Politiker i USA jämför Russiagate med Pearl Harbour


Denna artikel av Pål Steigan ger en skrämmande bild av läget i USA. Pål Steigan. Politiker i USA jämför Russiagate med Pearl Harbour
Observera att bevis saknas för att Ryssland ska ha intervenerat i val i USA, trots intensiv utredning sedan mer än ett år.

Russiagate Steigan 180224 pearl-harbor
Artikeln.
När all uppståndelse och hyss om Ryssland påstådda inblandning i det amerikanska presidentvalet kokar ner till ett åtal mot 13 ryssar, får det hela ett visst löjets skimmer.

Skrattet fastnar emellertid i halsen när man läser kommentarer från amerikanska politikernas. Senatorer från båda partier hänvisar till denna påstådda och inte bevisade inblandning som ”en krigshandling”, en 9/11-action ”och en ”händelse på Pearl Harbor-nivå.”

John McCain sade strax efter presidentvalet att ”Rysslands cyberattacker är en krigsåtgärd.”
Senator Jeanne Shaheen från Demokraterna sade 2017 att ”Rysslands hackning är en krigsåtgärd.”
Hillary Clinton sade under sin boklansering i 2017 att ”Rysslands inblandning i det amerikanska valet var en ”cyber 9/11 ”.

Krigshetsaren Tom Friedman menade att den påstådda hackningen var en ”Pearl Harbour scale event”.

När ledande politiker i världens största kärnvapenmakt talar om detta som en krigshandling, en händelse av samma storleksording som 9/11 och Pearl Harbor så säger man i klartext att detta är tillräckligt stort och allvarligt för att ge USA anledning för att starta krig.
”Pearl Harbor”: Vid den japanska bombattacken mot flottbasen Pearl Harbor den 7 december 1941 skadades åtta amerikanska örlogsfartyg och fyra av dem sjönk. 188 flygplan förstördes, 2403 soldater dödades och 1178 skadades.

Anfallet mot Pearl Habour på Hawaii ledde till att USA gick in i andra världskriget.

Terrorattackerna i USA den 11 september 2001 ledde som känt till att president George W. Bush proklamerade kriget mot terrorismen, ett krig som fortfarande pågår och som har påverkat mer än tio länder länder och har kostat mer än en miljon människor livet och lett till enorm förstörelse både av material och människa.

Så ledande politiker i USA gör en direkt koppling mellan det som uppenbarligen har hänt nu med händelser som har lett till att USA gått ut i krig. Självklart gör de det medvetet.
Det innebär ett mycket allvarligt läge i ett land, en stormakt som fostrar sådana politiker.

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,,
,,


3 svar till “Politiker i USA jämför Russiagate med Pearl Harbour”

  1. Inte förvånad. Men det är ju vad dårarna vill – hata och få en anledning att bomba Ryssland.

  2. Flera kända amerikaner har avslöjat hurdant nonsens det handlar om, men deras röster drunknar i den allmänna kakofonin. Ser vi till tjänstegrad kommer de mest kända från Reagan-administrationen, bl.a. David Stockman och Paul Craig Roberts. Symptomatiskt nog är demokraterna färre och kommer i så fall från akademiska kretsar såsom Stephen F. Cohen. Stockmans artikel är utförlig och kan rekommenderas.

    De är sinsemellan rätt ense, även om vinklingarna kan variera angående ryssarnas motiv. Vissa ser Ukraina-kuppen som motiv, andra anser att det handlat om ett misslyckat försök att skaffa extra intäkter och någon tror sig veta att CIA kan vara inblandat – alltid möjligt då ryska oligarker är närvarande. Vad skribenterna är ense om är att historien är trivial och knappast ens haft något uttalat mål om påverkan av väljaropinion eftersom händelserna är motstridiga både vad gäller personer och tajming. Rysslands regering har inte varit inblandad – vilket däremot inte bara Hillary Clinton utan även Bernie Sanders tycks tro och kanske också Trump, liksom samtliga stora medier.

    Det egentliga världssamfundet kan bara hoppas på att jämförelserna med Pearl Harbour är ett försök att sopa igen de egna spåren och dölja att kampanjens syfte varit att ogiltigförklara valresultatet. Men tyvärr finns mycket som pekar på att krigshysterin inom alla läger i USA är på uppgång och väntar på lägligt tillfälle att få sitt utlopp.

  3. Eftersom Jihadisters mycket proffsiga rivning av WTC 1 & 2 samt den relativt mörkade och snabba rivningen av WTC 7, som få känner till, ändå ledde till ett helt osannolikt förbund med jihadister så ser det ändå relativt lovande ut på det viset. :-) Följdfrågan med den ”logiken” är väl mest vad som ska attackeras med ryssar? Kina?