Rökande grisar!


En sak som jag reagerar över alltmer är dessa rökande grisar. De slänger fimpar omkring sig som veritabla gödselspridare.

Man kan inte undgå att se fimpar liggande överallt på trottoarer, gångvägar, busshållplatser, utanför portar och vart man än vänder sig. Somliga har slutat röka inomhus och går ut på balkongen och röker. Det är vettigt men vissa sprätter sedan bara iväg fimpen som om utemiljön är deras privata askkopp.

Det är fullkomligt obegripligt för mig. Man tvingar folk att plocka upp hundarnas avföring vilket hundägare ofta gör också om det finns vittnen till att hunden gör sina behov. Finns inga vittnen så blir fekalierna liggande. Men när det gäller fimparna så är man ännu mer oblyga. Detta trots att filtrens innehåll inte är bara organiskt material som bryts ner på ett par månader.

En hundlort tas omhand av diverse vidriga småkryp men elimineras i alla fall på några veckor. Så sker inte med fimpar. De blir liggande minst ett år och runt buss-hållplatserna är det som hundratals askkoppar blivit tömda. Att släppa fimpen på marken och trampa ut glöden tycks ha blivit standard.

Andra bloggar om: , , ,

[tags]samhälle, rökare, rökande grisar, fimpeländet[/tags]


2 svar till “Rökande grisar!”

  1. ”veritabla gödselspridare.” Ja, om det ändå vore så väl! Gödsel är i alla fall till någon nytta!

  2. Ja,fastighets skötarna som förr i tiden skötte om bodstatsområdet så att det såg snyggt ut,sopade framför portar osv,har övergett detta.
    Numera åker dom omkring med små bilar och byter glödlampor.
    Finns det ask-koppar eller papperskorgar så är det sällan dessa töms.