Ryssland ligger bakom raskravallerna i Charlottesville?

Sputniknews rapporterar Sputniknews

Tom Garrett, kongressman från det republikanska partiet, sa i CNN i lördags, att han informerades vid en ’färsk genomgång med FBI-chefen, Christopher Wray, att Rysslands inblandning hade att göra med man ”blåste under på lågorna av vad som hände i Charlottesville. ”
Charlottesville 2018

”Frågan uppstår om det finns ett enda faktum som bevisar dessa påståenden. Det finns inget bevis, och det finns inga bevis för andra absurda påståenden om att Ryssland har blandat sig i i USA inre angelägenheter enligt ett uttalande från Rysslands ambassad. Ambassaden sade att det inte skulle bli förvånad om de amerikanska myndigheterna hittar ”ryska spår” i den pågående demonstrationerna, tidsinställda till Charlottes händelser årsjubileum i Washington, DC. Anklagelserna, framförts av vissa amerikanska politiker, att Ryssland hade en roll i förra årets våldsamma sammandrabbningar i den amerikanska staden Charlottesville, är absurt precis som andra amerikanska hävdar att Moskva hade rört i Washingtons inre angelägenheter, sade den ryska ambassaden i USA.

Charlottesville - staty för att hedra dödade kvinnan.

Charlottesville – staty för att hedra dödade kvinnan.

”Att lägga skulden på andra är enklare än att lösa interna problem. Detta visar att spänningar mellan raser i USA inte gått över 150 år efter den officiella förbudet mot slaveri,” enligt uttalandet.

, , , , ,, , , , , , ,
,

  14 comments for “Ryssland ligger bakom raskravallerna i Charlottesville?

 1. Vem skyddar oss från MSM ?
  13 augusti, 2018 at 12:58

  Lika korkat, vilseledande tugg som vad som gäller den Ryska valpåverkan i USA’s presidentval. Vilseledande ’mumbo jumbo’. Angående valpåverkan kan följande text vara av intresse. Noam Chomsky:
  Russia is not influencing US elections, but Israel definitely is .

  https://www.sott.net/article/392417-Noam-Chomsky-Russia-is-not-influencing-US-elections-but-Israel-definitely-is

 2. Anklaga ryssen. Problem löst
  13 augusti, 2018 at 15:03

  Mest sannolikt. I morse fös Hillary vid ett möte. Genast anklagade man Putin för det. Även sommarens torka i Sverige och brändärna är Rysslands verk. Alla framtidsproblem likaså är ryssens verk.

 3. Sven Andersson
  13 augusti, 2018 at 15:20

  Intressant, protestaktioner i USA beror alltid på inhemska konflikter, protestaktioner i Nicaragua och Venezuela beror alltid på utländsk inblandning.

  • Som man bãddar ...
   13 augusti, 2018 at 15:41

   Nicaragua har inte Soros eller NED som blåser på konflikter. Rasrelaterade konglikter i USA har funnits i över 300år. Hackning endast tre decennier. Och vad vi vet inga drönare syntes till i Charlottsville. Det vi vet är att samhället i USA har stora problem ochh att det är stor risk för inbordeskrig.

   Som man sår få man skörda. Det ãr skörde tid i USA

  • Benny
   13 augusti, 2018 at 17:21

   Sven, det finns faktiskt utländsk påverkan i Charlottsville men det är George Soros som ligger bakom och inte Ryssland. Soros kommer som bekant från Ungern så visst är det frågan om utländsk påverkan även om missnöjet till största delen är inhemsk och inte behöver speciellt mycket påverkan. Nu kan man ju i USA skylla alla sina misslyckanden på Ryssland även om det bara är i Syrien det är på riktigt. Resten är BS och ett utslag av maktkampen som pågår i USA.

  • Martin Kullberg
   13 augusti, 2018 at 18:51

   Den relativismen hade inte lite slagsida.

   Imperialism finns inte alls i din värld, i din värld är alla lika starka, i din värld så spelar inte en lång historia någon roll. Det är en falsk relativism och det vet ju du bäst av alla här.

 4. Knut Gustafson
  13 augusti, 2018 at 15:45

  Just så Sven. Obeoroende av fakta så är det slutsatsen. USA är skyldigt, de som anses utgöra alternativ till USA är oskyldiga.

 5. arbetarklass
  13 augusti, 2018 at 16:08

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/jimmie-akesson-sd-fick-avbryta-sitt-tal-i-lulea

  Ursäkta, förvisso från annan plats men kan den här vänstern verkligen vinna människors förtroende?

  ”Dagens Polis är morgondagens Hitler”

 6. Anders Persson
  13 augusti, 2018 at 17:32

  Ta gärna ner en atlas och kolla storleksordningen på USA, Nicaragua och Venezuela. Med detta vill jag på intet sätt insinuera att det inte kan ha varit enskilda nicaraguanska och venezuelanska medborgare närvarande vid protestaktionerna i USA.

 7. Anders Persson
  13 augusti, 2018 at 17:34

  Man kan skratta åt sådana här “amerikanska galenskaper” om det inte fanns ett mönster i galenskapen, nämligen att rada upp anklagelser efter anklagelser för att i slutändan få ett preventivkrig att framstå som enda logiska lösningen.

 8. Verklig inbalndning
  14 augusti, 2018 at 09:31

  Det finns en regime som beblandar sig öppet i USAs och Britanniens val. Vad det gäller USA är det via AIPAC. Vad det gäller brittiska val är det via sionistkramare på både höger- och vänsterkanten i syfte att avsätta Corbyn som partiledare. Men vi hör inget om detta, ingen kakofoni över ”valpåverkan”, trots att bevisen är långt starkare och fler och trots att detta sker öppet. Hur kampanjen att avsätta Jeremy Corbyn går till blottas här

  http://www.medialens.org/index.php/alerts/alert-archive/2018/876-israel-is-the-real-problem.html

 9. Martin Kullberg
  15 augusti, 2018 at 07:23

  Jag läste lite på flashback, där presenterades den briljanta teorin att det var ryssarna som brände bilar i förorten.

Comments are closed.