Reinfeldt kallas för TVÅLEN av Sahlin!

Jo det måste vara sant för det står så i Aftonbladet. Men t.o.m. Expressen har intressanta uppgifter idag.

Samtidigt kan jag inte annat än gratulera Mona Sahlin till detta väl funna smeknamn på borgerlighetens främste företrädare. Vi är ju många som konstaterat att Fredrik Reinfeldt har ytterst svårt att stå fast vid sina uttalanden. Det är som om munnen reagerar betydligt snabbare än tanken, och vi har kunnat konstatera detta under en lång tidsperiod nu. Det är givet att Sverige inte kan ha en sådan person som statsminister, och det är lika givet att han inte vågar debattera med en kvinna som bevisligen
ÄR snabb i sin tankeverksamhet. Bara epitetet ”tvålen” är ju ett bevis på det.

Reinfeldt backar således ur debatten mot Mona Sahlin eftersom hon uppenbarligen inte är fin nog för att debattera mot honom i kvällens TV-debatt.

Expressen skriver: ”Göran Persson kan inte medverka, jag har fått det beskedet, säger socialdemokraternas presschef Manuel Ferrer.
– I stället medverkar Mona Sahlin, ledamot i verkställande utskottet och den som suttit nästlängst i den socialdemokratiska regeringen. Hon är dessutom en utmärkt debattör. Om Fredrik Reinfeldt har problem med detta kan jag bara beklaga det. Manuel Ferrer fortsätter: – Jag har noterat att Fredrik Reinfeldt under sina år som partiledare har vägrat ta debatter mot kvinnliga statsråd.”

Att Reinfeldt sett till att få en image som en man som ändrar sig och ständigt får ägna sig åt att göra pudlar borde kanske anhängiggöras hos djurskyddsföreningen och sedlighetspolisen. Att han inte törs debattera mot snabbtänkta kvinnor är knappast något han bör skriva in i sin CV. Men jag undrar om han insett att väljarna består av drygt 50 % kvinnor? Kvinnor som med säkerhet kommer att vilja ha ett ord med i laget 17 september och då kan han inte springa och gömma sig, han tvålen…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, val2006, tvålen, reinfeldt, mona sahlin, djurskyddsföreingen, pudel, TV-debatt[/tags]

  18 comments for “Reinfeldt kallas för TVÅLEN av Sahlin!

 1. Christian
  23 augusti, 2006 at 18:26

  Tror inte det har med saken att göra. Förmodligen är det tvätom, Göran vågar inte och därför anser väl Fredrik att han har viktigare saker för sig.

  Annars är det en ganska vanlig sossetaktik. Man är bara med på debatterna om man får välja vilka i båda partierna som skall vara med.

 2. 23 augusti, 2006 at 18:32

  Du har ett allvarligt fel i ditt resonemang. Det är dessutom så gravt att jag undrar hur du kan komma så in i helkostta fel.

  Man kan säga mycket om Göran Persson, och jag tillhör en av dem som ofta gör det. Men INGEN partiledare är bättre i debatter än han, alla kategorier.

  Möjligen har du så färgade glasögon för att du tror att det är solförmörkelse på gång?

 3. Björn F
  23 augusti, 2006 at 19:09

  Det handlar ju om att Persson försöker köra en klassisk maktmetod, att ”du får debattera med min underhuggare, du är inte värd att debattera med mig”.

  Väldigt stilfullt efter att Reinfeldt ställt upp och debatterat när (S) presenterade sitt manifest.

  Inte för att jag förväntar mig något annat av dig Jinge, du har mycket tydligt visat var du står i bidrags- och arbetsfrågan.

 4. 23 augusti, 2006 at 19:18

  Bra att du snappat var jag står Björn. Det är inte alla som har så mycket i huvudet att de gör det. Jo jag anser att vi ska ha ett land med ett fungerande socialt skyddsnät. Vi ska ha fackföreningar och kollektivavtal. Dessutom ska vi hållas utanför Nato och vi ska ha praktiskt taget fri sjukvård, fri skola och satsa på äldreomsorgen. Vi ska INTE behöva skaffa oss privata sjukförsäkringar. Vi ska ha våra 5-6 veckors lagstadgade semester med lön. Max 8 timmars arbetstid och ungdomar ska även de ha arbetstrygghet. Jag skulle kunna hålla på länge men jag tror att det räcker.

