Prins Harry vill ut och leka krig!


Nu ska jag på en gång berätta att jag är övertygad republikan. Det betyder dock inte att jag tycker att kungligheter ska ställas upp på ett led för att skjutas.


När det gäller våra egna
inhemska kungligheter så vore det bästa att anställa dessa som guider på de slott som folket äger. Då får de en tryggad försörjning och det ansvaret tycker jag att vi har mot dem. Betänk att inget av de kungliga barnen bett om att födas av en drottning..

Nu ska den engelske prinsen Harry sändas till Irak för att slåss i Bush och Blairs ”Kriget mot Terrorismen”. Det ställer till det en del för mig faktiskt. Jag är ju också notorisk dödsstraffs-
motståndare och när DN berättar att unge Harry: ”…som nyligen tog examen från militärhögskolan Sandhurst, har gjort klart att han vill strida vid fronten, och att han inte tänker leva någon privilegierad tillvaro inom den brittiska armén bara för att han tillhör kungahuset.” så kan jag ju rimligen inte förakta killens önskan att få höra kulornas vinande runt öronen.

Skulle grabben falla offer för en kula så är det faktiskt mindre synd om honom än vad det är om de irakier som dagligen dödas i detta krig. De har nämligen aldrig bett om det, de vill inte ha det och de har ingen möjlighet att välja.

Men det har en engelsk prins.

Låt oss därför tillsammans hålla tummarna för att han ska få sin önskan uppfylld till hundra procent. Vi kanske skulle skicka iväg en bunt folkpartister också i samma veva. De har ju hela tiden varit för USA:s invasion av Irak. Men vem vet, Per Ahlmark kanske redan är där och slåss, det har varit otroligt tyst från den kanten ett tag nu…

Även SvD

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Prins Harry, Irak, Bush, Blair, Kriget mot Terrorismen, Republik, England, Politik[/tags]


10 svar till “Prins Harry vill ut och leka krig!”

 1. Jo men han måste skynda sig för det verkar som Blair tydligen har tänkt om lite och tänker börja plocka hem folk därifrån. Fast på ett halvår så skall det nog komma några skottlägen.

  (Skjuta kungligheter, var det inte något om präster, och tarmar )

 2. Prins Harrys önskan om att bistå sina landsmän i Irak imponerade ändå en aning på mig, ty vilken svensk makthavare och anhängare av USA:s invasion i Irak skulle vara beredd att offra sig i nämnda krig?
  Per Ahlmark, näppeligen.

  Vilken svensk opinionsbildare och motståndare till USA:s krig i Irak skulle vara redo att offra sitt liv i Iraks motståndskamp?
  Jinge, näppeligen.

  Själv skulle jag aldrig ansluta mig till endera stridande förband i nämnda krig. Prins Harry vågade vad jag och Jinge förmodligen aldrig skulle våga, nämligen deltaga i ett stridande förband på endera sida i nuvarande krig. USA:s krig i Irak må vara av ondo, men prins Harry vågade vad ett krigförande lands makthavare i regel aldrig skulle våga, nämligen av egen fri vilja ansluta sig till nationens pågående krigföring i en främmande världsdel.

  Jag överträdde väl inte endera kommentarsregel i och med ovanstående inlägg, Jinge?

 3. Jo Artikel 19. Sista meningen är meta och skulle kunna vara provocerande.. :)

  Nej jag skulle inte skjuta på vare sig den ena eller den andra. Jag är pacifist och dödar inte ens en elak geting. Enda undantaget är mygg.

 4. Hallå??? Är det så att ovanstående tror att han offrar sig? Att det är gentlemanna aktigt uppförande?

  Killen är bara ung och dum. Förutom den tillfälliga adrenalinkicken från att bli beskjuten och få skjuta av ett magasin eller två på automateld och i bästa fall träffa en stridande eller två, så undrar jag om han verkligen kan tackla den mentala påfrestningen i fält, månad efter månad och undra när och vem som blir nästa kulmagnet i plutonen.

  Många har sökt ära och storhet i krig, men nästan lika många har kommit hem med svansen mellan benen. De andra, ja, dom kom hem i påsar. Likpåsar…

 5. Det mest otroliga är att ni verkligen tror att han kommer befinna sig i fara. Självklart kommer han vara ytterst priviligierad och övervakad, vare sig han vill det eller inte.

  Numera kan inte ministrar o dyl inte välja om de vill ha skydd eller inte. Palme kunde som bekant, men det är inte troligt att det går ens i Sverige efter Lind.

  Men att prinsen säger att han inte vill ha privilegier kan nog betecknas som en ren lögn, något han måste säga. (jmfr: den högavlönade: \

 6. Hoppsan!

  Sista meningen efter ”högavlönade” skulle lyda ”jag gör inte det här för pengarna”.

 7. Jag får en fantasi, inte för att jag tror att det stämmer ett dugg. Men tänk om grabben vill göra en insats för freden? Tänk om det är hans utspel som får Blair att snabbt vilja dra hem trupperna? Tänk om hans utspel får folk att tänka till i England och att t.o.m en del krigshökar får kalla fötter? Tänk om han menar att hans liv är väl lika så värt som andras?

  Mest troligt har han romantiserat krigandet, men det kan ju ändå ge något positivt… Alltså motsatt effekt, liksom. Människor är märkliga…

 8. Skicka gänget till min farbrors hus i Buhriz som står tomt då de var tvugna att fly, så får de ta del av vad som händer där. One way ticket by the way.