Ökad risk för storkonflikt i östStriderna i Ukraina har ökat i intensitet, både enligt Ukrainas regering och ”separatisterna”. DN rapporterade igår (något förkortat av mig) ”Raketangreppen mot hamnstaden Mariupol träffade bostäder och en marknadsplats och strax före klockan 16 svensk tid fanns 27 döda och 97 skadade enligt lokala medier och Ukrainas inrikesdepartement”, enligt CIA-sponsrade Kyiv Post. Denis Pushilin, talman i det självutropade Folkrepubliken Donetsk, förnekade att rebellerna låg bakom anfallet och sa ”Det är ytterligare en provokation från Kievs sida. Vi har inget artilleri, sa han till RIA Novosti.” På morgonen 22/1 dödades 13 personer vid en busshållplats av granater, från Ukrainas armé.

OSCE:s särskilda övervakningsmission SMM rapporterade nyligen en betydande ökning av kränkningarna av vapenvilan i senaste rapporten på sin hemsida. Under 24 timmarna före 08:00 den 16 januari hade 138 överträdelser registrerats: 64 begångna av Kievarmén och 74 av självförsvarsstyrkorna. Donetsks flygplats och omgivningar där de Kiev- och DNR-kontrollerade områdena möts är det mest problematiska området. OSCE består av 57 stater i Europa, Asien och Nordamerika med en befolkning på över en miljard människor och brukar bland annat övervaka tvister och val enligt sin hemsida.
Poroshenko och Obama. images4YUZEIHV

Enligt massmediauppgifter har separatisterna erövrat flygplatsen i Donetsk. Hårda strider pågår också vid Luhansk. Kiev vill uppenbarligen ha en militär lösning i stället för att ge folkrepublikerna rejält ökad självständighet. Ukrainska ska vara enda officiella språket.

Russia Today och Nyhetsbanken rapporterar att ordförande i den ryska dumans utrikesutskott Pusjkov har meddelat att Ryssland kommer att bryta alla former av samarbete med Europarådets parlamentariska församling under resten av 2015 om denna beslutar att förlänga sanktionerna mot Ryssland. Uppenbarligen börjar Ryssland förlora tålamodet med alla sanktioner.

EU kommer att behöva bygga en pipeline till Turkiet för transitering av gas från Ryssland. Det meddelade chefen för ”Gazprom” Alexej Miller idag när han träffade EU:s energikommissionär Maroš Šefčovič.

Den ryska gastransiteringen till Europa via Ukraina kommer att stoppas helt, om inte EU upphör med sanktionerna som pressas på av USA, och som försämrar konkurrensförmågan från europeisk industri visavi USA. Idag går 63 miljarder kubikmeter rysk gas i transit genom Ukraina och knappt 100 miljarder genom NordStream och Vitryssland. Vill Europa behålla gasleveranser på den nuvarande nivån är det alltså upp till EU att agera skriver Nyhetsbanken.

Globalresearch rapporterar att generallöjtnant Ben Hodges, U.S. Army, chef för LANDCOM för NATO var i Kiev dagen innan och delade ut US ”Army Europe medallions for excellence” till skadade i Ukrainas armé. Han meddelade också att en kontingent militärer från USA skulle stationeras i Ukraina för att träna landets armé. USA har också försett Ukraina med tunga vapen. USA är alltså direkt involverat i kriget, och i maj förra året talade president Poroshenko inför USA:s kongress och anhöll om militärt stöd. Kan inte påminna mig om att separatisterna har talat inför Rysslands duma och anhållit om militärt stöd där, men har kanske missat detta.

I ett tal i Davos 21/1 påstod Ukrainas president att det fanns 9000 soldater från Ryssland – utan att ge belägg för detta. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg vägrade att kommentera detta. strong>President Poroshenko attackeras nu av andra ukrainska oligarker, särskilt av Vita husets vän Ihor Kolomoysky (en stor finansiär av kriget i östra Ukraina), för att inte bedriva ett tillräckligt aggressivt krig i östra Ukraina.

