Räv, det är örngott det..


Aftonbladet visar i dagens tidning en helt underbar bildserie som är tagen av den finska naturfotografen Pekka Komis.


Man skriver i artikeln
att äktheten i bilderna diskuteras bland annat på bloggar. Det kan jag livligt föreställa mig men min uppfattning är helt klar. Bilderna är äkta. Fotografen har smugit vid ett utlagt kadaver, troligen i ett gömsle. När jag tittat på bilderna som Aftonbladet visar upp (fem kanonbilder) så visar det sig att de är tagna i solljus som kommer från ena sidan. Är dessa bilder förfalskade så har fotografen lagt ner flera år på att fejka i photoshop. Varje enskilt snökorn är belyst från rätt håll och det yr en del snö när kungsörnen läxar upp en vuxen räv.

Stiliga bilder, jag lyfter på peruken!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Pekka Komis, Aftonbladet, Naturbilder, Kungsörn, Räv, Naturfotografi, Foto, Dagens Bild [/tags]


4 svar till “Räv, det är örngott det..”

 1. Eftersom kungsörn regelbundet slår mindre hundar (ofta finsk spets och andra som används för toppfågeljakt) så skulle nog kungsörnen kunna slå en mindre räv om den kommer med fart.

 2. Säkerligen. Det är mycket mäktiga djur. Jag har haft glädjen att träffa på kungsörn på nära håll ett par gånger och det finns bara ett ord – imponerande. En gång skrämdes jag dessutom, mötte en örn som hade suttit med ett byte på en liten smal skogsväg (för skogsmaskiner) och den kunde inte lyfta åt något annat håll än mitt och jag hade motvind så jag hade kommit för nära.

  Den flög ett par meter ovanför mitt huvud bara..

  Men innan jag kopplade att den inte tänkte ge sig på mig tog det en bra stund.. :-)

  Mycket avis på fotografen..

 3. En kungsörn tar en renkalv med sig med relativ lätthet. Den slår även vuxna renar genom att punkter lungorna, men lyfter förstås inte med en sådan.

 4. Fantastiska bilder!

  Det roligaste om man nu ska lustifiera något i denna högst tragiska situation för räven, anser jag vara skatorna.

  Skator är nog de roligaste filurerna i vår herres hage, och på dessa bilder så flyger dom i bredd bakom örnen som någon typ av vingkamrater! :D Jag tror att dom kände sig ganska häftiga med en sån kompis. Ja, skatorna skrattar jag åt så jag gråter fortfarande :D

  PS. Jättefin blogg du har

  Mvh
  /Krille med 2 knäppa katter