  Du har m.a.o. helt rätt!

 5. Ola J Hedin
  23 augusti, 2006 at 21:02

  Har det inte varit uppenbart ganska länge nu att Reinfeldt riktar in sig på att matcha Persson i debatterna? Han har vid flera tillfällen lyckats mycket bra, inte minst genom att använda sig av Görans taktik. Då är det också helt i enlighet med planen att avstå från att visa upp sig i en debatt med Sahlin, det skulle visa att Reinfeldt inte är på jämn fot med Persson.

  För visst är det som Björn säger här ovan att det handlar om klassiskt maktspel. Persson är dock inte den ende spelaren, och det är inte att undra på att han brukar säga att han saknar Bo Lundgren. Det är helt enkelt inte lika lätt för Persson att vinna en debatt mot Reinfeldt. Faktum är att det är svårt för honom att ta hem sådana debatter. Däremot skulle Sahlin kontra Reinfeldt förmodligen sluta med (s)-seger, varför Reinfeldt hellre ser någon annan i debattstolen.

  Själv är jag förvånad att det tagit så här lång tid innan Persson kommit fram till att han bör avstå från att slåss mot Reinfeldt. Men det är klart, om hela (s)-kampanjen ska byggas runt Perssons person på det sätt vissa tidningar hävdat så har det väl varit svårt att ändra riktning.

 6. Christian
  23 augusti, 2006 at 21:04

  Det senaste jag såg så vann i alla fall inte Persson. Och om nu Persson är så fruktansvärt bra, låter det konstigt att Reinfeldt ställer upp på en debatt med honom, men inte vågar med Sahlin.

  Mina glasögon är kanske färgade. Dock inte lika blindt färgade som dina, du drar dig ju inte ens för att kalla centern för nazist parti!

 7. 23 augusti, 2006 at 21:20

  Reinfeldt har inget att vinna i en debatt med Sahlin utan bara allt att förlora. Skulle han ”vinna” debatten skulle man bara säga att det var ju inte Persson han mötte. Skulle han däremot förlora skulle man säga att han fick till och med stryk av en av Perssons statsråd, därmed implicit antyda att hade det varit Persson så hade Reinfeldt fått än mer stryk. Fråga dig själv om Persson skulle ställa upp mot Gunilla Carlsson om Reinfeldt skulle skicka fram henne istället för sig själv. Inte en chans.

 8. 23 augusti, 2006 at 21:22

  Själv är jag förvånad att det tagit så här lång tid innan Persson kommit fram till att han bör avstå från att slåss mot Reinfeldt.

  Jag tror att Göran Persson är rädd för ”Fälldin-effekten”. Det tillfälle där Palme gjorde bort sig genom att visa vilken trög karl Fälldin var..

 9. 23 augusti, 2006 at 21:34

  Christian!

  du drar dig ju inte ens för att kalla centern för nazist parti!

  Det är sådana skitkommentarer som gör att jag ofta tvingas radera dina kommentarer. Jag har dessutom varnat dig ett antal gånger för att ljuga medvetet.

  Detta var vad jag skrev om (c)

  Centerpartiet gjorde i perioden före och under andra världskriget också sig kända som partiet med flest uttalat nazistiska medlemmar.

  Centerpartiet har lovat att skriva en vitbok om den perioden och uppgiften är helt korrekt. Men du skriver att jag kallar centern för nazistparti.

  Det är sådant som gör att de andra snart inte kommer att kunna se dina kommentarer eftersom du läggs in i filtret.

 10. 23 augusti, 2006 at 21:54

  Inte för att det spelar så stor roll i själva sakfrågan men faktum är att smeknamnet ”tvålen” fick Reinfeldt under sin tid som ordförande i MUF. Av sina egna således.

