Sådana är de, de som vill döda vargarna!


Det finns en person som heter Rickard Bergengren som ägnar sig åt s.k. ”godsjakt” hemma på familjens slott i Harlösa.


Rickard Bergengrens – Hjularöds slott i Harlösa

Sydsvenskan: ”I en drygt sex minuter lång film skjuter och plågar 21-årige Rickard Bergengren och hans kamrater ihjäl djur på Hjularöds gods utanför Eslöv. Filmen lades ut på Internet och har nu polisanmälts av föreningen Djurens Rätt. Med snabba klipp, pålagd hiphop-musik i bakgrunden och med infällda stillbilder på unga kvinnor i bara trosorna skjuter kamratgänget ihjäl fåglar och en katt. Rickard Bergengren säger i filmen att han är ”jävligt bakis” för att i nästa klipp skjuta ihjäl fasaner och gräsänder. I en senare sekvens tittar Rickard Bergengren in i kameran och hälsar ”till alla jävla naturrättsaktivister”. Sedan går han in i ett stall och jagar ut en katt. Katten skadeskjuts och under skratt springer man efter katten och skjuter ihjäl den. ”Nu jävlar fick du” säger Rickard Bergengren och svingar katten i bakbenen för att sedan kasta i väg den.”

Jag tycker att du som läser detta MÅSTE klicka på länken till Sydsvenskans artikel. Att över-
klassen roar sig är tämligen välbekant, men det kan väl vara intressant att veta också hur de roar sig. Att slottsherrens son roar sig med ”Godsjakt” är ställt utom allt rimligt tvivel och sannolikt kommer han att få svara för sina gärningar.

Men det intressanta är knappast det, det är den mentalitet som visas upp på detta sätt. Jag jobbar på att få fram en kopia på filmen eller en fungerande länk.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Rickard Bergengren, Harlösa, Hjulared, Jakt, Jägare, Godsjakt, Jaktlicens, Vapen, Djurens Rätt, Djurplågeri, Överklass, Högern, Politik[/tags]


41 svar till “Sådana är de, de som vill döda vargarna!”

 1. Djurplågare är as som förtjänar en omgång med oxpiska. Men ditt klassresonemang är också rätt korkat. Jag växte upp i betongen, jävligt långt ifrån alla slott. Jag kan försäkra dig att ungarna i mitt område inte var särskilt snälla mot djur de heller. Mina katter kunde nästan aldrig vara ute av just detta skäl.

  Så gör om och gör rätt.

 2. Nä men vilken liten bortskämd skithög till människa denna Rickard Bergren är.
  Jag årkar inte se hans jävla film heller,och jag hoppas att det finns någon med ryggrad som kan sätta dit fanskapet!
  Ursäkta ordvalet,men den här typen av psykopater skall inte få gå lösa helt enkelt.

 3. Varför inte denna upprördhet när någon ur arbetarklassen VÅLDTAR eller MÖRDAR?

  Alla brott ska bekämas, oberoende av klass. Det är olyckligt att många skiljer på människor så som du nu gör. Det visar på trångsynthet och förakt mot en grupp medmänniskor (i det här fallet överklassen).

 4. Jag undrar om det någonsin kommer att bli olagligt i den civila världen att hantera vapen full eller bakfull. I det militära sågs det inte med blida ögon om man missade en stjutning för att man inte var på topp…

  Men, efter som det är en helig rätt att springa runt och skjuta djur oavsätt utbildning, skjutvana och fysiskt tillstånd så kommer det nog dröja innan någon förändring sker.

  Jag ser inga större etiska problem med jakt i stort, men det finns vissa riktigt motbjudande inslag i Svensk jägartradition.

 5. För djävligt! Dessutom ägnar de sig åt lagbrott. Så får man inte hantera vapen, för att inte tala om det omoraliska i sammanhanget.

  Han bara MÅSTE förlora sin vapenlicens!