Efterlysning: Belägg för att ryska trupper strider i Ukraina! (Jag utesluter inte att så kan vara fallet, men känner ej till belägg för detta). Detta påstås upprepade gånger i massmedia utan att belägg presenteras.

Vi har här tidigare diskuterat risken av att Ukraina-krisen leder till ett Tredje Världskrig. Bland andra har en tidigare ambassadör från Ukraina till Washington framfört oro för detta – se tidigare blogginlägg. Sannolikheten har ökat, men den främsta krigshetsaren USA går hellre fram med små krig, helst via ombud som i Libyen och Syrien. Ryssland har alla skäl att känna sig hotat (se även tidigare blogginlägg). USA har offentligt proklamerat att man ska stärka sin militära närvaro runt Kina och har också kraftigt stärkt sin närvaro i Afrika där Kina sedan åratal varit på ekonomisk (ej militär) offensiv.

Münchner Sicherheitskonferenz

Bland kritikerna mot USA:s uppbackning av militära insatser mot östra Ukraina och aggressiv Rysslandspolitik finns:
* Henry Kissinger, USA:s mest (ö)kände utrikesminister efter Andra världskriget i en intervju i Der Spiegel 13/11.
* Förre presidentkandidaten Ron Paul och särskilt förre biträdande finansministern Paul Craig Roberts.
* Förre justitieministern Ramsey Clarks har i ett öppet brev till President Obama, utrikesminister Kerry, senator McCain och representanter för massmedia fokuserat på: ”Stop the War in Ukraine!” . Det skrevs i somras.
* Den ledande tyske socialdemokratiske politikern och tidigare partiordföranden Matthias Platzeck menar att man måste acceptera annekteringen av Krim.
* Nyhetsbanken skrev nyligen ”Krigsförbrytare hyllad i Kiev. I Kiev deltog ett par tusen personer (5 0000 enligt arrangörerna) i ett fackeltåg, tillägnat 106-årsdagen av födelsen av Stepan Bandera som hjälpte Hitler vid besättandet av Ukraina och sedan begick massakrer mot polacker, ryssar och judar.”
** Tveklöst pågår en ideologisk och ekonomisk krigföring mot ett pressat Ryssland.

Om Sverige och/eller Ukraina nu går med i NATO så ökar risken för krig och risken för att Sverige deras in i kriget.**

RyssKrig-768954

Ukraina nazistbild 2

Vi erinrar oss ett och annat.
De ekonomiska sanktionerna mot Ryssland strider mot FN-stadgan och internationell rätt.
* IMF:s lånekrav medför försämring av levnadsstandarden för många i Ukraina, vilket även skett i Grekland.
* Det finns obekräftade uppgifter från läkaren Olga Boromets att maskerade män som sköt mot folk på Majdan var på deras och inte på Janukovits sida. Uppgifter från Washington och Kiev att Janukovitj låg bakom skottlossningarna på Majdan var desinformation. EU:s utrikespolitiska talesperson blev chockad då hon fick reda på det, men negligerade saken. (OBS jag påstår inte att det enbart var ena sidan som sköt – jag vet inte. Vet du?)

”What was quite disturbing, this same Olga (min anm/inte oligarch) told that, well, all the evidence shows that people who were killed by snipers from both sides, among policemen and people from the streets, that they were the same snipers killing people from both sides,”

* I Ukrainas regering efter statsuppen 22/2 fick fascistpartiet Svoboda 4 ministerposter, bl.a. som vice premiärminister och mer extrema Högersektorn har också män på ledande poster.
* Statskuppen och Svoboda har hyllats av bland andra naziststämplade ”Svenskarnas parti”.
* USA och EU har helt avstått från att kritisera fascismen i Ukraina och i stället talat om nationalister.
* I det nya parlamentet sitter minst 29 fascister, bland 410 ledamöter
* En nazist är nu polischef i Kiev.
* Nazister från olika länder, bl.a. Sverige strider tillsammans med Ukrainas armé i östra Ukraina. (Se bilden).
* Många nazister fick efter Andra Världskriget arbete i USA:s underrättelsetjänst
* USA:s mellankrigspolitik var inte riktad mot Hitler.
* Väst och USA försökte manövrera i en eftergiftspolitik så att Hitler skulle anfalla sin ärkefiende Stalin, och motsatte sig Sovjets förslag om anta-Hitler-avtal i slutet av 1930-talet.
* När Hitler väl angrep vände sig länder i Europa tydligt mot nazismen, medan USA var passivt.


