Polisen har The Pirate Bays loggar!


Polisen visste med 100% säkerhet att det inte fanns några dataprogram, filmer eller musik på TPBs servrar.

Då finns det anledning att fråga sig vad man var ute efter, eller kan det vara så att man var ute efter de loggfiler som med stor sannolikhet finns på maskinerna?

Att man i samma veva beslagtog Pirat-byråns server är ett absolut rättsöver-grepp. En sida som agerar enligt vår yttrande- och tryckfrihetslagstiftning ska under inga omständigheter stängas. Att den är antagonistisk mot Antipiratbyrån är inget skäl.

När det gäller den fortsatta utvecklingen av detta så anser jag det helt klart att Justitieombudsmannen kommer att fälla de som har ansvaret för konfiskerandet av Piratbyråns server.

Om The Pirate Bay så för de väl ett resonemang om ”anstiftan till brott” antar jag. Hur det håller i rätten är svårt att bedöma. Men jag tvivlar på att de motiverar beslaget med att de skulle förhindra brott om servern var nedtagen. Jag skulle tro att den är uppe igen innan nästa vecka, fast då på en server utanför EU..

De som har anledning att oroa sig nu är de som tankat filer via The Pirate Bay. Nu har polisen alla loggar och vet var de ska göra hembesök nästa gång..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]polis, åklagare, antipiratbyrån, the pirate bay, piratbyrån, henrik pontén[/tags]


14 svar till “Polisen har The Pirate Bays loggar!”

 1. #piratebay.org har iaf sagt att inget av bittorrenttrafiken har loggats. Då återstår rena besöksloggar. Att besöka webbsidor har inte blivit förbjudet, än åtminstone…

 2. Vi får hoppas att de inte har några loggar då.. Men de har i alla fall så att de kan presentera en lista över mest populära och liknande. Men bara besöksloggar kan ju vara intressant om det är ständigt återkommande bersök.

 3. I den mån de har loggar så är det bara IP-nummer, och sådana kan man få trivialt. Det är bara börja ladda ned en fil så kan man se IP-numren för andra som gör samma sak. Problemet för polisen är att man inte har rätt att begära ut vem IP-numret tillhör från leverantören. (Hur länge nu det varar).

  Några nya röster till piratpartiet blev det säkert i alla fall…

 4. Dessa medborgarrättsliga övertramp får mig att tänka på Nazismens stöveltramp under Triumfbågen i Paris.

 5. Jinge räknas inte detta som överskottsinformation rent juridiskt?? Skulle i så fall imte kunna användas av polisen och åklagare enligt nuvarande lagstiftning.

  I går kväll 20:00 var trafiken halverad enligt en lina på Nordunet vilket jag har gjort en blogg om i dag.

 6. För att inte tänka på det faktum att om det existerar loggar (antagligen mest för servern i sig, inte för trafiken) så lär de ju vara krypterade. Jag är övertygad om att killarna har varit förberedda på att det här skulle kunna komma att ske, och har vidtagit de nödvändiga åtgärderna.

 7. Tveksamt Jonas! De har så tung trafikvolym att det knappast går att kryptera loggarna. Det tar för lång tid..

 8. ”Enligt uppgift till Aftonbladet ska utredarna dessutom ha säkrat olagligt nerladdad musik och filmer i privata datorer som hittades under razzian.”

  Just detta var jag orolig för den 1 Juli 2005 när det blev olagligt att ladda ner piratkopierad musik/film från internet. Då nästan alla* som har bredband också laddar ner film eller musik, kan polisen nu oavsett person hitta ”olagligt material” på ens dator. De datorer som är helt rena från piratkopierad multimedia och program är väldigt få. Jag har själv aldrig sett em förutom på enstaka arbetsplatser. Oavsett anledningen till husrannsakan så kommer det i ens dator finnas bevis på att man har brytit mot lagen.

  *) alla jag känner oavsett ålder, kön, lön eller politik, med tillgång till bredband.

  PS. Jag tvivlar på att The Pirate Bay hade någon sorts loggar överhuvudtaget. Med alla deras miljoner användare hade loggarna varit orealistiskt stora.

 9. Parentes: Min snitthastighet låg förut strax under 11 Mbit mot nätet och har gått upp till strax under 14.. Intressant..

 10. om dom går efter antal besök på ett IP så borde polisen stå utanför dörren rätt snart då jag har varit på sidan (ej laddat ner något)