  Mona återanvänder bara namnet och hon gör det med rätta. :-)

 11. 23 augusti, 2006 at 21:57

  Sure Stefan?

  Det BORDE vara sant för den egenskapen borde funnits från tidig ålder. Den är klart bättre än Reinsvält iaf..

 12. 23 augusti, 2006 at 22:54

  Jag såg programmet. Det pågick en halvtimme och var ingen debatt utan ett intervjuprogram. Mona Sahlin intervjuades mycket riktigt och lyckades på bara några minuter såga alliansens valmanifest jäms med fotknölarna med en fullständigt lysande analys. Det var strålande!

  När företrädarna för alliansen intervjuades var det roligaste att K.G. Bergström var tvungen att be Maud Olofsson att hålla käften. Ja, han uttryckte det inte så, men andemeningen var kristallklar. Maud Olofsson låter numera som en gammal 78-varvare som hakat upp sig i ett spår.
  Snacka om glappkäft!

  I övrigt gick programmet ut på att alliansens partier fick chansen att för väljarna förklara varför de backar från sina tidigare löften.

  Några ungdomsväljare intervjuades också, det var skönt att höra att de med klar blick såg rakt igenom alliansens dimridåer. Det var programmets höjdpunkt, tyckte jag.

 13. 23 augusti, 2006 at 22:58

  Kul! Det måste väl gå att se på webben i morgon hoppas jag.

  I övrigt gick programmet ut på att alliansens partier fick chansen att för väljarna förklara varför de backar från sina tidigare löften.

  Det där MÅSTE jag se..

 14. 23 augusti, 2006 at 23:40

  Japp Jinge. ;-) Det är sant. Jag ska se om jag inte kan hitta en länk om det ifall någon är intresserad.

  Jag måste också kolla programmet på webben senare. Avsågningar vid fotknölarna är ju alltid intressant.

  Bra skrivet, Lasse Strömberg. :-)

 15. 24 augusti, 2006 at 17:42

  Nu klarnar det! Det förstår ju vem som helst att hans excellens doktor patron Nivea är för fin i kanten för att ställa upp mot en vanlig simpel tvål…

 16. 24 augusti, 2006 at 21:21

  Epitetet Tvålen på Reinfeldt gick han under redan som MUF-ordförande. Och det är enda gången i mitt liv jag har hållt med MUF!

  Vad det gäller Centerns högerextremistiska förflutna så läs exempelvis Wärenstams Fascismen och fascismen i Sverige 1920-1940 (A&W) 1970.

  Reinfeldthögerns valmanifest blev en vante eller stålhandske som är riktad mot arbetslösa och löntagarnas fackliga organisering. Allt annat försvann eller blev så intetsägande att alla kan nästan hålla med.

  Vete f-n om RUAB får rätt i alla fall!

 17. Jan E
  24 augusti, 2006 at 22:55

  Sahlin snabbtänkt?! Talar vi om samma Sahlin? Nej Jinge, Mona är långt ifrån skärpt, hon är snarare ett skämt som, om hon enligt planerna för ett 10-al år sedan hade blivit statsminister (tack gode Gud för att så inte skedde hade jag sagt om jag trott på honom), vi hade fått skämmas rejält över. Hon är en klen analytiker, utan en förutsägbar plakatpolitiker med ett ytterst dåligt språk. Ni vet hon som har ”tatt” ett beslut och som ”dratt” en slutsats. Suck. Tillika ytterst PK . Jag tror att anledningen till att Reinfelt inte ville debattera med henne är att det gör ont i öronen på honom av alla grammatiska grodor som hoppar ur henne ;-)

 18. 24 augusti, 2006 at 23:00

  Jepp. Sahlin är snabbtänkt och klädd i näbben. Om hon är klok vet jag inte, har jag påstått det??

  Jo jag störs oxo av hennes variant av ”Stockholmska” men jag har inte heller pratat om den.

  Ska inte du kommentera bloggningen om Dilsa?

  Du var ju så upprörd??

Comments are closed.