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , ,

DN 24/1 The saker Globalresearch 22/1 Globalresearch 23/1 OSSE:s hemsida Hans lilla gröna Oliver Stone på FacebookNyhetsbanken Ryssland fördömer USA & EU:s nej till resolution mot nazismen Talesman för Ryssland Nej från USA & Co mot nazism-resolution FN-resolutionen 2012 DN 23/11 SvD 23/11 Orangea revolutionen Michael Roberts blog Från Poroshenko till Putin – en nedförsbacke Pål Steigan 15/11 DN Debatt 13/9 M Hudson i CounterpunchPål Steigan Counterpunch om USA:s UkrainapolitikYatsenjuk och Nuland DN 30/7DN 23/2 DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch


24 svar till “Ökad risk för storkonflikt i öst”

 1. Hej,

  Skriver själv mycket om Ukraina på min blogg Hans lilla gröna och har nyligen skrivit om bland annat skotten på Majdan den 20 februari-14. Söker också svar på den stora frågan om vem som egentligen sköt och varför? Men har inte sett de uppgifter du kommenterar från Poroshenko. Det låter som en ganska sensationell uppgift i så fall om han skulle ha friat Janukovych från skulden till dessa skjutningar. Är nyfiken på var du har hittat den uppgiften och om du har ngn länk i så fall? Vidare har jag också sökt svar på den eventuella ryska närvaron i Ukraina men inte heller några ovedersägliga bevis. Däremot har jag varit i Ukraina och talat mycket med observatörer från OSSE och de menar att det inte finns någon annan förklaring till hur tunga vapen som tanks kan dyka upp hos separatisterna och att det är många gränspasseringar som OSSE inte bevakar där trupper och fordon kan föras in. Men jag håller med om att det är lite märkligt att det inte framkommit ett enda fall där fakta och bevis utom allt tvivel har kunnat läggas fram när konflikten nu pågått i närapå ett år. //Hans

  • Tack för viktig information. Ska länka till dig senare idag. Uppgiften kommer nog från en artikel av Eric Zuesse på Globalresearch, vilken jag återgav i blogginlägg 4/1. Märkligt nog har jag inte återgivit länken. Återkommer om det, måste ut just nu.

    • Hej igen,

     Tack för länken. Det är bara det att denne Eric Zuess har gjort en felaktig transkribering av samtalet mellan estniske Paets och Caroline Ashton, EU-kommissionären. Han har petat in ordet ”oligarch” och tolkat detta som Poroshenko när Paets i själva verket pratar om Olga. Det vill säga läkaren Olga Boromets som berättat för Paets om sina misstankar. Jag har själv skrivit om detta samtal och lyssnat på samtalet och hävdar att den rätta transkriberingen alltså ska vara denna:

     ”What was quite disturbing, this same Olga (min anm/inte oligarch) told that, well, all the evidence shows that people who were killed by snipers from both sides, among policemen and people from the streets, that they were the same snipers killing people from both sides,”

     Nu är detta samtal ändå intressant och har bekräftats som autentiskt av Paets själv. Däremot ”no comments” från Ashtons EU-kontor. Men att uppgiften kommer från Poroshenko är inget som kan styrkas i det här samtalet i alla fall. Denna Olga ställde ju senare upp i presidentvalet i våras och fick då frågor av The Guardian om detta samtal men ville då tona ned sin anklagelse. Antingen misstolkade hon vad som hände i stridens hetta då hon var på Hotell Ukraina ovanför torget och tog hand om skadade eller också ville hon inte skada sin valkampanj. Frågetecknen finns dock kvar om dessa skott och det är bekymmersamt. Kan bidra med en länk till mitt eget inlägg om saken om du inte sett den. I kommentarsfältet till den finns också länk till intervjun med Boromets jag nämnt här ovan.
     http://hanslillagrona.blogspot.se/2015/01/ukraina-kampen-om-berattelsen.html

