Richard Slätt om de nazianstuckna Sverigedemokraterna


Vid mina dagliga svep över sådant som kan vara läsbart på nätet så passerar jag nu och då även Magasinet NEO, idag blev det via SvD:s ledarblogg där Per Gudmundsson stod för tipset.

Idag blev det ett långt besök för ovanlighetens skull. Som gästbloggare har man nämligen Richard Slätt, Expos f.d. chefsredaktör. Han har skrivit en utomordentligt läsvärd artikel om Sverigedemokraterna och deras nypåkomna omvändelse till att bli israelvänner. Här citerar jag några rader ur den texten och har du tio minuter att lägga på nätet idag så använd de minuterna på Richards artikel på Neos blogg!

RS i NEO: ”Sverigedemokraterna har gått från fullfjädrat nazikollektiv till att stå och hojta på Helgeandsholmen med förhoppningar om att bli insläppta och accepterade på riksnivå i svensk politik. Höga företrädare säger att de är försvarare av den israeliska staten. Partisekreteraren säger sig vara vän av det judiska folket. Desarmera bomben innan den smäller är ord jag skulle välja för att beskriva Sverigedemokraternas politiska hållning i dessa frågor.

För bara en mandatperiod sedan lät det annorlunda. Göran Hagberg satt för Sverigedemokraterna i Kristinehamns kommunfullmäktige. Han tog bladet från munnen i en skrivelse till Kulturdepartementet.

”Där satt i höga positioner mestadels judar och halvjudar som utplånade det Rysska [sic!] folket, dom rev ner kyrkor plågade kvinnor och barn, skall man sedan tycka synd om judarna, jag bara undrar?””


Det är svårt att förbli oberörd, det är lika svårt att inte få ont i magen när vetskapen finns om vad som kan dölja sig bakom en blåsippa.

SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Sverigedemokrater, Israelvänner, Nazianstuckna, Richard Slätt, NEO, Expo, Politik[/tags]


15 svar till “Richard Slätt om de nazianstuckna Sverigedemokraterna”

 1. Tack Jinge. Vi må ha väldigt olika politiska bakgrunder men det är skönt att se att några frågor inte puttas in i den klassiska höger-vänsterskalan.

  Man gör det man kan.

 2. Richard Slätt NEO har uppenbarligen inte studerat svensk partihistoria.
  läs gärna om socialdemokratiska partiets tidiga historia och varför inte kommunisterna, skp, vpk etc
  Herr Slätt förefaller vara en Don Quijote.
  Vi har allvariga problem i samhället, ta itu med dessa istället. ARBETSLÖSHET!!!!!

 3. Hej på dig ”Sylvia” !!

  Jag förstår att ni sverigedemokrater har svårt för Richard Slätt. Det skulle sannolikt även jag ha om jag hade lika mycket bruna ränder i kallingarna. Att ni plötsligen månar om ”ARBETSLÖSHETEN” har jag oxo viss förståelse för. Det är väl inte särskilt många av er som har jobb, eller hur?

  Samtidigt så förstår jag att ni blir ledsna när folk berättar hur det egentligen är. Men sanningen är inte alltid så kul…

 4. ”Det skulle sannolikt även jag ha om jag hade lika mycket bruna ränder i kallingarna.”

  Du är formuleringarnas mästare, Jinge!

 5. Ja det var en utomordentligt tydlig artikel. Sedan Jinge, antagligen hade du kul när du tvålade till sverigedemokraten, men du behöver knappast bekymra dig. De kommer att få mer och mer publicitet ju närmare valet de kommer. De backar redan idag, inte bara för Richards artiklar, och allt fler kommer att syna dem.

  Ingen alls tvekar om hur blåsippans skugga ser ut.

 6. En Sverigedemokrat vann ju något Israeliskt pris för ett tag sedan och man förvånade sig i medierna, förmodligen pga att man inte gör den här typen av research då. SD fokuserar ju numera på att demonisera muslimer och Israel gör detsamma, en sorts ohelig allians om man så vill.

 7. Jinge skrev:
  ”tt ni plötsligen månar om ”ARBETSLÖSHETEN” har jag oxo viss förståelse för. Det är väl inte särskilt många av er som har jobb, eller hur?”

  He he … Bra Jinge!

 8. Tack Nature!

  Ja, i ärlighetens namn är det inte särskilt svårt att komma på ”punchlines” när det gäller Svärjeetnokraterna. Arbetslöshet och brunrandiga kallingar sitter liksom i ryggmärgen… :-)

 9. NEO som avslöjare av SD är ju lite ironiskt. Liberalismen i Sverige och dess företrädare har ju en del gemensamt med SD i sin syn på t ex islam eller multikultur. Är det skillnad om åsikter presenteras på akademisk nivå eller SDs mer rakt på sak.

  NEO fick ju också beröm för sin islamist konferens med sådana som norell och phillips från SD håll.

 10. sdarna har skaffat sig mera mondäna fiender – muslimerna.
  Expo har inte förrän i dagarna insett det.
  Jag vet, eftersom jag har haft en brevväxling med dem för något år sedan om just det.
  Då var nästan bara antisemitism gällde…

 11. Det är märkligt att SD inte inser att de inget har att hämta här. Den enda av deras sympatisöre jag känner är en snubbe som är med i info14-gänget också. Han ska ställa upp i nästa val till fullmäktigen för SD.