Reinfeldt mörkar om EU:s nya konstitution


Högerregeringen har för avsikt att i smyg skriva på den nya konstitution som är på väg att drivas igenom. Men man vill att det skrivs och talas så lite som möjligt om saken i förväg.


DN:
”EU-ordföranden Angela Merkel har en plan. I minsta möjliga grupp, i högsta möjliga fart och under största möjliga tystnad vill hon lösa EU:s författningskris genom att ompaketera det omstridda förslaget till EU-grundlag – och hålla väljarna utanför. På midsommarafton möts EU-ledarna i Bryssel. Då vill tyska förbundskanslern och EU-ordföranden Angela Merkel att de ska enas om grunddragen i ett nytt fördrag som kan ersätta den EU-konstitution som 2005 ratades av de franska och holländska väljarna.”

Detaljer som reglerna för medborgarnas rättigheter ska hållas utanför, dessutom så kommer det bli fastslaget att EU-rätten blir starkare än nationell rätt. EU kommer att få en regering med ministrar, men de kommer inte att kallas för vare sig regering eller ministrar, men det är deras faktiska funktion. Vi kommer även i fortsättningen att få försörja Frankrikes bönder och de i sin tur kommer att dumpa sin överproduktion i Afrika och Latinamerika.

Det faktum att regeringen ligger lågt som hälleflundror i den här frågan säger allt. Man vet att det skulle bli ett ramaskri om folkflertalet visste vad som var på gång. Det är inte helt otroligt att det skulle bli ständiga visselkonserter utanför Rosenbad, kanske skulle svenska bönder tippa koskit utanför Riksdagshuset? Nej det är nog bara önsketänkande från min sida alltihop, men utan dagdrömmar dör folk.

DN: ”Nu när den högt respekterade Merkel leder EU, när Frankrikes nye president ännu rider på en popularitetsvåg och vill ha en snabb uppgörelse och när Tony Blair vill göra en snygg EU-sorti. – De politiska stjärnorna står rätt på himlen nu, sammanfattar en förhandlare.”

Där finns orsaken till att ingen i regeringen pratar högt och offentligt om vad som är på gång nu. Man hoppas kunna smyga på svenskarna en ny konstitution genom att inte kalla den för
– konstitution. Artikel i DN

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Reinfeldt, Konstitution, EU, Mörka, Smyga, Koskit, Politik[/tags]


10 svar till “Reinfeldt mörkar om EU:s nya konstitution”

 1. Regeringar i alla länder tycker inte väljarna skall lägga sig i politiken mellan valen, den svenska regeringen är inget undantag!

 2. Det går inte att ha kreti och pleti som ständigt lägger sig i de stora frågorna. Väljarna röstar fram den regering de vill ha under riksdagsperioden. Det räcker gott!

 3. Jag hoppas dock att det svenska folket snart börjar vakna upp. Gillar inte när politiker pratar om demokrati och friheter för svenskar när vi inte ens får veta vad våra politiker säger eller bestämmer.

 4. Partierna ser det som att när de har vunnit ett val så har de 4 år på sig att göra vad de vill och att det är endast dom själva som kan utlysa nyval.
  Det är ett odemokratiskt system som inte har något lagligt instrument för att folk ska kunna kräva nyval.
  Jag har länge tala om att folk ska ha möjligheten att via namninsamling kräva nyval. Likaså att de ska veta vilka personer som kan tänkas vilja sitta i en regering och kunna avgöra om de vill lägga sin röst på den personen via ett fullständigt personval på partivalsedeln. Och visst, det är en del av VD,s idéer. Men som sagt ett nyval skulle inte skada och om folk skulle kunna sätta den pressen på partierna så vore det ännu bättre.

  Om det är någon som får för sig att kommentera detta, så kan jag inte svar eftersom jag åker till Göteborg om någon timme, ska bl.a. gå på VD.s årsmöte

 5. VD:s ??

  Vikken VD och åker du inte X2000 så du kan surfa samtidigt? :-)

  En annan har ju bloggat från X2000..

 6. Vänsterdemokraterna, och jag har ingen lap top.
  Dessutom gillar jag att läsa på tåg och vara oanträffbar. Jag stänger till och med av telefon av det skälet.

 7. Den här nya grundlagen har fått mig att på allvar fundera på att flytta till Norge. Hoppas dom inte får för sig att gå med i EU.

 8. Jag tycker att EU är en fantasktisk ide. Synd bara att de ledande politikerna ska göra det så förtvivlat svår att vara EU vän, när de kör sina storebrors fasoner så här.

 9. I praktiken är det mesta av EU-konstitutionens delar redan genomförda. Jag läste igenom förslaget för ett par år sedan och ser underskrivandet som bara ett stadfästande av att EU-rätten blir starkare än nationell rätt.
  Att vi gick med i EU beror till stor del på Ulf Dinkenspiels lögner och regeringens tomma löften.Inte många förstod vad som stod på spel.
  Vi kan fira oss blåa på nationaldagen – men faktum kvarstår: vi har sjabblat bort vår självständighet till det glupska europeiska näringslivet.