk vilde i riksdagen.”

Det finns all anledning att förmoda att det kommer fler politiska nyheter framöver i samma dignitet. Hur Lars Ohly ska ställa sig till kraven på hans avgång vet vi inte heller.

Persson sade idag på morgonen att den bugdet (s) och stödpartierna kommit överens om spricker om enskilda vänsterpartister röstar nej som de sagt. Dessutom finns det ett stort missnöje inom (s) inför försvarsuppgörelsen.

Det kan betyda nyval om turbulensen fortsätter.. Förlorar regeringen omröstningen så bör Persson gå till talmannen. Men den glädjen låter han oss nog inte få tyvärr..

Men Reinfeldt vädrar morgonluft i DN: ”Reinfeldt ser nu ett allt svagare samarbete mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. – Det ser ut som om en regeringskris rycker närmare då vänsterkartellen eroderar. (s) räcker inte ensamt utan är beroende av två partier till. I det ena råder närmast inre sönderfall.”


2 svar till “Schyman lämnar Vänsterpartiet!”

  1. Det vore väl skoj? Mja, får inte (s) igenom budgeten nästa vecka så ligger det väl nära till hands med en misstroendeförklaring. Och jag tror att flera i (v) skulle rösta mot Persson om inte partipiskan viner för mycket. Givetvis bara spekulation, men jag har läst fler som gissar i den riktningen.