Riskerar Malmöbloggaren att mördas nu?


Kristdemokraten och Civilförsvars-förbundets vice ordförande Hans C Pettersson visar upp Jyllands-Postens karikatyrbilder av Muhammed på sin blogg jihadimalmo.blogspot.com

Eftersom Malmö är en stad med många muslimer kan man anta att det alltid finns någon som reagerar mycket surt på hans långvariga kampanj mot Islam. Bilden till höger är hämtad därifrån och ska föreställa en muslim. Den illustrerar i någon mån den intellektuella approachen på bloggen ifråga.


Hans C Pettersson, bloggaren Jihad i Malmö

Personligen har jag stor förståelse för att muslimer reagerar. Inte bara visar han upp alla de bilder som Jyllands-Posten nu bett om ursäkt för, han tillför dessutom mycket bränsle till islamofobin i Sverige och ökar därmed demoniseringen av muslimer.

Här i Sverige har vi flera kända avarter av inhemska religiösa fanatiker, som t.ex. Jehovas Vittnen som vägrar låta sina sjuka barn opereras. Men att ensidigt utse en enda religion, och därmed en enda grupp människor, till sitt hatobjekt känns inte speciellt konstruktivt eftersom det bara ökar den polarisering vi alla har erfarenhet av.


Muslim enligt Hans C Pettersson

Att alla Likudbloggare länkar till sidan får väl ses som ett signum för dessas plats på den politiska skalans yttersta högerkant.

Men det finns givetvis komplikationer med detta också. Hans C Pettersson löper tvivelsutan en förhöjd risk för att utsättas för våld. Att vi skattebetalare ska stå för de samhälleliga kostnader som uppstår i samband med den bevakning han måste få är inget att säga något om.

Yttrandefriheten är det sista vi ska ge upp alldeles oavsett vad Bodström tycker och tänker. Det kan ju, som i detta fall, innebära att vår polismyndighet måste skydda Hans C Pettersson under en längre tid. Men han har rätt att framföra sin åsikt så länge den inte bryter mot lagens hetsparagrafer.

I normala fall brukar jag inte länka till sidor med motbjudande innehåll. Men gör ett besök på sidan så får ni se vad jag tycker är det mest motbjudande ”bloggosfären” kan uppvisa i Sverige idag!

[ Hans C Petterssons Hat-blogg ]

Vad säger kristdemokraterna och civilförsvarsförbundet ?


17 svar till “Riskerar Malmöbloggaren att mördas nu?”

 1. ”Men att ensidigt utse en enda religion, och därmed en enda grupp människor, till sitt hatobjekt känns inte speciellt konstruktivt eftersom det bara ökar den polarisering vi alla har erfarenhet av.”

  Det handlar inte om yttrandefrihet. Han får publicera bilderna. Men sammanhanget stinker. Vill han göra något för att bidra till ökad integration av muslimer finns det många bättre sätt (är inte helt säker på att det är det han är ute efter).

 2. Just Kristdemokraterna har en förnämlig samling med islamofober och Israel-muppar i leden…

  Hans C Pettersson kunde annars ha slagit ihop sina påsar med en annan känd skånsk profil, den numera avlidne, Sjöbo-Olle….
  Bulten i Bo mfl ha noterat hur olika satir mot israel eller judar bemöts, jämfört med satir mot muslimer…

 3. Modigt att han vågar visar skämtteckningarna. Men bilden på muslimen är mycket osmaklig, tycker jag. Undrar om han publicerade den innan karikatyrerna i Jyllands-Posten blev kända i hela världen?

  Håller med om att det aldrig är konstruktivt att utse en speciell grupp till hatobjekt.

 4. Satan vilken vidrig blogg! Hur kan Civilförsvarsförbundet och Kristdemokraterna tillåta en person som han vara medlem? Fattar de inte att folk reagerar? Jag tolkar det som mycket av det han skriver på sin blogg är åtalbart. Hets mot folkgrupp. Äckligt!

 5. Pettersson är en spritt språngande j*vla galning. Jag mailade några frågor till Kristdemokraterna i samband med att jag skrev om hans blogg för någon månad sedan:

  * Skriver han i egenskap av kristdemokratisk politiker eller som privatperson?
  * Är hans åsikter förenliga med kristdemokraternas värderingar?
  * Vad anser partiledningen om hans texter?
  * Har han partiets fulla stöd?

  Givetvis så har de stoppat huvudet i sanden och vägrar svara på frågorna om Pettersson.

