Reinfeldt skjuter från höften


Högerns nya dragplåster, Fredrik Reinfeldt, har nu presenterat förslaget att arbetsgivarna ska slippa arbetsgivaravgiften om de anställer en förtidspensionär, långtids-sjukskriven eller någon som varit långvarigt arbetslös.

Det är ett sätt att sopa banan för högerns förslag att sänka alla bidragsnivåer för redan hårt drabbade, och i stället föra över dessa slantar till företagen. Och att dessutom institutionalisera denna transferering av skattemedel.

Lyckas de få igenom ett sådant förslag så kan de ju peka på det när de sedan vill dra ner sjukförsäkring, a-kassa och liknande. Reinfeldt & Co fick ju backa flera steg förra året när de gick ut och hävdade att de ville sänka dessa nivåer, det nya är bara att de visar att de minsann inte har gett upp tanken.

Högern vill montera ner de sista resterna av det s.k. välfärdssamhället och privatisera allt.

Att privatisera sjuka, pensionärer och arbetslösa passar då som handen i handsken.

Att samhället redan idag har möjlighet att stödja människor som behöver hjälp att återgå i arbete med t.ex. lönebidrag låtsas de inte om. Och varför skulle de göra det? Vill de ha ett samhälle som består av underklass och överklass så bör de nog linda in sina idéer så att vanligt folk inte blir misstänksamma.

Men vart tog pigdebatten vägen? Var det bara ytterligare ett irrbloss i den långa raden?


3 svar till “Reinfeldt skjuter från höften”