 6. Ingerö!

  Om du söker här på ”godsjakt” så förstår du mitt klassresonemang! Det går för Johannes oxo.

 7. Djurplågeri är något mycket allvarligt! Att förminska denna avskyvärda handling till att handla om över- och underklass är inte bra alls.

 8. Det är för djävligt. Nu sitter detta pack i regeringsställning så snart är det vi som är katter… Se bara Stegö-Chilo och Borelius.

  Djävla Pack!

 9. Det är otroligt avslöjande. Rickard Bergengren tycks se sig själv som någon slags übermensch. Alla borde gå med i Djurens Rätt efter detta för att stoppa idioter som honom!

 10. Det är för djävligt att vissa anser att de kan plåga/döda djur bara för att de har pengar. Söker man på Google på den där Rickard Bergengren så ser man att han försökt lansera sig som ”riskkapitalist” :-)

 11. jag skulle vägra göra affärer med en sån galning vem vet om han slösar bort andras pengar på idiotiska affärer

 12. Nej, ordet ”godsjakt” ändrar ingenting. Ditt inlägg antyder att det inte är djurplågeriet som stör dig, för i så fall skulle du väl inte ha försökt pressa fram en klassvinkel på det hela. Jag upprepar: i den betongförort – dominerad av låginkomsttagare – där jag växte upp var det åtskilliga djurplågare i farten. Jag stoppade en gång några killar från att stena en igelkott, en granne stoppade några killar som spelade bandy med en skatunge som puck och de flesta av oss som hade katter höll dem inomhus.

  Detta skulle du dock aldrig skriva om, för där finns det ingenklassvinkel, åtminstone ingen du gillar. Om något så tror jag faktiskt att det är lättare att vara katt i villaområden. Din indignation har alltså inget att göra med de stackars djuren, utan med att du ogillar folk som har slott. Det är så rättsröta uppstår.

 13. Ingerö: Din indignation har alltså inget att göra med de stackars djuren, utan med att du ogillar folk som har slott.

  Jag ler givetvis när jag ser ditt krampaktiga försvar av kriminella. Inte av glädje utan av sorg. Att vara liberal är inte lätt, det är att vara kluven. Du kan uppenbarligen inte ta till dig att jag är djurvän och ogillar överklassfasoner,

  Det säger mer om dig än om mig faktiskt..

 14. Jag trodde först att filmen var fejkad men nu ser jag att idioten faktiskt skjuter efter katten.
  Bra.Det betyder att han skjutit färdigt.
  Det är för lätt att få vapenlicens.

  Sen det där med klassperspektivet….
  Vad man än tycker om Jinges upplägg så bjuder idioten som skjuter på det utan att truga.

  Och…visst har Ingerö rätt klass är inte avgörande för hur folk hanterar djur.

 15. Johan Ingerö:

  Men de ungar som plågade djur i din förort var väl inte i 25-årsåldern? Jag antar att de inte heller innehade vapen eller gick på universitetet.

  Snarare gjorde de vl sånt som alla ungar kan tänkas göra med djur i vissa åldrar. Fast ”dina” ungar blev nog bättre uppfostrade så de inte plågade djur när de blev vuxna.

 16. Men varför länkar du ihop dem? Jag har gett dig ett par exempel på att djurplågeri inte är någon klassfråga.

  Alltså: Tror du att djurplågeri är ett specifikt överklassproblem? Hur förklarar du i så fall det jag skrev om i förra kommentaren?

  Och svara på var jag har försvarat det där aset någonstans eller be om ursäkt för din korkade lögn.

 17. Fruktansvärda människor som gör sådana här saker.

  För övrigt får jag lätt den uppfattningen att det här inte hade blivit lika uppmärksammat på vissa håll om det hade filmats bakom ett garage i Hedemora och inte på en slottsgård.