  Som du skriver så är det intressant att ”likudbloggarna”, som du kallar det, länkar till han sida. Jag kan bara tänka mig vilket liv det hade blivit om du länkade till en liknande sida men med judar i fokus…

  http://olydig.blogspot.com/2005/11/korstg-i-malm.html

 6. Han är inte klok den där typen. Fattar inte varför du raderade mig förra gången? Var det för svordomarna?

 7. Haha. Trodde också att bilden var manipulerad. Han ser ut att vara litet bakom flötet.

 8. olydig,

  Minst en av de s.k. “Likudbloggarna” som länkar till Jihad i Malmö länkar även till dig. Jag tror inte att anledningen till detta är enighet per se utan snarare för att du tillför något, alternativt fungerar som någon sorts motpol. Vart man länkar behöver alltså inte nödvändigtvis betyda att man stöder det som skrivs där. (Jag tror förresten, helt apropå, att diskussionen skulle klara sig bra utan vilseledande termer såsom ”Likudbloggare”).

 9. Jag har för första gången läst igenom några inlägg i hans blog, och kommit fram till att han helt tydligt har nån sorts förföljelsetendens gentemot islam och med största sannorlikhet även drag åt islamofobi.

  Skrämmande människa.

 10. Vad är värre, att Pettersson kritiserar Islam eller att muslimer mördar kritiker? Varken judar, kristna eller muslimer verkar ha någon unns av humor.

 11. ”Här i Sverige har vi flera kända avarter av inhemska religiösa fanatiker, som t.ex. Jehovas Vittnen som vägrar låta sina sjuka barn opereras.”
  Vad har Du för belägg för detta påstående? Har Du undersökt sanningshalten i vad du skriver? Har Du pratat med Jehovas vittnen om det? om inte, kan Du i så fall redogöra för var någonstans Du fått dessa upplysningar – för inte kan det vara från Jehovas vittnen. De skulle ALDRIG hindra att någon opereras och definitivt inte de egna barnen. Att påstå något sådant är spridande av lögner, fördomar och myter.
  Vad Du inte talar om är att om ett vittne kan få en operation utförd utan blodtransfusion föredrar man detta, särskilt som det idag med modern teknik finns ett antal mycket säkra sätt att, i stället för blod ge ersättning, bl a genom att t ex samla upp det egna blodet och ge det igen under operationer som kan förorsaka stora blödningar. Dessutom är den kirurgiska tekniken så sofistikerad, eftersom man numera använder elektriska scalpeller som tillsuter blodkärlen omedelbart så att ingen blodförlust uppstår. Detta just för att undvika blodförluser som leder till blodtransfusioner, efter som dessa har visat sig vara så riskfyllda.
  Vad vittnena är rädda för och som är helt i enlighet med Bibeln, och det har allmänheten fått bevisat om och om igen, och det är att många männsikor i världen har drabbats och oskyldigt drabbas av allvarliga blodsjukdomar, HIV och AIDS just i samband med blodtransfusioner.
  Jag önskar ingen att få uppleva det, men visst hade det varit ganska ”åskådligt” för Dig om Du tvingats till blodtrasfusion med smittat blod, och det hade Du inte en aning om, inte förrän det långt senare upptäcktes att Du hade HIV eller AIDS. För det är nämligen så det går till.
  Så sluta upp med att sprida lögner om att vittnena vägrar operera sina barn för det är lögn – och lögner vill Du väl inte bli känd för att vara med om att sprida.

 12. Jag har bland annat varit med och fått tvångsomhänderta småbarn pga att deras föräldrar varit Jehovas och vägrat blodtransfusion för ett livsfarligt sjukt barn.

  Bortsett från det slår jag mig gärna i slang med olika religiösa typer som kommer och ska frälsa mig ute på byn eller ringer på dörren.

  Jehovas är de allra galnaste jag träffat på. De verkar vara vårdfall hela bunten..

 13. Anledningen, vad jag förstår, är att ta upp exemplet med Jehova för att belysa ”islamistdebatten”. Att Islamister och fundamentalister får stå för vår bild av islam, generaliserar muslimer och gör de till ett kollektiv. Att islam är en fredsreligion som idkar mänskliga rättigheter är det ingen, inte ens skolböckerna, som tar upp. Att vi då ser Jehova som galningar är för att vi endast uppmärksammar ytterligheterna som får stå för resten. Var är den nyanserade bilden av islam och andra religioner?