Psyksjuka bloggbesökare


Många bloggare har tyvärr viss erfarenhet av stalkers av olika slag. En särskild sort drabbar kvinnliga bloggare som bekant.

Själv har jag erfarenhet av en annan kategori. Den består av känslomässigt handikappade människor, troligen helt i avsaknad vettiga sociala kontakter. En person vars första kommentar jag visar här i rutan till höger roar sig ständigt med att försöka överlista mina spamfilter. Det förefaller som han ägnar minst en timme dagligen åt saken. Detta trots att aldrig någon får läsa vad han kommer upp med för dumheter. För då filtren är vässade så nås inte heller jag av kommentaren. Vissa ord är bannlysta nämligen.

Egentligen borde vi bloggare ha ett gemensamt ip-register där vi förde in de ip-nummer som används av stalkers. Det borde vara lätt att fixa en plugin som vid alla kommentarer jämför mot ett centralt register. Frågan är väl om datainspektionen skulle godkänna det? En annan variant är väl att lägga in dessa ip-nummer i .htaccess vilket, såvitt jag förstår, helt omöjliggör för dessa stalkers att ens läsa bloggen som spärrat dem.

Textförfattaren till det bidrag jag visar i redigerat skick skrev efter att jag raderat texten ifråga och klagade på mig på en annan blogg. ”- Jinge raderar alla texter han inte gillar! Han skiter i yttrandefriheten och är odemokratisk!” Nu har han skrivit samma sak, fast med lite olika innehåll på

ett antal bloggar. Och nu har jag gjort honom glad, han har fått lite uppmärk-samhet…

Visst, jag inser att författaren av dessa kommentarer är psykiskt sjuk. Men det hjälper inte mig och de andra bloggare som har besvär av honom. Tips??

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]bloggosfären, stalkers, psyksjuka, kommentarer, kvinnliga bloggare[/tags]


12 svar till “Psyksjuka bloggbesökare”

 1. Lägger du in dem i .htaccess måste du kolla så att det inte är ett större företags router/brandvägg. För då stänger du ut alla som jobbar där.

 2. Han eller hon kanske tillhör det sk bortskämda folket,som sedan barnsben fått allt genom att peka med fingret.
  Men som nu i mera vuxen ålder möter lite mothugg och inser till sin fasa att det inte alltid går som man vill här i livet.
  Sorjligt.

 3. Handlar det om samma ipnummer varenda gång så finns det väl anledning att tro att personen sitter på ett fast ipnummer. Varför inte bara publicera det ipnummer som det handlar om så får var och en ta ställning till det hela. På mitt webhotellkonto så finns något som heter Cpanel installerat och den i sig innehåller en s.k. ipvakt där jag kan spärra ipnummer från att besöka bloggen.

 4. På den ”gamla” tiden när man hade gästböcker så förföljdes jag av en kvinna från Nykvarn, både via mail och med inlägg i olika gästböcker. Stackarn, hon mår? – mådde ju inte så bra. Jinge, du vet vem det är, en som skrivit mycket i kattgruppen i news.

 5. Det är tråkigt när sådant här händer. Även Oscar Swartz har ju haft påhälsning av ett psyksjukt kommentarstroll…

 6. Varje gång du raderar ett kommentarstroll bör du byta ut texten till:

  kommentarstroll ip 123.123.123.123

  Då indexeras ipnumret av Google och det kommer inte datainspektionen åt.

 7. Suck. Det har sagts förr men behöver sägas igen: det är ingen mänsklig rättighet att kommentera på bloggar.

 8. Om det är samma ip-adress så kolla upp vem som äger den. http://www.ripe.net/whois gäller för europeiska adresser. Kontakta sedan abuse-avdelningen hos nätägaren och berätta vilken ip-adress och vilka klockslag det gäller. Då går det ofta att spåra personen.

  Troligen får han ingen påföljd förutom en varning, men det kanske räcker för att han/hon skall lägga av.

 9. Hemskt vad en del bloggare, och jag är ingen ”stalker”, tycker det är hemskt att De bloggare vilka anser sig kunna skriva vilken skit som helst om saker och personer (jag försvarar inte överreaktioner) men reagerar mot att motsägare eller de som blir utsatta på bloggar genast kallas ”stalkers”.

 10. Det var en grovt ohederlig kommentar Pär!

  Jag har ALDRIG kallat någon som sagt emot mig för ”stalker”. Känner du inte till definitionen bör du slå upp den. Det handlar uteslutande om folk som på ett organiserat sätt förföljer andra.

  Varför använder du ohederlighet i kommentarerna? Är det bara för att jag konstaterar Israels alla brott mot de mänskliga rättigheterna, krigets lagar och Genèvekonventionen?

  Opponera dig då i rätt bloggpost och ge inte ordet ”sublimering” en helt ny betydelse!

 11. Jinge: Jag tycker det är rätt intressant att personen gastar om demokrati. Sedan när omfattas en personlig hemsida av folket? En blogg är inte demokratisk.

  Pär: Det är skillnad på att lämna oförskämda kommentarer och att lämna konstruktiv kritik mot en bloggares åsikter. Det förstnämnda är meningslöst, medan det sistnämnda är en av de roligaste sakerna med att ha en blogg. En bra debatt bland kommentarerna är oftast roligare än själva inlägget.