     • Källa till uppgifterna är (fd) Ukrainas chef för Säkerhetstjänsten, generalmajor Alexander Yakimenko:
      ”Former chief of Ukraine’s Security Service has confirmed allegations that snipers who killed dozens of people during the violent unrest in Kiev operated from a building controlled by the opposition on Maidan square.
      Shots that killed both civilians and police officers were fired from the Philharmonic Hall building in Ukraine’s capital, former head of the Security Service of Ukraine Aleksandr Yakimenko told Russia 1 channel. The building was under full control of the opposition and particularly the so-called Commandant of Maidan self-defense Andrey Parubiy who after the coup was appointed as the Secretary of the National Security and Defense Council of Ukraine, Yakimenko added.”
      http://rt.com/news/ukraine-snipers-security-chief-438/
      http://rt.com/op-edge/mercenaries-at-maidan-ukraine-558/

      Reuter har en ”rapport ” om förundersökningen:
      http://www.reuters.com/article/2014/10/10/us-ukraine-killings-probe-special-report-idUSKCN0HZ0UH20141010

      Sedan finns en annan rapport från iår i vilket konstaterats att det inte varit “BERKUT” som dödat demonstranter på Maidan, utan ”okända”.
      “This is confirmed by numerous open source materials which show people with firearms. Their identities will be established,” concludes the MVD Chief Directorate Deputy Chair. So, an official of the MVD confirmed what was long understood by all normal people: Maidan’s Heavenly Hundred was not killed by the Berkut, as the leaders of the Maidan have claimed, but by unknown individuals.”
      http://fortruss.blogspot.se/2015/01/poroshenko-to-rehabilitate-berkut-blame.html

      • Ytterligare indikationer/bevis på att den officiella versionen av ”Maidanblodbad” inte stämmer. I artikeln ”The untold story of the Maidan massacre”, BBC News redogör för vittnesmålet av en av krypskyttarna, under anonymitet.

       But a photographer who gained access to the Conservatory later in the morning – shortly after 08:00 – took pictures there of men with guns, although he did not see them fire.

       Sergei’s account also differs from Parubiy’s.
       ”I was just reloading,” he told me. ”They ran up to me and one put his foot on top of me, and said, ’They want a word with you, everything is OK, but stop doing what you’re doing.’”
       Sergei says he is convinced the men who dragged him away were from Parubiy’s security unit, though he didn’t recognise their faces. He was escorted out of the Conservatory building, taken out of Kiev by car, and left to make his own way home.

       Some of the dead were almost certainly shot by snipers, who seemed to be shooting from some of the taller buildings surrounding the square.

       Sergei, again, tells a different story. He says he was recruited as a potential shooter in late-January, by a man he describes only as a retired military officer. Sergei himself was a former soldier.
       ”We got chatting, and he took me under his wing. He saw something in me that he liked. Officers are like psychologists, they can see who is capable. He kept me close.”
       The former officer dissuaded him from joining any of the more militant groups active on the Maidan.
       ”’Your time will come,’ he said.”
       Was he being prepared, psychologically, to take up arms?
       ”Not that we sat down and worked out a plan. But we talked about it privately and he prepared me for it.”

       http://www.bbc.com/news/magazine-31359021

  • Ukrainsk general förnekar inblandning av ryska reguljära trupper:
   ”Ukraine’s top general is contradicting allegations by the Obama Administration and by his own Ukrainian Government, by saying that no Russian troops are fighting against the Ukrainian Government’s forces in the formerly Ukrainian, but now separatist, area, where the Ukrainian civil war is being waged.
   General Muzhenko says “explicitly and clearly denying the very basis for the EU’s sanctions against Russia, and for the U.S.’s sanctions against Russia: all of the sanctions against Russia are based on the falsehood that Ukraine is fighting against “the regular units of the Russian army”
   http://www.globalresearch.ca/ukrainian-government-no-russian-troops-are-fighting-against-us-sanctions-against-russia-based-on-falshoods/5428523

