Riksdagen gjorde fel med fotbojanTT 050202

Jag anser att detta beslut var ett totalt felaktigt beslut som riksdagen fattade. Att sitta inspärrad i sin egen bostad är än mer knäckande för psyket än att sitta inlåst på en anstalt. I den egna bostaden omvandlas lägenheten/rummet/huset snabbt till en cell, och man blir sin egen fångvaktare.

Det har redan skett självmord bland de som haft elektronisk fotboja, och dessa lär öka nu när tiden blir dubbelt så lång som det varit fram till nu.

Det är det besked justitiedepartementet fått, men har de berättat de för riksdagen?


3 svar till “Riksdagen gjorde fel med fotbojan”

  1. Men snälla nån, fotboja är väl ett STRAFF?? Istället för att sitta inlåst i en trång cell så måste väl ändå de som får fotboja ha det lite bättre förspänt? Jag tycker det är helt rätt av regeringen och jag tycker dessutom inte ett dugg synd om de som får fotboja som straff.

  2. Fotboja har man rätt att ansöka om om man har en fängelsedom. Det de flesta som får ansökan beviljad bortser ifrån att det som straff betraktat ofta är mycket värre än fängelse. Och tyvärr så är det svårt att bedöma vilka som TÅL straffet eller inte. De flesta som inte klarar av det brukar supa till, då avbryts det och de hamnar på kåken i stället. Men tyvärr finns det folk som tar livet av sig i stället. Inte så många kanske, men varje är en för mycket.

  3. Det finns väl folk som tar livet av sig på kåken? Av motsvarande skäl för att de har cellskräck? Hemma är alltid hemma, för de flesta i alla fall.

    Annica