PromeMorians politiska uppfattning?


Jag och flera med mig har från och till påtalat att Jonas Morian har starka nyliberala tendenser, något han protesterat emot frenetiskt. (marknadsliberala?)


Idag skriver han
om Nerbrand och Norbergs son Alexander och det han skriver är lite intressant, värt att fundera på och samtidigt en möjlig förklaring till varför Jonas anses vara en högersosse, ja t.o.m. stå mycket långt ifrån den socialdemokratiska ideologin.

Jonas Morian: ”Via Gudmundson ser jag att två av landets smartaste liberala debattörer, Johan Norberg och Sofia Nerbrand (redaktör för magasinet Neo), nedkommit med en son. Grattis till killen, som fått namnet Alexander, för ett klokt val av föräldrar.”

Jonas har ju vid ett antal tillfällen fäktat för Mona Sahlin som ny partiledare vilket är intressant. Men det måste ju trots detta vara en sympatisk och klok kille eftersom han är kattsambo. Möjligen kan man undra eftersom den ena katten heter John Stuart Mill, något han försöker förklara i sin bloggpost men…

Det verkar annars vara ett rimligt antagande att det faktiskt finns någon enstaka liberal som är smart, även om det låter långsökt. Men att Jonas förvånas över att han betraktas som en högersosse – ja det verkar inte så himla smart, eller?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]ProMemorian, Jonas Morian, Liberaler, Socialdemokrater, Politik[/tags]


13 svar till “PromeMorians politiska uppfattning?”

 1. …eller så är det helt enkelt så att även kloka personer som Johan och Sofia kan ha fel. Och det har de ju, uppenbarligen, om en hel del saker.

 2. Ja jag tycker också att det är för många som i media uttalar sig och kallar sig sosse, men som i grunden har en marknadsliberal, privatkommersialiserande inställning till hur samhället skall skötas, istället för den grundläggande socialdemokratiska inställningen om att vi skall driva samhället tillsammans i en gemensamt offentlig riktning!

 3. Är man inte med i er allt, tja då är man emot er. Härligt när allt är svart o vitt.

 4. Om det blir lite leva som man lär så lär väl ungen få smaka på den nyliberala världen och få börja utföra hushållsnära tjänster mot en struntsumma till betalning så fort han lämnat vaggan. Och knotar junior så är det bara för turtorduvorna att peka armen mot sydost och säga att därborta långbortistan så arbetar ungarna minsann 12 timmar alla dagar veckan mot dina 8 måndag till fredag bara. Seså, återgå till skoputsningen! Fattas bara att han revolterar och blir kommunist…

 5. Moran är lika mycket sosse som jag är en fårtacka. Det är lite av sossarnas problem faktiskt, massor av karriärister satsar på partiet bara för att komma upp sig, det är därför de inte är i regeringsställning nu.

 6. Ullan skrev -Fattas bara att han revolterar och blir kommunist…

  Inte så ovanligt kanske, lite häftigt att vara vänster i unga år, och då gärna typ gatstensvänster. Sedan efter universitet o dyl går dom tillbaks till det vanliga livet igen.

  Det är inte svårt att skita om man har häcken full!

 7. Här skriver Morian om högermänniskor utan att använda någon av termerna bombhöger/grotthöger/tokhöger et etc. Klart att någon måste säga ifrån!

 8. Du det gör varken till eller från vad vi kallar er om man dömer utifrån hur ni lät innan valet.