Pressen tjänar på Lotto, men nästan bara de..


Nu är det dags för nästa spelhype. Det är inte något nypåhittat spel utan det gamla vanliga Lotto. I morgon har nämligen någon chans till 146 miljoner säger tidningarna.


Vill du fylla vardagsrummet med sådant?

Så många miljoner kan den som lyckas med sju rätt på Lotto vinna om hon/han samtidigt lyckas få två rätt på Joker. Då faller nämligen potterna ut och vederbörande blir snuskigt rik.

Expressen påstår sig ha kalla fakta. En chans på 336 miljoner. Jag har inte kontrollräknat men eftersom det är två dragningar i veckan så blir chansen 1:1 om du har tid att avvakta 63 tusen år, och ja – drömmar kan få ta tid.

Men det skulle inte behöva vara så erbarmligt dåliga odds. Svenska Spel betalar nämligen spelarna endast 49% av det spelade beloppet. De andra 51% går huvudsakligen till statskassan. De hävdar att pengarna går till ungdomsidrott och till – hör och häpna – hjälp åt spel-missbrukare. Detta för att motivera att staten ska ha spelmonopol.

I själva verket är det inte en endaste promille som går till hjälp åt spel-missbrukare. Och idrotten då? Nej inte ens de får annat än enstaka procent från spelet.

Chansen att få sju rätt på Lotto är försvinnande liten. Så liten att det i praktiken är omöjligt, men likafullt så vinner folk någon miljon både lite nu och då.

Det är givetvis kul för dem, men den verkliga vinnaren heter Per Nuder. Men låt gå, staten kan behöva få sin kassa förstärkt. Men så till den milda grad?

Utrikiska spelbolag erbjuder svenskarna att spela allehanda spel, bland annat Lotto. En viss skillnad förstås eftersom staten inte får något alls, men spelarna får 95% tillbaka på spelat belopp. Det innebär, som den listige kan räkna ut själv, att det bara tar 31 ½ tusen år innan man vinner den stora vinsten eftersom man kan spela dubbelt så många rader..


Vill du bli rik som ett troll?

Med andra ord har jag härmed bevisat att det bara är idioter som spelar på Lotto. Tyvärr hinner jag inte skriva mer eftersom jag ska iväg och lämna in kupongen..


3 svar till “Pressen tjänar på Lotto, men nästan bara de..”

  1. Ojoj, försök inte att associera von Anka med det här nu va? von Anka är en hederlig kapitalist som fått sin förmögenhet efter långt och hårt arbete. :)

  2. Näru Snauser! Han är en av monopolkapitalismens slemmiga tentakler och står på listan den dagen revolutionen kommer!

    :-)

  3. Jaha, bokbål på Kalla Anka-tidningar. Jag kan se det ärorika socialistiska paradiset framför mig…

    ”Där man bränner böcker bränner man snart människor.” Något för dig och övriga rasvänstern att tänka på Jinge!