 2. Hans, om du nu har kontakter i ukraina kan det absolut inte undgå dej att veta att tusentals av ATO straffbataljoner har deserterat eller helt enkelt rymt eller blivit utplånade. Vapen har strömmat in från balt staterna och Polen som USA betalat för en billig penning eftersom de inte passar in i Natos sortiment, både stridsvagnar och underhållsmaterial. Varje dag i snart ett år har det ryska folket i Donetsk och omnejd erövrat både lätta och tunga vapen från nazisterna. (och ryssar är dom och även troende ryskortodoxa till skillnad från västra Ukraina som är grekortodoxa. Vill tillägga att deras religion ska utplånas från hela Ukraina, över 70 kyrkor har jämnats med marken av artillerield i östra Ukraina . En liten parantes . 5 års fängelse om du inte möter upp vid rekryteringskontoret om du fått inkallelse ,dom blir straffade för att vara proryssar- men dom ”blåblodiga ” och rika klarar sej. 1200 dollar i ukrainsk valuta kostar det att slippa bli kanonmat har du dollar kostar det 1000 dollar. Ja du hittar ju inte detta på svt eller annan media i gamla svedala

  • Hej,
   Vet inte riktigt om du med din kommentar menar att de vapen separatisterna har alla är erövrade från motståndarna? Tror nog det kan finnas en viss sanning i detta men att det med all säkerhet florerar ryska vapen hos dem kan knappast förnekas. Det har för övrigt just anlänt en kanadensisk sändning med ”militär hjälp” till Ukraina. Yuri Biryukov, rådgivare till president Poroshenko, sa nyligen till ukrainsk media att de väntade sig tre skepp med 56 containrar därifrån. De lär dock inte ha innehållit vapen utan vinterutrustning (länk http://mw.ua/UKRAINE/canada-sends-3-more-ships-with-help-to-ukrainian-armed-forces-857_.html).
   USA har ju också nyligen godkänt vapenhjälp till Ukraina så visst finns vapen från både öst och väst (länk: http://mw.ua/WORLD/obama-signs-ukraine-s-military-assistance-bill-717_.html).

  • Koijen,

   Skulle vilja tillägga att din beskrivning av religionstillhörigheten i Ukraina verkar starkt förenklad. Det finns oerhört gott om rysk-ortodoxa kyrkor i västra Ukraina. De grekisk-ortodoxa är i minoritet (8 % av befolkningen senast jag kollade). Däremot råder en konflikt om vilket patriarkat de ortodoxa kyrkorna ska tillhöra, Kiev- eller Moskvapatriarkatet. Detta skrev jag om under en resa i västra Ukraina där en sådan blossade upp under den period jag var där. Länk här om du är intresserad: http://hanslillagrona.blogspot.se/2014/09/pa-resa-i-ukraina-religionsfrihet-i.html

   • Hans
    Det är naturligtvis bra att om möjligt reda ut med bevis hur det var med skotten på Maidan. Men det är business as usual med anonyma krypskyttar som öppnar eld ofta mot båda sidor och särskilt så att den av USA oönskade regimen framstår i en ondskefull dager. Detta förekommer i alla USA-understödda sk färgrevolutioner.
    I brist på helt säker info bör man gå efter det allmänna mönstret.
    Vidare, bakgrunden till kriget är hela tiden att USA vill tvinga alla att acceptera dollarn i utbyte mot riktiga värden. Kina sa för några år sen till en amerikansk professor att man köper amerikanska statspapper för att undgå kärnvapenattack. Dvs. ren utpressning. De som köper USA:s statsobligationer får inte köpa amerikanska företag med hänvisning till nationell säkerhet. USA:s agenda saknar helt legitimitet och att de skulle dra sig för att än en gång ta till de anonyma skyttarna eller något värre är ofrånkomligt.

