Prins Harry vill ut och leka krig!

Nu ska jag på en gång berätta att jag är övertygad republikan. Det betyder dock inte att jag tycker att kungligheter ska ställas upp på ett led för att skjutas.


När det gäller våra egna
inhemska kungligheter så vore det bästa att anställa dessa som guider på de slott som folket äger. Då får de en tryggad försörjning och det ansvaret tycker jag att vi har mot dem. Betänk att inget av de kungliga barnen bett om att födas av en drottning..

Nu ska den engelske prinsen Harry sändas till Irak för att slåss i Bush och Blairs ”Kriget mot Terrorismen”. Det ställer till det en del för mig faktiskt. Jag är ju också notorisk dödsstraffs-
motståndare och när DN berättar att unge Harry: ”…som nyligen tog examen från militärhögskolan Sandhurst, har gjort klart att han vill strida vid fronten, och att han inte tänker leva någon privilegierad tillvaro inom den brittiska armén bara för att han tillhör kungahuset.” så kan jag ju rimligen inte förakta killens önskan att få höra kulornas vinande runt öronen.

Skulle grabben falla offer för en kula så är det faktiskt mindre synd om honom än vad det är om de irakier som dagligen dödas i detta krig. De har nämligen aldrig bett om det, de vill inte ha det och de har ingen möjlighet att välja.

Men det har en engelsk prins.

Låt oss därför tillsammans hålla tummarna för att han ska få sin önskan uppfylld till hundra procent. Vi kanske skulle skicka iväg en bunt folkpartister också i samma veva. De har ju hela tiden varit för USA:s invasion av Irak. Men vem vet, Per Ahlmark kanske redan är där och slåss, det har varit otroligt tyst från den kanten ett tag nu…

Även SvD

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Prins Harry, Irak, Bush, Blair, Kriget mot Terrorismen, Republik, England, Politik[/tags]

  10 comments for “Prins Harry vill ut och leka krig!

Comments are closed.