Puritanismen i Iran och USA

Nu visar det sig att USA och Iran har någonting gemensamt i alla fall. I Iran så förekommer det moralpoliser, människor som ser till att folk klär sig på ett anständigt sätt.


Nu håller samma sak
på att hända även i USA som redan innan detta är kända för att vara dubbelmoralens hemvist.

DN: ”Flera städer i den amerikanska södern har eller planerar att förbjuda klädsel som visar alltför mycket av underkläderna.

Förbudet riktar sig framför allt mot de säckiga byxorna som identifieras med hiphop-kulturen.

– Vi antog enhälligt den här lagen eftersom vi fått så många klagomål från medborgare som inte vill se unga män med byxor som hänger så lågt att de visar underkläderna, och i en del fall, bakdelen, säger Louis Marshall, ledamot av styrelsen i Alexandria, Louisiana.”

Jag ser fram emot den dagen medierna observerar och kommenterar detta. När jag söker på puritanism på Wikin hittar jag nedanstående upplysande textrad:

Wikin: ”De tidiga immigranterna i USA bestod delvis av puritaner och puritanska värderingar anses ha haft en viss historisk betydelse för den samhälleliga utvecklingen i USA.”

Egentligen så borde man bara skratta åt eländet, men tyvärr så drabbas många miljoner människor av det landets regering, och de ideologier som styr dem. Och de drabbade är ibland också amerikanerna själva, för nu krävs

t.ex. USA-senatorn Larry Craigs huvud på ett fat. Han lär enligt uppgift vara homosexuell, dock inte enligt egen uppgift. Det går inte ens att le åt sådana stollerier.

Källor: SvD DN SvD2 DN2 Wikin om Puritanism

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Puritanism, Homosexuell, Hip-Hop, USA, Iran, Klädpolis, Lagstiftning, Larry Craig, Politik[/tags]