Regeringens begåvningsreserv – Tobias Billström in action


Nu har Ekot, TT och Svenska Dagbladet rapporterat om migrationsminister Tobias Billströms nya käcka förslag. Ännu har inget av medierna ifrågasatt honom.

SvD: ”Personer som vittnar mot människo-
smugglare kan få permanenta uppehållstillstånd. Den moroten ska hjälpa polisen och andra myndigheter att krossa de kriminella nätverken.
– Vi skapar en samarbetssituation. Vi hjälper dem, och de hjälper oss, säger migrationsminister Tobias Billström till Sydsvenskan. Han berättar att regeringen nästa år lägger ett lagförslag där möjligheten till permanent uppehållstillstånd för dem som vittnar finns med.”

Billström tycks inte inse att den sortens ”morot” givetvis leder till falska vinnesutsagor på grund av att folk som lyckas ta sig hit vanligen också vill stanna i landet. En dömd ”människosmugglare” utvisas direkt efter sin fängelsevistelse så det är tämligen riskfritt att beskylla någon för det brottet.

Uppenbarligen har svenska regeringar oavsett partifärg svårt att rekrytera kloka och vettiga personer till migrationsministerposten, men nog kan man väl tycka att dessa ändå skulle få någon slags juridisk hjälp så att de undviker att göra bort sig i media? Finns det någon rättsinstans i Sverige som skulle hysa tilltro till ett vittne som får en sådan belöning? I så fall är det illa med vårt rättsväsende..

Det är visserligen tidigt på morgonen nu men någon borde väl vara vaken på alla redaktioner runt landet? Kanske kan vi förvänta oss att någon journalist snart inser hur korkat förslaget är?


Visst ser migrationsminister Billström nyvaken ut?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Tobias Billström, Migrationsminister, Högerregeringen, Människosmuggling, Politik[/tags]


4 svar till “Regeringens begåvningsreserv – Tobias Billström in action”

 1. Ja, jag trodde (inte?) det var sant att man från en svensk regering sida skall börja använda sig av angiveri för att sätta dit människor man i sin mörknande invandrarfientlighet inte tycker om att se i Sverige. Det börjar likna stasi-tiden i öst och det är väl enbart SD som skulle ha kommit på något liknande. Och USA med sina internet-angiveri-gränsövervakningar.

 2. Med tanke på att svenska rättsinstanser lyssnar på och dömer efter falska vittnesmål från poliser, så skulle jag inte ha allt för stora förhoppningar på att dessa instanser skulle ha någon större filterverkan. Det skulle ju trots allt se bra ut i brottsstatistiken efterhand, inte sant?

 3. Helt otroligt…
  Det betyder att de som på 40-talet räddade förföljda människor från nazisterna – skulle ha blivit dömda och utvisade!?
  Gäller det även för svenskar med släkttavla från 1600-talet???

  Så det som vi då såg som hjältemodigt – klassas idag som förräderi, eller nåt. Jag börjar snart tro att vi lever i en fascistisk stat, hur många indicier behövs för att uppfylla det kriteriet?

  Vi har ännu inga dödsdomar eller arbetsläger…

  Att det skulle vara så enkelt att förneka historien – det är häpnadsväckande…

 4. Carolina Wennerholm på Kvinnoforum och Hans Ihrman, åklagare som i flera år drivit åtal mot människosmugglare, stöder Billströms förslag. Tillhör de också begåvningsreserven?