Rösta på Piratpartiet!


Piratpartiet har fått mycket uppmärk-samhet i olika medier de senaste dagarna, inte bara i den s.k. bloggo-sfären.

Tar man sig en funderare på vad deras verksamhet går ut på så reses vissa frågor. Så här skriver de inledningsvis på sin hemsida: ”Piratpartiet siktar på att ta en vågmästarroll efter valet 2006. Vi tar upp frågorna om rätten till ett privatliv och personlig integritet, och rätten att dela med sig av kultur och kunskap.”

Rätt att dela med sig av kultur och kunskap trodde jag att vi redan hade, men visst blir man rörd när man läser att de tror att de ska komma in i riksdagen?

Alla vet att det är hart när omöjligt för ett enfrågeparti att samla ihop så många röster som krävs. Personligen anser jag att det vore en knallsensation om de nådde upp till en halv procent, troligen kan de bara samla 2-3000 missnöjesröster.

Vore det inte så hade vi haft ett Pen-sionärsparti, Sjukvårdsparti och ett flertal andra småpartier i Riksdagen. Men det har vi inte.

Därför vill jag här och nu uppmana alla läsare med borgerliga värderingar att rösta på Piratpartiet. Ge dem din röst!

Ser man till de aktiva i Piratpartiet så är de allra flesta liberaler, nyliberaler, kon-servativa eller neokonservativa.

Det finns visserligen några få som jag trodde var socialister, men som sagt, misstag gör vi alla…

För varje röst som Piratpartiet kan samla in förlorar högeralliansen en. Det betyder att de kanske kan bli vågmästare trots allt om det blir strid på kniven mellan blocken, det som får vågen att slutligen tippa över från högeralliansen åt vänster.

Vi andra kan ju rösta som vi brukar på (v), (s) eller (mp). Personligen önskar jag förstås att sosseröster helst kunde und-vikas med anledning av trojkan Persson – Bodström.

Nu kommer säkert en massa Pirat-anhängare att protestera, så hur säker är jag då på att en röst på Piratpartiet är en bortkastad röst?

Ptja, jag kan berätta att – om Piratpartiet kommer in i riksdagen så ska jag nästa sommar promenera från Stockholm till Oslo. En sådan bantningskur behöver jag givetvis inte oroa mig för även om den kanske vore nyttig..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]piratpartiet, riksdagen, vågmästare, högeralliansen, bodströmsamhället, fildelning, politik[/tags]


10 svar till “Rösta på Piratpartiet!”

 1. Att vi liberaler inte tänkte på det! Klart vi ska rösta på Piratpartiet, så att vänstern får majoritet. Det har ju Jinge sagt. Att ingen kunde genomskåda honom! Fan va han e smart asså. Men visst skulle du behöva banta ner dig. Du behöver väl inte gå ända till Oslo för det. Det finns väl många promenadvägar för ett bloggfetto på närmare håll? :)

 2. Förhoppningsvis så gör Piratpartiet det viktigaste jobbet innan valet – dvs påverkar de etablerade partierna att faktiskt ta tag i den här frågan. Att masskriminalisera 10% av sveriges befolkning är inte speciellt smart.

  I dagsläget så kan det verka kul att rösta på PP, personligen så är jag mera kluven. Partiet har som du säger, en obekväm sida som jag inte riktigt kan förena mina mer grundläggande politiska åsikter med – hjärtat är alltid rött för att citera Ebba Grön. Och anledningen att jag vare vid manifestationen hade mer och göra med piratbyråns nedsläckning än The Pirate Bay – mer att göra med Bodströms maktmissbruk än Antipiratbyråns hetsjakt på privatpersoner.

 3. Och det är rörande med någon som tror att det spelar någon roll om man röstar på sossarna eller borgerligt, som om det vore någon skillnad.

 4. Medhåll paradigm. Men det sista som överger Jinge är väl hoppet… :-)

 5. Det där kan man förstås tvista om Paradigm, men nog är jag himla tacksam om jag slipper tok-högern i regeringen..

 6. Piratpartiet har 3,1% av rösterna bland män 18-21 år, enligt en mätning av Temo som publicerades idag. Det är utan tvivel en bit kvar till de generella 4% som behövs, men att säga att det bara rör sig om 2-3000 missnöjesröster är bara talande för en konservativ hållning.

 7. Förhoppningsvis så gör Piratpartiet det viktigaste jobbet innan valet – dvs påverkar de etablerade partierna att faktiskt ta tag i den här frågan. Att masskriminalisera 10% av sveriges befolkning är inte speciellt smart.
  —————————————–

  Ja det är ju en jävlig viktig fråga.Troligen den viktigaste det här seklet.Jag förväntar mig att alla partier lägger frågan om att tillåta stöld högst på bordet.

  Den som snabbast ser till att alla svenskar kan spela Half life gratis utan att behöva kolla över axeln när dom gör det bör få regeringsmakten

 8. Man kan nog förvänta sig att (v) och (c) fortsätter att agera för att skjuta på frågan. (mp) kommer kanske med på tåget. När det gäller de övriga borgerliga är det nog kört, men, och det är rätt viktigt, det finns en växande opposition inom (s) och i bästa fall får regeringen känna av den..

 9. I senaste valet röstade jag blankt för det fanns ingen jag kunde anförtro mitt rena samvete. Det har inte blivit bättre sen dess, snarare tvärtom. Därav blev piratpartiet en lykta i mörkret. När de andra partierna envisas med att bringa fram de värsta sidorna hos dem själv och hos väljarna så belyser PP en fråga som jag tycker är väldigt viktigt. Jag kommer definitivt att rösta på PP.