 18. Jag är varken nyliberal, rik eller överklass. Men jag tycker nog att generaliseringarna går till överdrift. Jinge, jag är rädd att du underblåser otäckheter och hat mot andra än de som förtjänar det!

  Se ovan: ”Nu sitter detta pack i regeringsställning” eller ”för djävligt att vissa anser att de kan plåga/döda djur bara för att de har pengar” Det är inte generellt överklassfasoner att plåga djur! Skulle någon med mycket pengar njuta av att plåga djur, mer än någon som är fattig? Det är ju helt befängt!

  Att plåga djur är en avskyvärd handling som inte har med det att göra! Man förminskar det hemska i handlingen när man dra in pengar och avgående ministrar i det hela! Att insinuera att Boerlius i princip skulle skjuta oss andra som katter är jumping to conclusions in absurdum och faktiskt helt sjukt!

  Nu är jag inte du, Jinge, men om jag vore det skulle jag nog kommentera även Mats och Anders ovan. Ödsla inte till på ingerö – ha klarar sig själv. Anders och Mats utgör den verkliga faran! Om man som de bägge börjar avhumanifiera sina politiska fiender har man sänkt sig till en ondskefull nivå. Nån moral får man hålla sig med även om man är förbannad.

 19. ”För övrigt får jag lätt den uppfattningen att det här inte hade blivit lika uppmärksammat på vissa håll om det hade filmats bakom ett garage i Hedemora och inte på en slottsgård.”

  Jag tror inte att det hade inträffat bakom ett garage i Hedemora. Att BARN kan plåga djur någon gång under uppväxten är sannolikt korrekt. Men att en 21-åring ger sig till att skjuta på allt som rör sig, inklusive katten, är ett mycket allvarligt tecken.

  Har någon hört talas om att något 21-åring i Hedemora gjort det, och att vederbörande filmat det och lagt ut det på nätet ??

  I det här fallet rör det sig dessutom om en person med högerextrema åsikter, något som jag återkommer till senare under fredagen. Han kanske t.o.m. är folkpartist, vad vet jag.

  Nu var det någon (Micke?) som skrev att han blir av med sin licens och det ärt nog korrekt. Men själva handlingen visar upp vissa psykologiska drag av en bekymmersam art och grad.

 20. Visst godsägarsonen Bergengren är säkert en sosse för ett jämlikare och frihetligare samhälle som de flesta godsägarsöner är??!!
  Nej du, dessa patriarkalt, elitistiskt och medmänskligt osalidariskt (upp-ner)fostrade söner är till 100% höger och med samma värderingar om det sk ”arbetarpacket” som de ministrar som svenska folket tvingade att avgå. Förresten varför har inte de kriminella skatteflyktingarna Billström och Borg fått sparken än? Skall de dömas först?

  Bengt Nilsson, röd gråsosse

 21. Följande länk är intressant! Märk väl hur man ändrar på argumenten för att det ska passa det viltet man för tillfället diskuterar. I en annan debatt skulle det förmodligen låta så här: ”Rådjuren äter upp våra trädgårdar, skjut av rådjuren nu!” Men nu vill man ju jaga och döda lodjur för nöjes skull, då är helt plötsligt rådjuren fantastiska djur och de har väl aldrig någonsin ätit på en blomma i en trädgård. Patetiskt var ordet! http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,922977,00.html

 22. ”Har någon hört talas om att något 21-åring i Hedemora gjort det”

  Jag förmodar att personerna som arbetar med djurtransporterna inom EU i själva verket är adelsmän som tjänar fantasisummor varje månad?

  Tror du det, Jinge?

  Och berätta nu var någonstans jag har försvarat det där lilla aset. Eller erkänn att du pratar smörja.

 23. ”Jag förmodar att personerna som arbetar med djurtransporterna inom EU i själva verket är adelsmän som tjänar fantasisummor varje månad?

  Tror du det, Jinge?

  Det är väl dags att du skärper till dig lite nu väl?