    • Peter,
     Jag tror säkert du kan ha rätt angående skyttarna men tills jag har klara bevis tänker jag inte påstå något. Däremot köper jag inte heller de som hävdar motsatsen som en självklarhet. På samma sätt som det påstås att ryska soldater befinner sig i strid i Ukraina utan att några bevis läggs fram. Det är oerhört störande men jag vill inte heller göra mig skyldig till liknande förmodanden och förgivettaganden. Blir spännande att se vad Oliver Stone har kokat ihop av sin intervju med Janukovytj med flera.

 3. Jag förenklar ingenting. Däremot håller jag mej till enbart fakta. Azov battalion, Donbass 1 battalion och Donbass 2 styrs till hundra procent av Högersektorn och Svoboda, rena paramilitärer som Poroschenko inte har den ringaste makt över. Dom är renodlade nazister. Ett exempel är att alla som var kommunister har det sista året riskerat livet om dom stod fast vid sin politiska övertygelse i huvudstaden Kiev. Idag vågar ingen i Kiev påstå att man är kommunist. Men som du säger är det starkt förenklat men väldigt sant. Och Azov är en privat arme med nazister ägd av en mångmiljonär. Tänk vad livet är konstigt. Jag är inte mycket för adresser men här är en av hundra hur dessa som mördar för dollar beter sej. http://www.algemeiner.com/2014/06/24/ukraine-jewish-billionaires-batallion-sent-to-fight-pro-russian-militas/

  • Hej Koijen,
   Det jag skrev att du förenklade var beskrivningen av religionstillhörigheten. Beträffande Azov- och Aidar-bataljonen med flera har jag inga invändningar. Jag har skrivit ett flertal inlägg om dessa på min blogg.

 4. Ryska posten rapporterar ”Kravtjuk: Ukraina faller sönder ”Ukraina håller på att falla sönder och ansvarig för detta är den ukrainska eliten som har en oansvarig ståndpunkt, sade det oberoende Ukrainas förste president,
  Leonid Kravtjuk, till journalister på torsdagen. ”Eliten är splittrad i dag och dess fraktioner tvistar om
  Gud vet vad”, sade han. ”I verkligheten har de ingen ansvarskänsla inför hotet mot Ukraina, och detta hot är extremt högt och reellt.” Han tror att grundorsaken till situationen är systematiska fel av ukrainska regeringar de senaste tjugo åren.”Har någon gjort något konkret för Donbass? Vem förstod Krim på allvar och skött det på ett riktigt sätt?”
  ”Och nu vill de att vi ska göra något inom ett par dagar”, sade Kravtjuk. ”Men vi kommer inte hantera
  någonting inom en sådan kort period.” Ukraina är med sina 45 miljoner ett av Europas största länder (till ytan det näst största). Men dess BNP är idag mindre än Perus, Rumäniens, Portugals eller Greklands – omkring 180 miljarder dollar. Statsbudgeten som nyligen legat på ca 60 miljarder dollar sjunker i år till hälften, 30 miljarder dollar, på grund av hryvnians fall. Det är en budget jämförbar med Slovakiens, ett land med 5 miljoner invånare. Rysslands budget 2015 års är 12 gånger större, 390 miljarder dollar, medan Rysslands befolkning bara är 3-4 gånger större. Och även för att klara sin minimala budget begär Kiev 15 miljarder dollar i krediter ovanpå de 27 miljarder dollar de begärde i fjol.”

  (tass, russia-insider.com 22/1)

