Ring P1


Det finns ett radioprogram som jag dessvärre missar ofta och det är Ring-P1.

Ibland kan jag tycka att det påminner lite om bloggar faktiskt. Alla möjliga mer eller mindre konstiga synpunkter luftas rakt ut i etern, helt utan skyddsnät.

Denna vecka har det varit Täppas Fogelberg som varit programledare, en man som ofta blir irriterad, och som inte sticker under stol med sina åsikter.

Jag lyssnade på nästan hela programmet i tisdags eller i onsdags, och då var det en man som ringde och var hemskt upprörd över att kvinnor blir rikspolitiker.

”– De säger ju ändå inget vettigt,” tyckte han.

Det är givet att man kan tycka synd om honom för att han är så negativ till det täcka könet,

samtidigt måste jag medge att det har ett tämligen stort underhållningsvärde att lyssna på hur programledaren vrider sig av obehag.

För att inte tala om alla arga damer som ringer efteråt..

En annan fundering är – vilket slags människor är det som ringer och uttrycker sina åsikter i programmet?

Jag kan givetvis tro både det ena och det andra, men det enda jag är säker på är att det är de som ännu inte börjat blogga.. :D

Det verkar nästan som att programmet redigeras så att var 5:e person som släpps fram är en knäppgök. Programledarnas mardröm är uppringare som är långt ifrån politiskt korrekta.

Samtidigt som det är just detta som ger programmet touche.


6 svar till “Ring P1”

  1. Jag talade precis med en av programmets producenter (eller Producenten eller nåt…? :-) på 6:ans spårvagn… (Hammarén hette hon i efternamn). Syftet med programmet är att söka ge en belysning av ämnen eller frågor som lyssnarna ringer in, och därför söker man att ha rätt allmänbildade reportrar… Men mitt intryck av prorammet är en ganska tråkig ”pöbelkänsla” och att programledarna ofta inte kan hantera frågorna ämnena på ett tillfredsställande sätt. JAg sa inte ”pöbelkänsla”, men efterfrågade ett expertprogram, och tydligen finns något i P4 som heter alltinget, men jag är skeptisk på att det håller den ”folkbildande” höga expertnivå som jag efterlyser. Jag tycker att det är för mycket populariserande av kunskap nuförtiden – (även en sån tendens – om än inte totalt – i läraryrket som jag själv nu verkar i)(Jag hörde förresten också gubben som ringde och sa att folk inte hade något att säga, men det var ju också allt han hade att säga… och vem om inte Täppas kunde tackla honom på ett bra sätt… vilket kanske var behållningen av det samtalet.)

  2. DEt är ju klart att det blir lite ”pöbelkänska” eftersom man inte kan välja själv vilka ämnen folk ska ta upp. Men det är ju det som är finessen oxo. Tyvärr är jag inte hemma på förmidadgarna så ofta så jag missar ofta kul grejer. Dåren som tyckte illa om kvinnliga riksdagsmän var dock kul. Kraken..

  3. Med ”pöbeln” avsåg jag den okunniga skock mäniskor som demokratikritiker på exempelvis 1800-talet menade i en demokrati utgjorde ett ”pöbelstyre” och som kanske överklassen än i dag anmärka på deras skadliga okunskap benämner pöbeln.

    //Helgmuntra hälsningar från Sture Allén-tråkiga jag… :-]

  4. Ska du härma Sture Allén så kanske du ska bifoga definitionen nästa gång du skriver ”Pöbel” :D Finns i SAOL!
    pöbel s. -n
    folkhop som begår våldshandlingar o.d.; slödder, pack :-P