 24. Lasse:
  ”Snarare gjorde de vl sånt som alla ungar kan tänkas göra med djur i vissa åldrar.” NEJ – du har fel! Barn som plågar djur har oftast någon defekt som de har med sig resten av livet!

 25. Nej, svara på frågan nu. Hur förklarar du det djurplågeri som inte begås av överklass-slynglar? När du förklarat varför knegare plågar djur i transporter inom EU, kan du ge dig i kast med att skriva några rader om sälklubbning. Tror du att det är den norska överklassen som sysslar med det…?

  Och jag undrar fortfarande var någonstans jag försvarade den där grabben.

 26. Tur för dig att det är ett fritt land Banal.. :)

  Om du gör dig besväret att söka på ordet ”Godsjakt” på den här bloggen så kommer du att finna orsaken till att jag lagt det perspektivet. Det är nämligen en överklassyssla att föda upp tamfåglar som sedan betalande direktörer kan få glädjen att skjuta i småbitar, något som yngligen tillämpade på en tamkatt och en talgoxe..

 27. Dum vinkling på denna nyhet Jinge. Killen är ju klart störd, förmodligen taskigt vaggad från start. Men såna finns i alla samhällsklasser. Hade du lyft in detta om han hade varit son till en fattig städerska från Fisksätra?

 28. Jag hade säkert skrivit om det iaf. Jag sitter på mer info om idioten som jag valt att inte randa ner, men nu blev jag frestad så..

  Från en av läsarna här: ”Den person som lagt upp filmen på YouTube har som alias Rible12. Söker man efter det så hittar man endel ganska extrema inlägg på div forum, på alla ställen så uppges det i alla fall vara en person från Lund:”

  http://www.flashback.info/showthread.php?p=4555258#post4555258
  http://www.flashback.info/showthread.php?p=4555240#post4555240
  http://www.flashback.info/showthread.php?p=4555217#post4555217
  http://www.flashback.info/showthread.php?p=3324807#post3324807
  http://www.flashback.info/showthread.php?p=3323661#post3323661

  Kolla in självporträtten:

  http://www.mypix.se/VisaAlbumCommunity.asp?AlbumID=JNMOQQMNFMC&CategoryID=

  http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?p=1792621#post1792621
  http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=56161
  http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=49339

 29. Ja, vi lever i ett fritt land! Börjar vi avhumanifiera våra klass- och åsiktsfiender, ska vi emellertid inte vara säkra på vår känsla av frihet länge till. Det är en sak att kalla folk för det ena och det andra i stridens hetta, men det kan väl inte vara din mening, Jinge, att vi generellt ska tycka att folk med pengar är mer disponerade för djurplågeri? Ja, jag målar absolut f-n på väggen! Jag tycker det är upprörande att förminska djurplågeri till att handla om klass.

  Jag förstår att du inte ids kommentera allt (jag skriver ju ibland och tar inte alls illa upp för att du inte svarar just mig), men ibland är tystnaden också talande. Om denna typ av debatt ska fungera måste vi, Jinge, även kommentera Mats och Anders. Tycker du att de har rätt? Jag är inte ute efter något jäkla konsensus, men om man inte reagerar på dessa herrar känns det som om steget inte är långt ifrån att folk tillåts spotta på adelsmännens barn…

 30. Galaxa! Nej jag är själv inte överklass och jag sköt som 13-åring en blåmes bara ”for the hell of it”. En starkt omogen handling.

  Det draget har många barn, och det är definitivt inte en fråga om samhällsklass. Dock borde en 21-åring ha kommit förbi den sortens irrskär och, som jag påpekat tidigare, vet man något om den s.k. ”Godsjakten” så blir bägge deras reaktioner mer förklarliga. Den ene av dem erbjöd mig att ta bort kommentaren efteråt men det hade jag inte lust med.