 5. Ryska posten rapporterar ”Ukrainas förste president Kravtjuk: Ukraina faller sönder ”Ukraina håller på att falla sönder och ansvarig för detta är den ukrainska eliten som har en oansvarig ståndpunkt, sade det oberoende Ukrainas förste president,
  Leonid Kravtjuk, till journalister på torsdagen. ”Eliten är splittrad i dag och dess fraktioner tvistar om
  Gud vet vad”, sade han. ”I verkligheten har de ingen ansvarskänsla inför hotet mot Ukraina, och detta hot är extremt högt och reellt.” Han tror att grundorsaken till situationen är systematiska fel av ukrainska regeringar de senaste tjugo åren.”Har någon gjort något konkret för Donbass? Vem förstod Krim på allvar och skött det på ett riktigt sätt?”
  ”Och nu vill de att vi ska göra något inom ett par dagar”, sade Kravtjuk. ”Men vi kommer inte hantera
  någonting inom en sådan kort period.” Ukraina är med sina 45 miljoner ett av Europas största länder (till ytan det näst största). Men dess BNP är idag mindre än Perus, Rumäniens, Portugals eller Greklands – omkring 180 miljarder dollar. Statsbudgeten som nyligen legat på ca 60 miljarder dollar sjunker i år till hälften, 30 miljarder dollar, på grund av hryvnians fall. Det är en budget jämförbar med Slovakiens, ett land med 5 miljoner invånare. Rysslands budget 2015 års är 12 gånger större, 390 miljarder dollar, medan Rysslands befolkning bara är 3-4 gånger större. Och även för att klara sin minimala budget begär Kiev 15 miljarder dollar i krediter ovanpå de 27 miljarder dollar de begärde i fjol.”

  (tass, russia-insider.com 22/1)

 6. Ja först av allt vill jag tacka för ett mycket vänligt bemötande av redaktionen . Nåja man hittar ju inte humanister bland dom självutnämnda gudarna i Stockholm. Det finns två sidor i konflikten i Ukraina. en är ju Rysslands fall och uppdelning i ett antal mindre länder med Wall Street som ägare. Putin har nyligen uttalat sej om nazisterna i Ukraina att dom är Natos främlingslegioner. Precis som Al-qaida och muslimska brödraskapet var Sveriges och Natos ”sturmtroops” i Libyen. Tre gånger har presidenter tagit över som befälhavare för hela krigsmakten i Ryssland . Första gången strax före första ww I, andra gången strax före WW II medan Putin tog nyligen över den ryska krigsmakten som högsta befälhavaren. Nåja vidare. Den andra sidan av konflikten i Ukraina är som vanligt vem blir rik, rikare och rikast på den vanliga arbetaren som måste bli kanonmat .. Politik och pengar är allt det handlar om som vanligt. (www.politrussia.com/ukraina/litso-novoy-ukrainy-taruta-701/I

 7. Man kan ju undra varför inte parterna går med på Putins fredsplan för Ukraina? Det kan ju i det här läget knappast bli sämre, så man kan lika gärna testa! Problemet är, tror jag, att om det skulle lyckas skulle Putin än en gång få Obama och USA att framstå som idioter då man ju i Vita Huset alltid tror att bomber är lösningen på alla konflikter. Putin hade rätt om gasattackerna i Syrien, vilket ju bevisats, och där stod Obama återigen med kalsongerna nere. Lärde han sig något av denna fadäs Obama, att inte anklaga någon innan bevisen granskats? Nej, med MH17 ser det ut att bli lika illa och man börjar på allvar fundera på den mentala kapaciteten hos en av världens mäktigaste ledare.

 8. Rada ledamot Oleg Tsarov, i ett tal i Rada november 2013 varnar för att USA ville provocera inbördeskrig i Ukraina:

  ”In my role as a representative of the Ukrainian people, activists from the Volya Public Organization turned to me, providing clear evidence that within our country, with support and direct participation of the US Embassy in Kiev, a ”TechCamp” project is under way in which preparations are being made for a civil war in Ukraine. The ”TechCamp” project prepares specialists for information warfare and for the discrediting of state institutions [the Government] using modern media — potential revolutionaries for organizing protests and the toppling of the Government. This project is overseen by and currently under the responsibility of the US Ambassador to Ukraine, Geoffrey R. Pyatt. After the conversation with the Volya Organization, I learned that they actually succeeded to access facilities in the “TechCamp” project [they had hacked into it] disguised as a team of IT specialists. To their surprise, were found briefings that were held on peculiarities of modern media. American instructors explained there how social networks and Internet technologies can be used for targeted manipulation of public opinion as well as to activate potential protest to provoke violent unrest on the territory of Ukraine — radicalization of the population, and triggering of infighting.”