  Är man förbannad så gör det mig inget om det syns. Sedan läser jag faktiskt inte alla kommentarer så noga.. :-) De som jag vet skriver vettigt släpper jag bara igenom, bland annat dina. Det har straffat sig ett par gånger men skrivs det knökmånga och jag är sysselsatt med annat så läser jag bara de som INTE brukar kommentera så ofta.. :)

  Ytterligare en orsak att maila om man vill mig personligen något..

 31. Fritt it is :)

  Jag känner till och känner en viss avsky inför godsjakt. Men jag tycker (i en åsiktsfri anda) att jämförelsen haltar. Själv skulle jag skylla ett så monstruöst beteende på en personlighetsstörning. Det är kanske värre än att peka på överklassens efterblivna nöjen.

 32. Vilken sanslöst sjuk människa! Vidrigt! Men inte för att jag är nån stor förespråkare av jakt, men är det inte lite vanskligt att tro att alla jägare och/eller godsägare beter sig så här bara för att du hittat ett exempel på EN djupt störd individ som ägnar sig åt ligistfasoner?

 33. Lika inför lagen? My ass!…

  Även om det kanske inte är så smickrande så diggar jag stenhårt hela den här skadeglädjesbiten. Jag gottade mig ordentligt när en skånsk överklasslyngel visat sig vara så pantad att han dokumenterat och skrytit om djurplågeri på youtube. F……

 34. Härligt att du plockar fram infon om denna kille. Name and Shame, det är det enda rätta. Om folk sedan använder infon till att jävlas med honom på diverse sätt så kommer nog ingen att gråta en tår för stackars rickard.

  Dock så tycker jag att klasskampsskiten bör hållas utanför. Det är inte bara blåblod som har vapen, och inte heller är det blåblodiga som torterar djur. Håll diskussionen till att en människa avrättade ett djur i ren skadeglädje, för det är precis vad detta handlar om.

 35. Jag tycker det är tråkigt att så många människor lägger så mycket vikt vid en liten petitess som detta. Betydligt värre brott begås över landet men ni ödslar tid till att blogga om ”djurplågeri”.
  För är det verkligen djurplågeri? Alla vet att gårdar och gods skjuter av katter.
  Och ni, djurens rätt, o djurens vänner o allt vad ni är. Värnar ni inte om alla djur? Såväl katter och talgoxar som fiskar? För är det djurplågeri att skjuta av katter så är det enligt min mening ett utpräglat djurplågeri som pågår inom sportfisket. Dra paralellen småfiskar-småfåglar, katt-gädda eller liknande. Dessa fiskar luras att betet är ett skrovmål, krokas fast och drillas in mot båten. Fiskarna kämpar för sitt liv med en krok som drar i munnen för att dras upp, krokas av(ofta inte på de lindrigaste visen) och sedan kastas i sjön igen, för att få chansen att växa till sig och därefter bli krokad igen.
  Men det är klart, jag vet ju inte. Fiskar kanske inte hör till kategorin djur som kan plågas, dom kanske inte ens känner att dom har kroken i munnen och ett drag motsvarande en mans styrka?

 36. Godsägaren: ”liten petitess”

  För kännedom: IP-numret som denn ”godsägare” har finns i Skåne :-)

  Nej, jag fiskar inte.

 37. Lägg av grabben!

  Du kan få skriva ett eget inlägg om du vill försvara dig! Maila isf..!

  / Jinge

 38. Till jägaren m.fl:
  Det handlar inte om att en katt har dödats. Det handlar inte heller om att ge sig på en ’adlig’. Det handlar om att det är alltför vanligt att killar och män (tjejer med?) har ihjäl och/eller skadeskjuter djur för sitt eget sjuka nöjes skull.

  1 katt…? Nej… snarare flera hundra fåglar och andra djur per person. Ja det är tyvärr sanningen. En del skjuter så fort en fågel ger ifrån sig ett läte som de anser störande.

  http://www.flashback.info/showthread.php?t=342620

  inför licens på luftvapen nu!